Kirjoittaja Aihe: Boxer - Sivuliukuoven laakerointi  (Luettu 5724 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Make_1

  • Vieras
Boxer - Sivuliukuoven laakerointi
« : 13.02.2012, 13:41:27 »
Ongelma:

Auto: 2004 Boxer 2,8 HDi.

Sivuliukuoven kanssa on ongelmia. Pelottaa, että kahva jää käteen, kun sitä avaa tai sulkee. Ainakaan alimmaisen kiinnikkeen laakerit ei tunnu pyörivän. Olen ymmärtänyt, että nuo olisivat aivan standardilaakereita. Ei kellään olisi valmista listaa tarvittavista laakereista, jotta saisi laakerit vaihdettua kertapurkamisella?

Ratkaisu:

Kävin kysymässä merkkiliikkeestä varaosia. Pelkkiä laakereitahan ei tietenkään saa, mutta alasaranan olisi saanut. Hinta tosin oli 295 e, joten jäi ostamatta. Purin saranan irti ja huomasin että yhden laakerin päällä oleva muovirengas oli poissa paikoiltaan. Syypäänä ilmeisesti romut ja töryt, jotka olivat liukukiskon välissä. Muovirenkaan sai käsin vännettyä takaisin paikoilleen ja nyt ovi rullaa taas (putsasin kiskon). Ne on kiinni niittaamalla, mutta kyllähän ne ovat vaihdettavissa. Jos ei muuta keksi, niin Dremelillä vanha irti ja kempin liimaa tippa, niin uusi pysyy paikoillaan.

Volts

  • Vieras
Vs: Boxer - Sivuliukuoven laakerointi
« Vastaus #1 : 07.06.2012, 01:10:00 »
Autossani on sellainen ongelma, että sivuliukuoven alarulla on ilmeisesti joskus ollut jumissa ja kun ovea on väkisin liikuteltu, niin rullaan on kulunut suora osuus, joka nykyisellään haittaa oven sulkemista. Hiukan asiaa tutkimalla löysin kyseisen myyjän Nettivaraosasta. Nettivaraosien myyjä ilmeisesti tilannut tuotteensa tältä sivustolta: http://www.fastoriginal.it/en/

Kyseisen merkkisiä ainakin nuo osat, kun pusseista merkinnät lukee.