Kirjoittaja Aihe: 607 - Polttoainekäyttöinen lisälämmitin ei toimi kunnolla  (Luettu 2757 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

alfa164

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 57
Kelien kylmetessä sain aikaiseksi testata, että tuleeko virtaa sulakkeelle. Eli ei tule.
Ex kaarat:rellut:clio 1.4.1.8 16v,safrane 2.2,2.5.R25x3.Alfat:gtv 2.0v6tb.166 2.5 sportronic.164ts x3.

alfa164

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 57
Mekaanisella säädöllä varustettu rele löytyi hanttarin jalkotilasta, josta sai säädettyä puhaltimen nopeutta, oli ilmeisesti käännetty minimille. Harmi vaan, kun olisi itse tiennyt tuosta, niin olisi säästänyt sievoisen summan euroja. :-\ No, mutta nyt toimii.
Ex kaarat:rellut:clio 1.4.1.8 16v,safrane 2.2,2.5.R25x3.Alfat:gtv 2.0v6tb.166 2.5 sportronic.164ts x3.

407 sw 1.6 Hdi

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 498
  • Motion&Emotion
Oisko kuvia siitä missä paikkaa se rele siaijtsee niin tietää iteltäkin katsoa! :)
Peugeot 406 2.0 Hdi 2000 522tkm

alfa164

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 57
Ei ole kuvia,mutta sijaitsee sisätila puhaltimen alapuolella,eli siinä hanskalokeron alla.Ja käsiksi siihen pääsee irrottamalla ne muutamat muovi "ruuvit" hanskalokeron alta
Ex kaarat:rellut:clio 1.4.1.8 16v,safrane 2.2,2.5.R25x3.Alfat:gtv 2.0v6tb.166 2.5 sportronic.164ts x3.

407 sw 1.6 Hdi

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 498
  • Motion&Emotion
Auto: 2005 607 2,7 V6 HDi.

Mites muilla mulla kettuilee jälleen tuo webasto aina kun päälle laittaa niin menee ehkä noin 2min ku paukahtaa lievästi ja sen jälkeen sammuu. Viimeksi sain pelaamaan kun pidin ajon aikana 10min päällä sitä.
Peugeot 406 2.0 Hdi 2000 522tkm

tsniemi

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 89
Kannattaa lukea erityisesti V6 HDi:n Webasto-ongelmia koskeva ketju: http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=52779.0

Jos lämmitin (Webasto) on asennettu valmistajan ohjeen mukaisesti, niin sen ei edes pitäisi käynnistyä auton käydessä?

407 sw 1.6 Hdi

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 498
  • Motion&Emotion
Auto: 2005 607 2,7 V6 HDi.

Mites muilla mulla kettuilee jälleen tuo webasto aina kun päälle laittaa niin menee ehkä noin 2min ku paukahtaa lievästi ja sen jälkeen sammuu. Viimeksi sain pelaamaan kun pidin ajon aikana 10min päällä sitä.

Vikaa selvitetty ja webaston pakoputki oli 5cm jää peitteen alla joten ei ihme jos ei toimi. Mutta seurataan tilannetta. Onko 12.7v liian vähän webasto käyttöön alusta??
Peugeot 406 2.0 Hdi 2000 522tkm

407 sw 1.6 Hdi

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 498
  • Motion&Emotion
Auto: 2005 607 2,7 V6 HDi (220 000 km).

Elikkäs webasto ei taaskaan aamulla lähtenyt toimimaan vaikka kuinka yritin.Webasto pyörittää kyllä mutta sammuu hetken kuluttua ja ei kuulunut että olisi nostanut nafhtaa. Noh tarkemmin tutkittiin korjaamolla missä auto kunnostettiin pienen ulos ajon seuraamuksena. Joten webastolle ainakin polttoaine nousi. Ja kuulemma webasto toimi hallissa ihan normaalisti. Mutta auto seiso kuulemma puoli tuntia ulkona ja taas että ei toimi. Oli kuulemma heittänyt herjaa että economy mode. Noh käskin irroittaa akun ja laittaa laturiin oli kuulemma ahnaasti alkanut ottamaan virtaa vastaan. Nyt 16.00 menen hakemaan autoa. Joten voisko olla että akku on niin huono jo että ei pidä virtaa vaan purkaasen. Auto kyllä lähti normaalisti käymään. Autossa 3v vanha exiden 100ah akku. Auton kun ajoin ojaan niin webaston asennus runko vääntyi ja kolari korjaamo suoristi sen. Mitään kuulemma rakenteellista vikaa ei ollut joka olisi voinut aiheutua ulos ajosta toki webasto toimi sen jälkeen normaalisti lukuun ottamatta 5cm jää kerrosta webaston pako putksessa. Mistähän vikaa lähtis metsästämään jos ei korjaanu tuolla latuksella tai uudella akulla? Ja sitten että kannattaisiko suosiolla asennuttaa letkulämppäri vai säteilylämmitin?
Peugeot 406 2.0 Hdi 2000 522tkm

Aksu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 585
Tarkista webaston maadoitus ja jännitteen syöttö. Mulla oli 308:ssa kerran ongelma ettei webasto meinannut lähteä päälle ja kello nollautu & vilkutteli omiaan. Lopulta syy löytyi hapettuneesta kaapelikengästä. Vika löytyi vahingossa Webaston testerillä jännitearvoja lukiessa, satuin osumaan Webaston syöttökaapeliin ja jännite romahti.
508 Allure HDi 163 -11
ex. 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

ritani

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 106
Itse olen kytkenyt kahdesta 607 2.7 hdi webaston siten, että pelaa myös ajon aikana. Alkuperäinen kytkentähän tehty siten, että kun auto käynnistetään niin rele katkoo virrat webastolta ja poltto keskeytyy.  Omassa ei laite pelannut huonostikkaan näiden lyhyiden polttojen takia. Nyt kun webastoa ohjaa vain sen oma kellokytkin niin vehkeet pelanneet loistavasti. Eli webasto ajaa aina läpi täyden poltto ohjelman.  Webasto kytketty lämppärin letkustoon, joten en nähnyt mitään syytä miksei voisi pelata myös ajon aikana. On lysti pistää 35 asteen pakkasessa ajossa lisälämpöä webaston avulla.  Toki sisätilan puhalluksen kytkentä tehty siten, että kun auto käynnistyy niin rele katkaisee webastolta tulevan puhaltimen ohjauksen käskyn.

ritani

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 106
Voi myös kokeilla webaston nollausta. Webasto päälle, sulakkeet irti konehuoneesta, muutaman minuutin odotus, sulakkeet takasi, webasto pois päältä ja takaisin suorittamaan polttoa. Ainakin 2.7 hdi ssä sulakkeet oikean etuiskarin ja moottorin välissä konehuoneessa. Kolme sulaketta.