Kirjoittaja Aihe: Partner - Liukuoven ulkokahva ei toimi  (Luettu 6450 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kimmokammo

  • Vieras
Partner - Liukuoven ulkokahva ei toimi
« : 03.08.2011, 12:26:27 »
Ongelma:

Auto: 2004 Partner 1,6.

Etumatkustajan puoleinen liukuoven avausvipu on siis ulkopuolelta jollain tapaa irti lukitusmekanismista. Lukko toimii muuten (sisäpuolelta), joten vika lienee juuri ulkopuolisen vivun liitoksissa. Purin sisäpuolelta verhoilut ja totesin, että vivun sisältäväään koloon menee kaksi tankoa, toinen oven ollessa auki vapauttaa pitohaan alhaalta ja toinen ohjaa lukkosalpaa oven takaosassa. Molemmat tangot kiinnittyvät mahdollisesti 2-osaiseen jousikuormitteiseen valkeaan muovivipuun. Nähdäkseni tämän muoviosan ja ulkokahvan välissä on hakemani vika. Tämä muovivipu ja ilmeisesti kahvan ulkopuolinen osa ovat kiinni kahdella Torxilla, joihin pääsee kätevästi käsiksi verhoilujen alta.

Jos avaan nuo kaksi ruuvia, tippuuko koko osa peruuttamattomasti oven sisään ja vaikkei tippuisikaan, onko pakettia mahdollista ylipäätään purkaa ja koota (ja korjata)?

Ratkaisu:

Syyllinen oli katkennut alumiinitappi, joka välittää kääntöliikkeen siirtovivuille. Yhdistää siis ulkopuolisen kahvan ja sisällä olevat valkeat muoviosat, joista vivut lähtevät. Kahva löytyi käytettynä, maalasin ja laitoin kiinni. Itse tappia en saanut vaihdettua vaan tosiaan koko kahvan. Alkuperäisestä tapin olisi ehkä saanut irti, mutta vaihto-osa oli ikään kuin paikoilleen valettu tms. Yllättävän helppoa. Siirtovivun säätö jäi alkuun vähän löysäksi, joten jouduin avaamaan vielä uudestaan ja kiristämään.

X-Parts

  • Vieras
Vs: Partner - Liukuoven ulkokahva ei toimi
« Vastaus #1 : 11.10.2011, 14:32:58 »
Juuri tuo alumiininen tappi noista yleensä hajoaa. Tappi on samanlainen molemman puolen kahvoissa ja sen pystyy vaihtamaan. Kuitenkin osuit oikeaan, sillä sitä ei saa ainakaan alkuperäisenä erikseen.