Kirjoittaja Aihe: 5008 - Ilmastointi ei toimi  (Luettu 543 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

le5008

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 13
5008 - Ilmastointi ei toimi
« : 25.07.2017, 16:55:53 »
Auto: 2011 5008 1,6 HDi.

Elikkäs sisäilman lämpötila näytti -40, kun ilmastointihuollossa sitä tutkittiin. Ei jäähdytä, mutta ei myöskään puhalla kuumaa ilmaa kabiiniin. Puhallin toimii normaalisti. Vikakoodit:

5ff bsi sisäinen vika
- ei tunnistettu
- jatkuva

594 sulakerasia ilmastoinnin kompressorin kytkimen ohjauspiiri
- katkos
- jatkuva

Kaikenlainen vihje vian paikallistamiseen otetaan vastaan. PS. Torniossa lämmintä.
5008 1.6hdi -11

Antti3

  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 702
Vs: 5008 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #1 : 25.07.2017, 18:37:39 »
Merkkitesteriin niin löytyy oikeat vikakoodit ja vian paikallistaminen huomattavasti helpompaa.
Ex: 405 1.6 GLi 90', 406 2.0 ST 01', 406 2.0 ST 03', 605 2.1 STDT A 99', 406 3.0 V6 SVA 01'
Nykyiset: 607 2.2 HDi 04', 407 Coupé 2.7 V6 HDi 07'
605 3.0 SV A 95' harrastus

patione

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 36
Vs: 5008 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #2 : 26.07.2017, 17:28:17 »
Lämpötila-anturi rikki. Yleensä jos näyttää -40 niin johto poikki tai anturi rikki. Ei mitään hajua missä sisälämpötila anturi on 5008. Voi myös olla lauhduttimen anturi joka pitäs olla kuskin jalkatilassa. Onko sulla Diagboxia itellä? Sillä näkee joka anturin tiedot. Allekirjoittaneella on 120 km päässä mutta olen lomilla Etelä-Suomessa.
508 RXH -13, 407 2.0(B ja D), 307 1.6Hdi, Rellut: R19, Laguna 2.0T, Laguna I 1.8, Laguna II 1.9Dci ja 2.0Dci

le5008

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 13
Vs: 5008 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #3 : 26.07.2017, 19:22:48 »
Pationen vinkistä anturi paikallistettu ja mitattu johdot. Johtosarjaa heiluttelemalla vilahteli tulos 1800-1000 ohmia. Eli johto poikki jostain.
5008 1.6hdi -11

ikiteekkari75

  • Käyttäjä
  • ***
  • Viestejä: 265
Vs: 5008 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #4 : 27.07.2017, 06:34:49 »
Missä anturi sijaitsi?

jonnek

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 12
Vs: 5008 - Ilmastointi ei toimi
« Vastaus #5 : 31.07.2017, 09:04:26 »
Olen ilmeisesti kyseisen auton uusi omistaja, kun käytiin viime viikolla Torniosta ilmastointivikainen auto ostamassa... Missähän anturissa oli ohmit vilahdellu? En huomannut itse vikaa.

Tässä mallissa ei ole ilmeisesti kyseisiä "tuloilman lämpötila-antureita" ollenkaan, jotka sijaitsisivat jalkatilaan puhaltavissa "pömpeleissä" kummallakin puolella (ei ole koko pömpeleitä). Siksi luultavasti diagbox ja pp2000 näyttää -40.

Raitisilmasuodattimen jälkeen oleva "höyrystimen lämpötila-anturi", näyttäisi mielestäni toimivan oikein.

Vika on tässä yksilössä kompuran rattaan kytkevässä käämissä (poikki). Voisi onnistua tuo kelan vaihto ilman nesteiden tyhjennystäkin, kun irroittaa kompuran kiinnikkeistä niin pääsee rattaaseen paremmin käsiksi. Keloja myydään maailmalla erikseen... Jännitteet on siis kelalla, mutta kompura ei pyöri.