Kirjoittaja Aihe: 308 - Aiheeton ilmoitus auki olevasta ovesta  (Luettu 908 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

benzie

  • Vieras
308 - Aiheeton ilmoitus auki olevasta ovesta
« : 26.01.2017, 00:10:54 »
Auto: 2009 308 SW 1,6 HDi 110 Sport.

Sellaisen ongelman pukkasi tänään, että auto kuvittelee oikean etuoven olevan jatkuvasti auki: liikkeelle lähdettäessä valittaa "right front door open", sisävalot pysyy päällä jne. Veemäisin ongelma on kuitenkin se, että ovet ei mene lukkoon. Kaukolukituksella ovet loksahtaa lukkoon, mutta aukeaa heti perään (suuntavilkut eivät välähdä). Kuskinovesta yritin vääntää avaimella, mutta en tainnut onnistua kuin lukitsemaan sen oven ja muut pysyi vielä auki. Yritin tempoa ovea astetta kovempaa kiinni tai hieman vääntää eri asentoihin, mutta ei mitään vaikutusta.

Tänäkin talvena on kerran ovissa ollut ongelmaa, kun pesun jälkeen tuli ensimmäisiä pakkasia. Silloin etuovet jäätyy (lukko ilmeisesti aukeaa, mutta kahva ei liiku tai tiivisteet jäätyy kiinni vaikka niitä yrittänyt kuivata), mutta toisen on aina saanut auki ja sisältä on pystynyt avaamaan vastakkaisen oven ja sen jälkeen taas toimineet normaalisti.

Pitää huomenna yrittää käyttään aseöljyä, mutta mitä muuta voisi kokeilla vai viekö Pösön tie taas huoltamolle? Miten tuo ovitunnistin toimii? Autossa on saranapuolella sellainen "tarra", joka on hieman painunut sisään ja ovessa vastaavalla kohdalla on tappi. Auton ollessa kiinni, tappi painunee tuota "tarraa" vasten. Voiko tuo olla ovianturi?

Tai onko jotain kikkakolmosta millä saisi ovet pakotettua lukkoon? Kojelaudan lukitusnappi tekee saman kuin kauko-ohjain, eli käy lukossa ja aukeaa heti perään.

Premium

  • Vieras
Vs: 308 - Aiheeton ilmoitus auki olevasta ovesta
« Vastaus #1 : 26.01.2017, 08:44:58 »

benzie

  • Vieras
Vs: 308 - Aiheeton ilmoitus auki olevasta ovesta
« Vastaus #2 : 10.02.2017, 23:39:09 »
Akuuttina korjauksena keksin kokeilla ovissa lukkosalvan vieressä näkyviä pyöreitä muovisia kantoja. Niitä kun pyöräytti avaimella 90-astetta ja laittoi oven kiinni, se pysyi lukossa. Myös tämä temppuileva ovi. Takaluukulle en samaa kikkaa keksinyt mistään.

Edelleen väliaikaisena, mutta toivottavasti silti reilusti pitkäikäisempänä, korjauksena aseöljy sai oven/lukon toimimaan taas moitteetta. Se alkoi vaikuttaa parin päivän jälkeen. Onneksi, kun ei olisi ollut aikaa autoa viedä huoltoon juuri silloin.