Kirjoittaja Aihe: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi  (Luettu 2892 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mica L

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 21
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #45 : 13.10.2017, 11:29:35 »
Puhallin toimii kun syötän siihen ulkopuolelta suoraan virtaa, eli hiilien pitäisi olla kunnossa.
Säätimestä ei tule virtaa ulos moottorille. Kun aikoinaan mittasin yleismittarilla, niin mittari näytti kyllä 12-14 volttia puhaltimelle lähtevistä liittimistä, mutta virtaa sieltä ei tule edes sen vertaa että pieni polttimo hehkuisi, saatikka sitten puhallin pyörisi.

Ohauspiirin kahta piuhaa en ole mittaillut kun en tiedä mitä niistä ylipäätään pitäisi tulla, dataa vai pyörimisnopeuden mukaan muuttuvaa jännitettä vai mitä...
Ennen kun tilaan uutta säädintä olisi kiva kokeilla olisiko vika itse säätimessä vai jossain muualla mikä ohjaa säädintä (eli niissä kahdessa pikkupiuhassa).

Mica L

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 21
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #46 : 13.10.2017, 17:34:24 »
Noniin, nyt taas toimii, ainakin toistaiseksi...
Hain Motonetistä uuden säätimen. Oli kaksi vaihtoehtoa 60 euron "halpismalli" (48-8775) ja 75 euron Valeo (48-8910) .
Otin tietenkin halpiksen todetakseni Motonetin pihalla että liittimien reijät ovat niin tiukat että liittimet menivät vain noin 1/3 sisään ja senkin voimakeinoja käyttäen. Takaisin kauppaan, 15 euroa lisää tiskille ja Valeon osa kainaloon. Liittimet napsahtivat kevyesti paikalleen ja puhallin alkoi taas pörräämään :)

Onko muuten niin, että kun laittaa avaimesta pelkät virrat päälle, niin puhallin ei pyöri vaikka painelee puhaltimen napeistakin? Minulla puhallin pörrää vain silloin kun auto on käynnissä, mutta taisi olla tuollainen jo ennen remonttiakin.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2017, 17:37:39, kirjoittanut Mica L »

poirotti

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 173
  • Ravintoketjun huipulla.
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #47 : 13.10.2017, 18:16:53 »


Onko muuten niin, että kun laittaa avaimesta pelkät virrat päälle, niin puhallin ei pyöri vaikka painelee puhaltimen napeistakin? Minulla puhallin pörrää vain silloin kun auto on käynnissä, mutta taisi olla tuollainen jo ennen remonttiakin.
Näin on minullakin.
Ennen 405-Mi16, 605-Sri 2.0, 406-ST 2.0 16v, 406 Grw HDI-110, nyt  607 2.2 Titane Busines -07

PUG-508

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 7 670
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #48 : 13.10.2017, 21:33:56 »
Etuvastuksen virtaliittimen juotos kannattaa tinata heti paremmaksi. Muuten hajoaa vuoden päästä uusiksi ja voi virtaliitinkin sulaa. Ainakin valeon tekeleet on ihan täyttä paskaa. Avatkaa se musta muovisuoja siitä etuvastuksesta ja tinata paremmin juotokset.
Peugeot 508 & Peugeot 607