Kirjoittaja Aihe: 106 - Ei käynnisty, vaikka käynnistinmoottori pyörittää (diesel)  (Luettu 4483 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tommikoo

 • Vieras
Auto: 1998 106 1,5 (diesel).

Joulun pakkaset tappoi pösön. Moottori pyörittää ja savua tulee pakoputkesta, mutta ei lähde tulille. Hinkatessa sitten varmaan saatiin starttikin rikki, kun pyörittää muutaman sekunnin ja jää sitten pyörimään "tyhjää".

Mistä tämmöisen asiaan perehtymättömän kannattaa lähteä liikkeelle, kun muutaman satasen autoa ei viitsisi korjaamolle kiikuttaa? Vai laitetaanko suosilla paaliin?

matskupupu

 • Vieras
Oisko hehkut pimeenä? Jos saat lämpöseen lähteekö sitten käyntiin?

tommikoo

 • Vieras
Ei auttanut lämpöhoitokaan, oli tallissa jokusen päivän. Itselle tämä on ensimmäinen (ja ehkä viimeinenkin) dieselkärry, joten en tuosta sielun elämästä isommin tiedä. Jotainhan se polttaa, kun kerran savuaakin?

Peter von

 • Vieras
Auto: 1998 106 1,5 (diesel, 240 000 km).

Nonniin olen uusi täällä ja tuore pösön omistaja.

Tutulta auton ostin ja vikana oli ettei käynnisty. Oli pakoputki irronnut jostain pakosarjan jälkeen joten ajoivat kotiin, kun myöhemmin koittivat autoa käymään mutta ei käynnistynyt, no ottivat konehuoneesta naftaletkun pois (en tiedä miksi). No ostin akun ja kiinnitin letkut ja käyntiin höräjti. Auto kävi hetken ja sammui, koitin käynnistää muttei käynnistynyt, pian taas käynnistyi mutta n. 5 s jälkeen sammui taas.

Nyt ei ole käynnistynyt kun ole välillä kittanut. Tosiaan nafta mittarni ei toimi joten onkohan käynyt bensapumppu tyhjänä? Kaveri kyllä sanoi että naftaa on. :D Mitäs tässä nyt sitten kannattaa tehdä? Onko edessä tankin ja bensapumpun irroitus? Koskaan en ole tehnyt kyseistä hommaa niin vähän haluaisin tietää kuinka kauan menee aikaa ja mitä työkalua tarvitaan? Ja kannattako muuta tarkistaa ennen kuin alkaa tuota bensapumppua vaihtamaan?

Kiitos jo etukäteen vastanneille!

boozer

 • Vieras
Polttoainejärjestelmä saa ilmaa jostain ?

Jos on tankki käynyt "kuivana"= ilmaa järjestelmässä. Ensimmäiset pakkaset , kesälaatua tankissa = jäätynyt = ilmaa järjestelmässä. Tankkiin naftaa ja sitten ilmaus.
Pösöstä en niinkään tiedä mutta yleensä diiselit ilmataan seuraavasti. Syöttöpumpulta ilmausruuvi/ruuvit auki  ja startataan kunnes tulee pelkkää naftaa->ruuvit kiinni. Esim 1-pytyltä suutinputki auki ja startataan kunnes käynnistyy ->putki kiinni. Jos ei auta niin jossain on ilmavuoto polttoaine järjestelmässä. Niin ja tietysti naftasuodatin on ok. Bensa mallissa suodatin on tankin vieressä, ei tarvitse tankkia irrottaa.

Peter von

 • Vieras
Hmm.. Ei ole täällä porissa pakkasta niin en usko että on jäätynyt?  Ainiin piti sanoa että ilmasin sen mutta yleensähän sen pitäisi ruiskia dieseliä kun ilmattu, nyt tuli vai ihan tippa :O Ja siis nyt kun koitettiin niin haettiin naftaa mutta ei surissut pensapumppu lainkaan enää :(

Antti3

 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 768
Onko koko autossa sähköistä polttoaineensiirtopumppua? Epäilen että tässä on vain ruiskupumpun yhteydessä oleva mekaaninen siirtopumppu joten tankin suunnalla ei kuulukkaan surista. Ilmaaminen suoritetaan puristelemalla kumista pumppua joka löytyy moottoritilasta. Tuo liittimet irti starttaaminen ei tee hyvää ruiskupumpulle kun se pyörii tyhjänä.
Nykyiset: 607 2.2 HDi 04', 407 Coupé 2.7 V6 HDi 07'
605 3.0 SV A 95' harrastus
Ex: 405 1.6 GLi 90', 406 2.0 ST 01', 406 2.0 ST 03', 605 2.1 STDT A 99', 406 3.0 V6 SVA 01'
Pihakoneena: Valmet 803 2wd 83'

Peter von

 • Vieras
Hmm..ahaa.. No täytyy hieman tutkia asiaa tossa päivemmällä jos vaikka jotain uutta keksisi kokeilla.. Olisi vain kiva saada se kuntoonkin joskus :D

Peter von

 • Vieras
Rupesin oikein miettimään kunnolla ja eikö siellä tankissa ole joku nostopumppu tms?  Vaikka siellä olisikin mekaaninen pumppu niin eikö siellä kuitenkin se nostopumppu ole mahdollisesti rikki?  Toisaalta siitä kumipumpusta lähti nafta virtaamaan :) Rupeaa vain ärsyttämään kun ei vika selviä mitenkään :(

Peter von

 • Vieras
Ei vieläkään ole käynnistynyt, letkuja kiristelty ja näprättu muutenkin, mutta ei käynnisty vieläkään :( Nyt tarvitaan apua todella paljon :( Jos se ilmataan moottorissa olevasta kumipumpusta niin kauan  sitä täytyy pumpata?

plagu

 • Vieras
Niin kauan että on kova

Peter von

 • Vieras
Joo o, kyllä viimeksi niin perhanasti puristelin mutta ei ollut akussa potkua tarpeeksi :( Mutta onko tossa jotain muuta mitä kannattaa katsoa?

Peter von

 • Vieras
Koitettiin perjantaina apuvirralla käymään, ei tulosta. Tosin se selvisi että diesel alkoi haisemaan joten  ei ainakaan siitä ole kiinni ettei polttoainetta saisi. Ettei olisi käynnistyspuolella jotain vikaa? Missä sijaitsee Hehkurele? Auttakaas nyt joku...

uffa

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 46
No mites sellainen perusjuttu kuin hehkut?
1987 309 1,9 GTI (XU9JA, B6D, Bosch LE2-Jetronic)

Peter von

 • Vieras
No ei ainakaan vikavalot pala niin ei ole käynyt mielessä, ja kyllä mulla on lähtenyt muitakin autoja vaikka hehkuissa häikkää ollu.. siksi kysyinkin siitä hehkureleestä  että missä se on?