Kirjoittaja Aihe: 406 - Ilmastointi ei toimi  (Luettu 13453 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

505 tbo

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #15 : 22.05.2011, 13:33:54 »
Sen verran koitin että keulaan menevät putket oli jääkylmät kun auto tuli ajosta...  Josko tosta osaa jotain päätellä?

Mittasin sisääntulevan ilman kun ulkona 20 astetta, puhalsi kylmällä asetuksella 30:tä eli ei mene kiinni saakka läpät. Tutkiminen jatkuu....
Edellä mainitut kylmät putket oli kompuran tulo ja lähtö...

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #16 : 23.05.2011, 14:26:41 »
Auto: 2001 406 GW 2,0 HDi 110.

Semmoinen välikysymys aiheeseen liittyen, että jos tuo BSI yksikön rele on rikki ja pistää AC:n napista päälle niin pitäiskö jäähdyttimen puhaltimen silti käynnistyä vaikkei kompressori käynnistykään?

Mulla kyllä syttyy siihen näyttöön se AC mutta kylmäkone ei käynnisty... eikä kyllä pyöri flektikään. Puhaltimen releet kyllä toimii samoin itse flekti kun sille antaa suoraa virtaa.

BSI:n relekin on jo ostettu pari viikkoa sitten, en ole vaan ehtinyt vielä sitä vaihtamaan.

TEMP_ARKISTOON

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 119
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #17 : 23.05.2011, 18:54:23 »
406:ssa on ilmeisesti sama painekytkin kuin Xantiassa.  Siitä on helppo mitata ilmastoinnin toiminta.
- Painekytkimen 1-2 napojen väliset kytkimet pitää olla aina kiinni. Jos kärjet on auki, niin paineita on liian vähän (alle 2.0kg/cm2) tai paljon (yli 26kg/cm2).
- Painekytkimen 3-4 napojen välinen kytkin menee kiinni kun paine ylittää 17kg/cm2. Se ohjaa puhaltimet päälle.
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.

tth

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #18 : 23.05.2011, 20:31:27 »
Semmoinen välikysymys aiheeseen liittyen, että jos tuo BSI yksikön rele on rikki ja pistää AC:n napista päälle niin pitäiskö jäähdyttimen puhaltimen silti käynnistyä vaikkei kompressori käynnistykään?

Ei minulla ainakaan käynnistynyt. Syynä ei tosin ollut BSI-rele vaan yksinkertaisesti kylmäaineen vähyys.

Benkku

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #19 : 23.05.2011, 22:37:32 »
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.

Kyllä voi - jos relettä ei tuolloin mitattaessa kuormiteta. Relettä tulisi siis hieman kuormittaa luotettavan tuloksen saadakseen, mikäli tällöin jännite notkahtaa ei virtaa ts. tehoa releen kärkien kautta välity tarpeeksi. Sopivan keinokuorman saa kätevästi selville mittaamalla magneettikytkimen kelan resistanssi. Toinen vaihtoehto on tietty mitata rinnan - kytketystä piiristä, jolloin megneettikytkimen kela toimii releen kärkien kuormittajana.

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #20 : 24.05.2011, 09:01:28 »
406:ssa on ilmeisesti sama painekytkin kuin Xantiassa.  Siitä on helppo mitata ilmastoinnin toiminta.
- Painekytkimen 1-2 napojen väliset kytkimet pitää olla aina kiinni. Jos kärjet on auki, niin paineita on liian vähän (alle 2.0kg/cm2) tai paljon (yli 26kg/cm2).
- Painekytkimen 3-4 napojen välinen kytkin menee kiinni kun paine ylittää 17kg/cm2. Se ohjaa puhaltimet päälle.
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.


- Kun mittaan näitä painekytkimen napoja niin auton moottori siis pitää olla käynnissä ja toimimaton ilmastointi päälle kytkettynä?
- Mites tuon viimeisen kohdan pystyy toteamaan kun lähtökohtana oli se, että ilmastointi ei lähde päälle...sen toimimattomuuttahan tässä yritetään korjata eikä mitata toimivasta laitteesta onko toimiva rele kunnossa? Vai tarkoitetaanko "ilmastointi on päällä" lauseella , että ilmastointi on aktivoituna napista mutta kompressori ei käy?

10 kk sitten autoni on käynyt ilmastointihuollossa (siis pistetty uudet liemet sisään). Ja kyllähän tuo vielä tuossa kolmisen viikkoa sitten toimi.

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 119
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #21 : 24.05.2011, 18:11:21 »
Tuota 3-4 napoja on turha mittailla jos ei puhalla ollenkaan kylmää. 
Ensin mitataan 1-2 napa painekytkimen pullolelta. Ei väliä onko moottori päällä tai pois. Jos kärjet on kiinni, niin varmistuu että on sopivasti kylmäainetta.
Sitten mitataan 1-2 napa johdon puolelta moottori käynnissä ja ilmastointi aktivoituna. Jos tulee 12V niin varmistuu ettei vika ole releissä/elektroniikassa ja kuten Benkku mainitsi, kannattaa mitata kuorman kanssa. Tämän voi mitata myös niin että kytkee hyppylangan 1-2 napojen väliin, jolloin kompuran mankkari pitäisi napsahtaa.

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #22 : 24.05.2011, 23:14:59 »
Kiitti ! Nyt tajusin ! On taas semmoinen hetki, että talouden kaikki vehkeet yhtäaikaa rikki... minäpäs rupean mittomaan Delphiä het kö kerkeen

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #23 : 01.06.2011, 22:25:27 »
Eli mitattu ja todettu seuraavaa:
-  1-2 navoissa kärjet auki painekytkimen puolelta  ( Ei hyvä juttu)
-  kone käynnissä ja AC päällä painekytkimen 1-2 napoihin tulee apaut 14V jännite  (hyvä juttu)
-  Kun oikosulkee johdoista AC päällä nuo navat 1-2 magn.kytkin ei kopsahda vaan lähtee flekti pyörimään.
-  Putket ei siis kylmene eikä kompura pyöri teki mitä tahansa.

Pitäsikö tuon kompuran lähteä pyörimään tuolla hyppylangalla navat 1-2 vaikka kylmäaineen määrä on väärä ts. painekytkimen kärjet ovat auki?

Nähdäkseni mulla on nyt joko sitten rikki painekytkin tai paineet joko karanneet tai liian suuret ja kumpaistakaan teoreemaa ei pysty kotikonstein toteamaan? Eikö näin?

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 119
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #24 : 01.06.2011, 23:05:21 »
-  Kun oikosulkee johdoista AC päällä nuo navat 1-2 magn.kytkin ei kopsahda vaan lähtee flekti pyörimään.
Kummallista.
Tarkistin vielä että tuossa HDI:ssä pitäisi olla tuo 6455.T2 painekytkin. Sillä ei kyllä pitäisi 1-2 navoista tapahtua tuollaista. Katsoitko varmasti ne liitinten numerot oikein?

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #25 : 03.06.2011, 11:45:03 »
Kyllä minä ne tarkasti yritin tutkia taskulampun kanssa. Liittimessä on aika selvästi numeroituna 1-2-3-4 navat. Eikös tuon flektin pidäkin lähteä hyrräämään kun ilmastoinnin kytkee päälle?

Pitää kai sitten vaan toivoa, ettei tule kovin lämmin kesä  :'(


Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 119
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #26 : 03.06.2011, 17:16:50 »
Eikös tuon flektin pidäkin lähteä hyrräämään kun ilmastoinnin kytkee päälle?
Voi tietysti olla että pösössä flekti lähtee päälle heti kun ilmastoinnin laittaa päälle. Xantiassa lähtee päälle vasta keskipaineesta eli 3-4 navoista.
Mutta sitten tuo kertoisi että siinä on kaksi erillistä vikaa. Liian vähän kylmäainetta ja sähkövika.

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #27 : 03.06.2011, 22:45:40 »
Eli se flekti pitäis hurahtaa käyntii siis myös oikosulkemalla 3-4 navat? Eipä siinä, mie kokeilen huomenissa.

Mistä muuten tietää onko tuo painekytkin rikki? Onko se vain vaihdettava ja kokeiltava vai mistä te muut olette keksineet sen vaihtaa?

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 119
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #28 : 04.06.2011, 15:04:15 »
Mistä muuten tietää onko tuo painekytkin rikki? Onko se vain vaihdettava ja kokeiltava vai mistä te muut olette keksineet sen vaihtaa?
Hankala tuota on kotikonstein testata. Itse testasin sen vaihtamalla uuteen. Olisi tuossa tuo vanha ylimääräisenä jos on haluat testata.

GEX-12

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #29 : 04.06.2011, 16:32:39 »
Ollaanko samassa eli kylmäaine järjestelmässä oleva painekytkin?
Jos ei ole kotona kylmäasemaa jolla lisätään kylmäainetta mikä paljastaa onko painekytkin kunnossa. Aika temppu vaihtaa painekytkin ilmastointiin ettei pölähdä kylmäaineet ns. mustaan aukkoon !  Testin voi helposti tehdä, että näkee meneekö kompura päälle, mutta kotioloissa vaihto ei kannata.