Kirjoittaja Aihe: 807 - Nykiminen ykkösvaihteelta kakkosvaihteelle vaihdettaessa (HDi)  (Luettu 33369 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

posofaniniko

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2007 807 2,0 HDi 138 FAP (192 000 km).

Olisiko joku törmännyt ärsyttävään nykimiseen ykkösestä kakkoselle vaihtaessa? Kakkonen silmässä ikään kuin loppuu tehot ja sekunnin tehottomuuden jälkeen toimii taas. Muuten tehoa löytyy. Auto kiihtyy pirteästi. Ongelma ei poistu lämpimälläkään koneella. On ikää kuin pakko käyttää ns. reipasta välikaasua.

Alkuperäinen FAP. Ei vikakoodeja. Kaikki suodattimet vaihdettu. Olisiko EGR:n vaihdon paikka?

Ratkaisu:

Olit oikeassa - vika oli mikrokytkimessä. Nykiminen häipyi. Taisi olla hieman jumissa (kuivat pinnat). Voitelin nappipäätä ja liikuttelin sitä edes takasin. Rupesi pelittämään. Mittailemalla totesin, että on kunnossa. Toimii ON/OFF-periaatteella. Mikrokytkimen varaosanumero on 4534 28, jolle merkkiliikkeen hinta noin 40 e. Ebay:stä noin 25 e toimitettuna. Kytkin on sama melkein kaikissa Peugeot-malleissa. Vieressä on jarrupolkimelle toinen kytkin, voitelin ja tarkistin sitäkin.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suurennoksen.
micco

  • Vieras
Varmaankin kaukaa haettu, mutta minulla teki muinoin 307 HDi samaa. Siinä oli syynä kytkinpolkimen mikrokytkin joka oli viallinen. Jalkotilassa siis on mikrokytkin polkimelle, ilmeisesti antaa moottorinohjaukselle tiedon kytkinpolkimen polkaisusta, en tiedä varmasti. Kuitenkin otin kytkimen pois ja katsoin yleismittarilla että se oli viallinen, muistaakseni se lähti toiminaan putsaamisella. Auto muuttui paljon helpommaksi ajaa kun ei tarvinnut varoa vaihtamista ja auto oli juuri vaikea ajaa kakkoselle vaihtaessa, mutta minulla se lähinnä nyki silloin. En tosiaan edes tiedä onko autossasi tuota kytkintä, mutta voithan sen tarkistaa.