Kirjoittaja Aihe: 607 - Ilmastointi ei toimi (liian vähän kylmäainetta)  (Luettu 7021 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

wipe

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2000 607 2,2 HDi.

Eli ilmastointi ei tahdo lähteä käyntiin. Järjestelmä on täytetty ja vuotoja ei painekokeen perusteellla löytynyt. Lueskelin juttuja 406: sista, joissa BSI-boksissa oleva ilmastoinnin rele hajoaa ajan myötä. Näitä on porukka sitten omatoimisesti vaihdellut. Autossani Kompuran liittimeen tulee epämääräinen jännite 8,6V joka viittaisi releen kärkien kiinnipalamiseen ja vuotoon. Tämä jännite tulee kokoajan oli ilmastointi päällä tai ei. Kompuran kytkin naksahtaa kun syötän sinne suoraan +12v, joten tämä puoli toimii.

Kaivoin BSI-boksin esiin, joka näyttää 607ssa olevan sulakerasia samalla. Sieltä löytyi noita mikroreleitä aika helkutin paljon, eikä niitä pysty irti juottamaan koska releen jalkoihin ei pääse käsiksi rakenteen kerrosmaisuuden vuoksi. Olisiko jollai tietoa mikä niistä  releistä olisi oikea, tällöin releen voisi varovasti teurastaa päältäpäin ja  juottaa uuden vaikka hyppylangoilla. Ei vaan viittisi kaikkia hajottaa...

Vai tuleeko muita ideoita?

Ratkaisu:

Autossani oli vika pelkästään kylmäaineiden vuotaminen pois. Uusi lauhdutin, aineet sisään ja nyt on toiminut pari viikkoa moitteetta.

Benkku

  • Vieras
Vs: 607 - Ilmastointi ei toimi (liian vähän kylmäainetta)
« Vastaus #1 : 05.05.2010, 12:17:35 »
Olisiko jollai tietoa mikä niistä  releistä olisi oikea...

Vai tuleeko muita ideoita?

Toki, mutta hankala selittää ja kuvaakaan ei ole tullut otettua.

Oikean releen löytää kätevimmin mittaamalla, suoraan kompressorin magneettikytkimen liittimen ja BSI-purkin väliltä. Ei kuitenkaan kannata 'umpimähkään / millä tahansa mittarilla' BSI-kortille sohia.

Releen/releiden datalehdestä tarkistat, mikä pinni on kunkin reletyypin kärjen lähtö.

wipe

  • Vieras
Vs: 607 - Ilmastointi ei toimi (liian vähän kylmäainetta)
« Vastaus #2 : 10.05.2010, 17:19:40 »
Tämä olis tietty hyvä idea seuraavaksi.

Nyt kuitenkin tuli ilmi että lauhdutin vuotaa ja aineet on päässeet pakoon. Eikä boksi tietenkään vajaapaineista järjestelmää käske pumppaamaan. Eli uusi lauhdutin tilattu ja sitten katsotaan jos toimisi. Erikoista on ettei painekoe näyttänyt mitään vuodonhäivää, mutta löytyipä kuitenkin.  Vielä jäi ihmetyttämään toi kompuran kytkimelle tuleva pieni jännite, mutta voihan se olla jotain pientä vuotoa kuonaisista releenkärjistä.  Eli katsotaan mistä seuraava vika kurkkaa.