Kirjoittaja Aihe: 406 - Ilmastointi ei toimi  (Luettu 29837 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vaara

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #30 : 11.10.2010, 10:14:59 »
Kiitos selvityksestä, täytyy yrittää kaivaa vikaa jostain muualta lähtien.

saksaj

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #31 : 20.05.2011, 17:17:47 »
Kyllä kait jäähdyttimen puhallitimen saa diiseleihinkin muualtakin kuin merkkiliikkeestä? Itse ainankin kyselin omaani (406 fl 2.0 hdi 99) varaosaa osasilta, olisi ollut tarjolla 140 ekellä, mutta sitten olikin maahantuojalta loppu. Pitänee vielä muualta metsästää, ei akuutti ongelma mutta paheneva, puhaltimen laakerit menossa, klappia on ja pitää ääntä. Varaosaliikkeessä muuten varoittivat että jos ajaa puhaltimen loppuun voi huonolla tuurilla särkeä jäähdyttäjääkin, kuulemma tälläisiä tapauksia ollut. Pitäneekö paikkansa. Etsiskelin muuten tässä samalla noita flektin vaihto-ohjeita, en ainakaan heti löytänyt vaikka vielä syksyllä muistaakseni ne jostain täältä löysin. Mistähän?

505 tbo

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #32 : 21.05.2011, 10:19:53 »
Auto: 1997 406 2,0 (16-ventt.).

Emännän auto puhaltaa vähän laiskasti sitä kylmää. 11 Asteista paikallaan pienellä puhalluksella ja 15 kun liikkuu ja tulee enemmän virtausta...  Kylmäainetta laitto 800g paja. Mikä vois viedä osan tehosta? Flekti ainakin pyörii nokalla...

Benkku

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #33 : 21.05.2011, 12:02:42 »
Oletettavasti kylmä-ainetäytön yhteydessä järjestelmän paineet on mitattu - eli kompressori kykenee tuottamaan riittävän paine-eron, systeemin toiminnalle. Tällöin jää pari vaihtoehtoa - olettaen, ettei kuivainkaan ole 'tukossa'. Höyrystinventtiilin- ja lämmönsäätöläppien toiminta.

505 tbo

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #34 : 21.05.2011, 14:18:04 »
Sen verran koitin että keulaan menevät putket oli jääkylmät kun auto tuli ajosta...  Josko tosta osaa jotain päätellä?

505 tbo

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #35 : 22.05.2011, 13:33:54 »
Sen verran koitin että keulaan menevät putket oli jääkylmät kun auto tuli ajosta...  Josko tosta osaa jotain päätellä?

Mittasin sisääntulevan ilman kun ulkona 20 astetta, puhalsi kylmällä asetuksella 30:tä eli ei mene kiinni saakka läpät. Tutkiminen jatkuu....
Edellä mainitut kylmät putket oli kompuran tulo ja lähtö...

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #36 : 23.05.2011, 14:26:41 »
Auto: 2001 406 GW 2,0 HDi 110.

Semmoinen välikysymys aiheeseen liittyen, että jos tuo BSI yksikön rele on rikki ja pistää AC:n napista päälle niin pitäiskö jäähdyttimen puhaltimen silti käynnistyä vaikkei kompressori käynnistykään?

Mulla kyllä syttyy siihen näyttöön se AC mutta kylmäkone ei käynnisty... eikä kyllä pyöri flektikään. Puhaltimen releet kyllä toimii samoin itse flekti kun sille antaa suoraa virtaa.

BSI:n relekin on jo ostettu pari viikkoa sitten, en ole vaan ehtinyt vielä sitä vaihtamaan.

TEMP_ARKISTOON

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 121
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #37 : 23.05.2011, 18:54:23 »
406:ssa on ilmeisesti sama painekytkin kuin Xantiassa.  Siitä on helppo mitata ilmastoinnin toiminta.
- Painekytkimen 1-2 napojen väliset kytkimet pitää olla aina kiinni. Jos kärjet on auki, niin paineita on liian vähän (alle 2.0kg/cm2) tai paljon (yli 26kg/cm2).
- Painekytkimen 3-4 napojen välinen kytkin menee kiinni kun paine ylittää 17kg/cm2. Se ohjaa puhaltimet päälle.
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.

tth

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #38 : 23.05.2011, 20:31:27 »
Semmoinen välikysymys aiheeseen liittyen, että jos tuo BSI yksikön rele on rikki ja pistää AC:n napista päälle niin pitäiskö jäähdyttimen puhaltimen silti käynnistyä vaikkei kompressori käynnistykään?

Ei minulla ainakaan käynnistynyt. Syynä ei tosin ollut BSI-rele vaan yksinkertaisesti kylmäaineen vähyys.

Benkku

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #39 : 23.05.2011, 22:37:32 »
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.

Kyllä voi - jos relettä ei tuolloin mitattaessa kuormiteta. Relettä tulisi siis hieman kuormittaa luotettavan tuloksen saadakseen, mikäli tällöin jännite notkahtaa ei virtaa ts. tehoa releen kärkien kautta välity tarpeeksi. Sopivan keinokuorman saa kätevästi selville mittaamalla magneettikytkimen kelan resistanssi. Toinen vaihtoehto on tietty mitata rinnan - kytketystä piiristä, jolloin megneettikytkimen kela toimii releen kärkien kuormittajana.

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #40 : 24.05.2011, 09:01:28 »
406:ssa on ilmeisesti sama painekytkin kuin Xantiassa.  Siitä on helppo mitata ilmastoinnin toiminta.
- Painekytkimen 1-2 napojen väliset kytkimet pitää olla aina kiinni. Jos kärjet on auki, niin paineita on liian vähän (alle 2.0kg/cm2) tai paljon (yli 26kg/cm2).
- Painekytkimen 3-4 napojen välinen kytkin menee kiinni kun paine ylittää 17kg/cm2. Se ohjaa puhaltimet päälle.
- Painekytkimen liittimen napoihin 1-2 pitää tulla 12V kun moottori ja ilmastointi on päällä. Jos löytyy 12V, niin vika ei voi olla BSI:n releissä.


- Kun mittaan näitä painekytkimen napoja niin auton moottori siis pitää olla käynnissä ja toimimaton ilmastointi päälle kytkettynä?
- Mites tuon viimeisen kohdan pystyy toteamaan kun lähtökohtana oli se, että ilmastointi ei lähde päälle...sen toimimattomuuttahan tässä yritetään korjata eikä mitata toimivasta laitteesta onko toimiva rele kunnossa? Vai tarkoitetaanko "ilmastointi on päällä" lauseella , että ilmastointi on aktivoituna napista mutta kompressori ei käy?

10 kk sitten autoni on käynyt ilmastointihuollossa (siis pistetty uudet liemet sisään). Ja kyllähän tuo vielä tuossa kolmisen viikkoa sitten toimi.

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 121
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #41 : 24.05.2011, 18:11:21 »
Tuota 3-4 napoja on turha mittailla jos ei puhalla ollenkaan kylmää. 
Ensin mitataan 1-2 napa painekytkimen pullolelta. Ei väliä onko moottori päällä tai pois. Jos kärjet on kiinni, niin varmistuu että on sopivasti kylmäainetta.
Sitten mitataan 1-2 napa johdon puolelta moottori käynnissä ja ilmastointi aktivoituna. Jos tulee 12V niin varmistuu ettei vika ole releissä/elektroniikassa ja kuten Benkku mainitsi, kannattaa mitata kuorman kanssa. Tämän voi mitata myös niin että kytkee hyppylangan 1-2 napojen väliin, jolloin kompuran mankkari pitäisi napsahtaa.

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #42 : 24.05.2011, 23:14:59 »
Kiitti ! Nyt tajusin ! On taas semmoinen hetki, että talouden kaikki vehkeet yhtäaikaa rikki... minäpäs rupean mittomaan Delphiä het kö kerkeen

Arhippa

  • Vieras
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #43 : 01.06.2011, 22:25:27 »
Eli mitattu ja todettu seuraavaa:
-  1-2 navoissa kärjet auki painekytkimen puolelta  ( Ei hyvä juttu)
-  kone käynnissä ja AC päällä painekytkimen 1-2 napoihin tulee apaut 14V jännite  (hyvä juttu)
-  Kun oikosulkee johdoista AC päällä nuo navat 1-2 magn.kytkin ei kopsahda vaan lähtee flekti pyörimään.
-  Putket ei siis kylmene eikä kompura pyöri teki mitä tahansa.

Pitäsikö tuon kompuran lähteä pyörimään tuolla hyppylangalla navat 1-2 vaikka kylmäaineen määrä on väärä ts. painekytkimen kärjet ovat auki?

Nähdäkseni mulla on nyt joko sitten rikki painekytkin tai paineet joko karanneet tai liian suuret ja kumpaistakaan teoreemaa ei pysty kotikonstein toteamaan? Eikö näin?

Nikki

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 121
Vs: 406 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #44 : 01.06.2011, 23:05:21 »
-  Kun oikosulkee johdoista AC päällä nuo navat 1-2 magn.kytkin ei kopsahda vaan lähtee flekti pyörimään.
Kummallista.
Tarkistin vielä että tuossa HDI:ssä pitäisi olla tuo 6455.T2 painekytkin. Sillä ei kyllä pitäisi 1-2 navoista tapahtua tuollaista. Katsoitko varmasti ne liitinten numerot oikein?