Kirjoittaja Aihe: Boxer - Sammuu kylmänä (diesel)  (Luettu 31726 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

fim

  • Vieras
Boxer - Sammuu kylmänä (diesel)
« : 21.10.2013, 19:15:03 »
Ongelma:

Auto: 1997 Boxer 2,5 TD (79 kW).

Huollon jälkeen auto rupesi temppuilemaan (vaihdettu öljyt, suodatin ja polttoainesuodatin). Kylmänä auto lähtee käymään, muutaman minuutin päästä tyhjäkäynnistä auto sammuu, eikä lähde avaimesta käymään (hinattava tai mäkistartti). Polttoainesuodatin ei vuoda, hehkut toimii. Lämpimänä vika ei ilmene, toimii normaalisti. Vaatii noin 4 h paikallaan seisomisen, jolloin vika taas alkaa. Jos kylmänä pitää kierroksia enemmän, silloin ei sammu, mutta heti, jos päästää kierrokset pois, niin sammuu. Mistä kannattaisi lähteä hakemaan vikaa? Polttoaineuodatin vaihdettu toistamiseen (tiiviste tarkistus), ei vaikutusta asiaan. Käsipumpullakaan ei vaikutusta, kun auto on päässyt sammumaan.

Ratkaisu:

Vika paikallistettu, eli dieselhuollosta antoivat vinkin, että ota suodattimen mukana tullut "pieni" O-rengas pois suodattimen ja suodattimen kannen välistä ja sen jälkeen on nyt toiminut taas.

JAR

  • Vieras
Vs: Boxer - Sammuu kylmänä (diesel)
« Vastaus #1 : 22.10.2013, 21:34:10 »
Pelkkien öljyjen ja suotimien vaihdot ei tuollaisia vikoja pitäisi oikeastaan aiheuttaa. Itselläni kun tehtiin kansiremontti niin jostain syystä ruiskutuksen ajoitus ei enää ollutkaan täysin kohdallaan. Aihetti juuri sitä että saattoi sammua ja moottorin hieman lämmettyä kävi epätasaisesti. Ajoitus maksoi korjaamolla muutaman satasen.