Kirjoittaja Aihe: Partner - Etuoven lasinnostin  (Luettu 6065 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

HiTec

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 889
  • Eipä turhia höttyillä :)
Partner - Etuoven lasinnostin
« : 04.07.2010, 07:50:35 »
Ongelma:

Auto: 1999 Partner Wagon 1,9 (diesel, ABS).

Napsahtipa sitten kuskin ovesta nuo ikkunaa mekaniikassaan pitävät muoviklipsit poikki Parrusta => ikkunaa napista kiinni painettaessa mekaniikan klipsut kiilasivat yläpäistään pois kiskoistaan, vaikka lasi itse oli vielä alhaalla => liu'ut lukittuivat pystykiskojensa päihin ja sitä myöden nappikin siten pimeni. Tietty kun liu'ut on jumissa, niin eihän tuo moottori voimalla vastaan väännä. No pieni oven purku, liu'ut takaisin pystykiskoihinsa, napista "lasi alas", lasi nostaen mekaniikkansa päälle ja napista lasi kiinni.

Homma ei lopulta ollut kummoinen - ettei tartte jatkuvasti ikkuna avoinna ajella - mutta vaan kuinkas nuo klipsit? Saisiko sen lasin jotenkin "surrattua" niihin kiinnikkeisiinsä vai olisiko jopa niin hyvä tuuri että noita kiinnikkeitä saisi ihan varaosana? Worst case tietty on että mekaniikkaa ei myydä kuin kokonaisena, mutta... Meinaan nyt kun seuraavan kerran ikkunaa napista avaa, se varmasti taas "pomppaa" pois noista kannakkeistaan ja sitämyöden homma menee jälleen uusiksi = jotain tarttis sille kuitenkin tehdä.

Ratkaisu:

Ongelma on nyt korjattu. Lasissahan on siis reiät alareunassa noita klipsuja varten. Ja taas toisaalta "oksa" jonka osa tuo klipsu on, liikkuu kiskoissa (em. liu'ut). No, näpsäkästi lasin reiästä nippusiteella oksan ympäri ja homma valmis. Siis "kokonaista" 2 kpl nippusiteitä ja taas ikkuna toimii. Noita nipareitahan kuormitetaan vain ikkunaa laskiessa ja silloinkin vain, jos ikkuna jumittaa eikä tahdo laskea (esim. talvella ikkunan jäädyttyä karmiinsa). Tällöinkin kuormitus on vain sen hetken, mitä sähkömoottori toteaa, jotta jumissa on => eivätköhän nuo niparit siellä kestä. No, ensi talvenahan sen sitten näkee.
Nissan Qashqai 1.6dCi 130 Business 4wd -15
Dethleffs C'Go 495 QSK -16

Ex. autoja: Citroen C5 III 2.0HDi 136, Renault Grand Scenic II 2.0dCi 150, Renault Master 3.0dCi 140, Peugeot 1007 1.6, Renault Megane II 1.6, Peugeot Partner 1.9d...