Kirjoittaja Aihe: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta  (Luettu 962 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Turkki

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 1
Aiheeseen liittyvää keskustelua: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta (HDi)


Auto: 2006 206 1,4 (210 000 km).

Tyttären peugeotissa ilmeni seuraava ongelma lämpömittari pomppaa välillä punaiselle ja stoppi valo alkaa vilkkumaan vaikka moottori on normilämpöinen anturi vaihdettu ei vaikutustavikakoodi luettiin ja ilmoitti että antaa väärää tietoa lämmöstä ja mittaristo on tiedostanut ongelman eli mittaristo kunnossa, onko jollain ollut samanlaista vikaa tai tietoa mistä lähtisin vikaa etsimään? Kiitos!

Hagish

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 1
Vs: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta
« Vastaus #1 : 07.01.2018, 22:28:48 »
Auto: 2006 206 1,4 City (5-ovinen).

Mulla on myös talvisin lämpömittarin kanssa ollut ongelmia. Kun lähtee kylmänä ajamaan, lämpömittari hyppää punaiselle ja STOP valo syttyy mittariin noin 5km ajon jälkeen. Moottori ei kuitenkaan ole oikeasti kuuma, vaan kyse on jostain sähköpuolen häiriöstä. Jos tällainen on tullut, olen pysähtynyt seuraavalle levikkeelle ja irrottanut akun kengän ja laittanut takaisin. Tällä toimenpiteellä vika on korjaantunut ja voi ajaa normaalleilla lämmöillä vaikka kuinka pitkään saman reissun aikana.

Oman huomioitteni mukaan akun kunto vaikuttaa asiaan. Viime talvena ostin uuden akun ja auto toimi tämän jälkeen moitteetta. Nyt vuoden jälkeen oire palasi takaisin. Ostin tälläkertaa DEFA smartCharge akkulaturin, jolla latasin akun täyteen. Oireet hävisivät jälleen kuukaudeksi, mutta tänään taas lämpömittari hyppäsi punaiselle. Ilmeisesti akkua pitää ladata vähintään kerran kuussa näin talviaikana. Ajamani matkat ovat yleensä lyhyitä, joka varmaankin vaikuttaa akun huonoon latautumiseen ajon aikana. Jos joku tietää mikä olisi lopullinen keino ongelman poistamiseksi, ottaisen tietoa minäkin mielelläni vastaan. Mutta tyydyn nyt latailemaan akkua talvikuukausina, koska lämpöanturin ja termostaatin vaihtokaan eivät aikoinaan ongelmaa ratkaisseet.

popmka

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 17
Vs: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta
« Vastaus #2 : 09.01.2018, 19:16:09 »
Auto: 2006 206 1,4 Trendy.

Moro mulla poppas kans yhessä 206:sessa ku oli ilmaa järjestelmässä ilman poisto sisälämppäriin menevässä letkussa rinta pellin kuppeessa ei kiertäny nesteet kunnolla. Toista vikaa myös voi epäillä kun siellä etumaskin alla on jäähyttäjän puhaltimen releet 2kpl voinut ja on varmaankin suolavesi syönyt kannat releistä plus liittimen kannan. Mulla meni onneks uusiksi vaan toinen rele toinen meni puhistamalla. 8)

Ippek

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 2
Vs: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta
« Vastaus #3 : 23.01.2018, 10:42:33 »
Auto: 2007 206 1,4 (110 000 km).

Vaimon autossa tuli sama ongelma, lämpömittari tappiin, STOP-käsky ja flekti käyntiin. Kone ei vielä edes normi-lämpöinen (termarikin vielä aukeamatta).

Vaihdoin jo (tarvike)lämpötila-anturin, eikä auttanut.

Kysymys kuuluu, että onko näissä tuoreemmissakin tuota flektin rele ongelmaa (keulassa), kun flekti kuitenkin käynnistyy? Ilmaa järjestelmässä voi tietenkin olla, kun syksyllä vaihdoin syylärin siihen, kun oli rikki.

Saa auttaa, kiitos.  :)

Ippek

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 2
Vs: 206 - Ilmoitus liian korkeasta moottorin lämpötilasta
« Vastaus #4 : 25.01.2018, 13:20:54 »
Terve taas.

Ongelma jatkuu edelleen ja oireet ovat samantapaiset kun muilla.  :( Eli ilmojen lauhtuessa ei mittari enää hypännyt tappiin vaan hiipi n.70°. Toiminta ei kuitenkaan ollut normaalia, koska moottorilämmöt olivat jo normaalit (termari aukesi).

Itse itselleen vastaten, teen seuraavia toimenpiteitä:
-Varmistan vielä lämpötila-anturin toiminnan
-Poistan mahdolliset ilmat järjestelmästä
-Luen vikakoodit
-Etsin ja tarkistan flektin releet tms, jos niitä tässä vuosimallissa vielä on
-Tarkistan moottorin maadoituksen
-Ristin kädet ja syön jatkossa aamupuuroni kokonaan  ;)

Kiitos vastauksista.