Kirjoittaja Aihe: Käyttöehdot ja -ohjeet - Lue ennen ilmoituksen jättämistä ja kaupantekoa!  (Luettu 21356 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ToniL

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 8 277
    • http://peugeot505.info
Kauppapaikkaan tarkoitetut ilmoitukset:

Kauppapaikan eri alueille voit jättää ilmoituksia seuraavasti:

Myydään/Ostetaan (varaosat ja varusteet):

- Peugeot- ja Citroën -autoihin liittyvät ilmoitukset (em. merkkien purkuautot, tarvikkeet, varaosat, äänentoisto yms.).
- Yleiset äänentoistolaitteisiin liittyvät ilmoitukset.
- Ilmoituksia näille alueille voivat jättää kaikki rekisteröityneet käyttäjät.

Myydään/Ostetaan (kokonaiset autot):

- Peugeot- ja Citroën -autoihin liittyvät ilmoitukset (vain em. merkkien kokonaiset autot)
- Ilmoituksia näille alueille voivat jättää kaikki rekisteröityneet käyttäjät.

Myydään/Ostetaan (muut):

- Ilmoitukset, jotka eivät kuulu muille alueille (esim. muut automerkit varaosineen ja tarvikkeineen, polkupyörät, mopot, veneet, työkalut, huonekalut, kodinkoneet yms.).
- Ilmoituksia näille alueille voivat jättää vain ne rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat kirjoittaneet vähintään viisi viestiä foorumille. Muiden jättämiin ilmoituksiin voivat kuitenkin vastata kaikki rekisteröityneet käyttäjät.

Korjausapua tarvitaan:

- Jos tarvitset apua autosi korjaukseen, jätä ilmoitus tälle alueelle. Voit siis esimerkiksi pyytää jotain toista käyttäjää avuksesi suorittamaan autosi korjaustoimenpiteen (esim. kytkimen vaihto tai vikakoodien lukeminen).
- Ilmoituksia tälle alueelle voivat jättää kaikki rekisteröityneet käyttäjät, mutta muut käyttäjät eivät voi vastata ilmoituksiin viestiketjuun kirjoittamalla eli kaikki yhteydenpito käyttäjien välillä tapahtuu yksityisesti.

Ilmoituksen voimassaolo:

Kun ilmoitus on käynyt aiheettomaksi (esim. tuote myyty), ilmoita asiasta viestiketjuun vastaamalla, jonka jälkeen ylläpito pyrkii poistamaan ilmoituksen mahdollisimman pian. Näin toimimalla vältät turhat yhteydenotot ja kyselyt. Myös lisäykset ilmoitukseen tehdään viestiketjuun vastaamalla (vanhan viestin muokkaaminen ei ole mahdollista, ks. lisätietoja).

Ilmoitus on voimassa toistaiseksi 90 päivää alueilla Myydään/Ostetaan ja 60 päivää alueilla Myydään/Ostetaan (muut) ja Korjausapua tarvitaan, jonka jälkeen se poistetaan automaattisesti, ellei ilmoittaja ole päivittänyt ilmoitustaan.

Oman ilmoituksensa nostaminen ylöspäin viestilistalla siihen itse vastaamalla on sallittua vain silloin, kun edellisen viestin lähettämisestä on kulunut vähintään kaksi viikkoa tai jos vastauksen ensisijainen tarkoitus on jokin muu kuin ilmoituksen nostaminen (esim. muuttuneesta hinnasta tiedottaminen).

Kauppapaikan alueet Myydään/Ostetaan, Myydään/Ostetaan (muut) ja Korjausapua tarvitaan on tarkoitettu vain yksityishenkilöiden ilmoituksille. Yritysten ilmoituksia varten on alue "Yritykset" (ks. alueen ohje).

Muista laittaa ilmoituksiin riittävät tiedot:

Kaupankäynnin sujuvuuden varmistamiseksi ilmoituksen tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot (HUOM! Pelkkä linkki esim. Nettiauton ilmoitukseen ei riitä.):

- Kaupan kohteen tiedot mahdollisimman hyvin yksilöitynä.
- Hintatiedot myynti-ilmoituksissa hintapyyntönä tai mainintana määräytymisestä tarjousten perusteella.
- Ilmoituksen jättäjän yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite tai maininta yksityisviestillä tapahtuvasta yhteydenpidosta).
- Paikkakunta joko teleliikennealueena, maakuntana tai paikannimenä.

Palstan selvyyden vuoksi on syytä laittaa jo otsikkoon tieto ilmoituksen laadusta (myynti, osto tai vaihto) alla olevien mallien mukaisesti. Otsikkotekstin tulee olla mahdollisimman hyvin kaupan kohdetta kuvaava, mutta kuitenkin pituudeltaan lyhyehkö:

M: Kaupan kohde
O: Kaupan kohde
V: Kaupan kohde

Esimerkkejä:

M: Peugeot 407 SW HDi 110 Esplanade 2005
O: Taakkatelineet Peugeot 405:een

Ylläpito poistaa puutteellisin tiedoin jätetyt ilmoitukset ilman erillistä huomautusta.

Ilmoituksiin vastaaminen:

Voit vastata muiden ilmoituksiin viestiketjussa vain

- kertoaksesi osto- tai myyntiaikeistasi (jatka sen jälkeen kaupankäyntiä muulla tavoin)
- antaaksesi vinkkejä tavaran tai ostajan löytämiseksi (esim. linkit muualla netissä sijaitseviin ilmoituksiin)
- ilmoittaaksesi virheestä (esim. toimimaton sähköpostiosoite, vääränlainen osa tms.)
- kysyäksesi lisätietoja kaupan kohteesta
- mikäli et yrityksistä huolimatta tavoita myyjää muulla tavoin ja sinulla on tärkeää asiaa.

Varsinaisen kaupankäynnin tulee kuitenkin tapahtua muulla tavoin kuin viestiketjuun vastaamalla eli esim. puhelimitse, sähköpostitse tai yksityisviestein (keskustelut hinnasta, maksutavasta, toimituksesta ja mahdollisista kaupan jälkeisistä ongelmista). Kiellettyä on siis mm. kaikenlainen asiaan liittymätön keskustelu, julkinen tarjousten esittäminen ja hintapyyntöjen kommentointi. Alueella kirjoittelua valvotaan tavanomaista tarkemmin ja kaikki alueelle sopimattomat viestit poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Kauppapaikan käyttöehdot:

Peugeot-foorumin ylläpito ei vastaa kaupankäynnistä tai muusta käyttäjien välisestä toiminnasta syntyneistä kiistatilanteista (esim. tuotteen hinnoitteluun liittyvät asiat sekä mahdolliset virheelliset tai vääränlaiset tuotteet). Kauppapaikan käyttäjän velvollisuus on itse selvittää mm. myyjän tai ostajan yhteystiedot, tarvittavat tiedot kaupankäynnin kohteesta sekä lopullinen kauppasumma. Ylläpito ei ota vastuuta käyttäjien välillä suoritetusta rahaliikenteestä, joten käyttäjän on itse varmistettava tietojen oikeellisuus. Käyttämällä Peugeot-foorumin kauppapaikkaa käyttäjä hyväksyy nämä käyttöehdot.

Foorumin ylläpito ei säilytä vanhoja ilmoituksia, joten käyttäjän kannattaa itse ottaa ilmoitus talteen mahdollisten ongelmatilanteiden varalta. Ilmoituksen voi esimerkiksi tallentaa www-selaimella tiedostoksi, siitä voi ottaa kuvaruutukaappauksen tai sen voi tulostaa PDF-tiedostoon tai paperille. Osa ilmoituksista saattaa vielä jonkin aikaa poistamisen jälkeen löytyä foorumin tietokannasta, joten ongelmatapauksissa poistettua ilmoitusta voi kysyä ylläpidolta.Ole hyvä ja tutustu huolellisesti myös yleiseen kirjoitusohjeeseen ennen viestin jättämistä:

Kirjoitusohje

Seuraa yllä olevaa linkkiä siirtyäksesi ohjeeseen.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2016, 09:45:02 kirjoittanut cone »
"About the only thing it can't outrun is its shadow." - Peugeot-mainos
3 x 1985 505 Turbo Injection + 1986 505 Turbo Injection + 1985 505 GRE + 1989 309 1,6 XL Look + 1996 405 2,0 GTX Style + 1995 306 1,8 ST + 1997 306 2,0 GTI-6 + 2000 306 1,4 XN Cristal + 2001 306 2,0 GTI-6 + 2006 Expert Van 2,0 HDi 95 + 2009 Boxer 3 Van 2,2 HDi 120
Sivusto ja foorumi 505-harrastajille: peugeot505.info