Kirjoittaja Aihe: 307 - Lämmityslaitteen lämpötilan säätö ei toimi toisella puolella  (Luettu 11960 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hanski

 • Vieras
Ongelma:

Auto: 2003 307 SW x,x.

Etumatkustajan puoli puhaltaa koko ajan kuumaa, ei vaikuta lämpötilansäätö mitenkään. Kuskin puoli pelaa normaalisti. Olisiko vian aiheuttajasta ideaa? Joku lämpötila-anturi väittää repsikan olevan jääkylmä koko ajan tai jokin ilmaläpän säätömoottori kaput?

Ratkaisu:

Osa 1:

Vika löytyi. Repsikan puolen säätömoottori toimii kuten pitääkin, mutta ilmaläpän hammasrattaasta on murtunut hammas. Laadultaankin muovi vaikutti kyllä aika huteralta tuollaiseen paikkaan, sellaista pehmeätä löllömuovia. Suunnittelin, olisiko moottoria saanut eri kohtaan hammasratasta kiinni, koska läppähän liikkuu vain noin 1/4, mutta aika huonolta vaikutti. Ei kai siinä auta kuin kauhulla mennä maanantaina kyselemään, minkälaista osaa merkkiliike tarjoaa. Toivottavasti se läppä rattaineen on myynnissä erikseen, ettei koko ilmakanavistoa joudu ostamaan.

Osa 2:

Nyt toimi taas. Ratashan näkyy, kun kurkistaa etumatkustajan puolelta alakautta. Ratas poikki rautasahalla, sisään saa sopivasti 10 mm:n hylsyn (itse tein kuparisesta vesiputkesta). Rattaan kääntää 180 astetta ja taas jos kestäisi. Pösöliikkeestä sai varaosana ainoastaan kokonaan uutta ilmakoteloa ja se maksoi 660 e, ei paljon innostanut.

TEMP_ARKISTOON

hanski

 • Vieras
Voiko tuossa vaihtaa sen yksialueiseksi? Jos voi (jolloin kuskin säätimet ohjaavat molempia puolia?), niin onko yhä sama vika?

Ei saa 307:ssä yhtenevää ohjausta lämpötilalle kuten 407:ssä.

Stanu

 • Vieras
Ko. ongelmaan saa ns. korjaussarjaa. Nimenomaan oikean puolen rattaalle. Korjaussarja on tuore asia ja tieto kulkee hitaasti. Eikä se sovellu kaikkiin tapauksiin. Sarjan numero on 6450 XZ.

Saksan pösön hinta tuolle osalle on 11,25 e, sinänsä jännää, ettei varaosaluettelo/kuvat tunne ko. osaa, mutta hinta sille löytyy.

Näille "korjaussarjoille" on harvemmin varaosanumeroita ServiceBoxissa.

Peugeot 307 SW

 • Vieras
Ongelma:

Auto: 2006 307 SW 1,6 (automaatti-ilmastointi).

Eli tuollainen tuli esille. Ensimmäisiä kertoja nyt kun ilmastointia käytin ja matkustajan suuttimet (keskellä toinen ja oikeassa reunassa oleva), sekä hanskalokero puhaltaa vain kuumaa, vaikka säädetty asentoon LO. Kuskille tulee todella kylmää ratin vasemmalta puolelta ja keskellä olevasta, vasemmanpuoleisesta suuttimesta.

Autolla takuu. Missä vika? Ilmastointi tuskin rikki?

Sellainen havainto vielä että jos ilmastoinnin kytkee pois ja ulkona kylmä, niin silti tulee kuumaa ilmaa, eli edes "suora" ulkoilma ei ole sen haaleampaa. Kuskilla taas huomattavasti kylmempää.

Ratkaisu:

Takuuseen meni koko homma. Hintaa olisi ollut reilusti yli 1000 e. Eli koko kojelaudan purku ja siellä vaihettiinkin sitten jotain isompaa.

Pikluuppi

 • Vieras
Auto: 2006 307 SW 2,0.

Autoon ilmaantui juurikin tuo sama vika, kaupantekijäisiksi tuli ostopaikasta Finntakuun 1 vuoden tai 20 000 km takuu. Soitto korjaamolle ja sanoivat, että tuo auto paikan päälle arviointiin. Vein auton tiistaiaamuna huoltamolle ja jäin odottelemaan. Seuraavana päivänä ei kuulunut soittoa, jotan päätin rimpauttaa. Auto oli korjattu ja odotti noutoa.

Vika oli ollut lämmityslaitteen säätömoottorissa olevassa hammasrattaassa, korjaussarjan hinta kuulemma n. 30 e. Korjaus tuli maksamaan Finntakuulle reilu 300 e, tähän sisältyi peräti 3 tuntia töitä.

sulo2604

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 95
Auto: 2006 307 SW 2,0 (EW10A).

Nyt ilmaantui ko. vika autoon. Ei muuta kuin soitto Tampereen Automaahan ja varaosatiskiltä 6450 XZ -korjaussarja hyllystä. Hansikaslokero irti, servomoottori irti, korjaussarja paikalleen ja osat takaisin. Aikaa meni 50 min, tehtynä ulkona (-15 pakkasta ja sisätilanlämppäri hönkimässä hiukan lämpöä sormille). Sarjaan kuuluvat osat molemmille puolille, mutta kuskin puoli saa odottaa hieman lämpimämpää keliä, kun kerran toimii hyvin.

jrautiai

 • Vieras
Auto: 2006 307 SW 2,0 (automaatti).

Auton automaattinen ilmastointi temppuilee todella erikoisesti. Autossa kuljettajalle ja vänkärille omat lämpötilasäädöt. Apukuskin puolella ilmastointi toimii aina täysin normaalisti. Kuljettajan puolella ilmastointi puhaltaa vain kuumaa lähes aina vaikka säätimet asettaisi LO:lle eli minimiin. Asiaan ei vakuta automaatti-ilmastoinnin päällä pito tai sen pois otto, eikä ilmastoinnin poisotto päältä. Yhdellä ajokerralla noin kymmenestä kuljettajan ilmastointi toimii aivan normaalisti.

Mistähän tällainen pelkästään kuuman puhaltaminen kuljettajalle voi johtua?

sulo2604

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 95
Lämpötilan säätöläpän akselin rattaasta katkennut hammas. Korjaussarja 6450 XZ vaan peliin. Ei maksa kuin 15€ ja osat molemmille puolille. Helppo vaihtaa itse, kuskin puolelle 15 min homma.

ilpo

 • Käyttäjä
 • ***
 • Viestejä: 266
 • Suzuki Intruder M1500
Mulla oli vastaava vika 307 faceliftissä. Joku säätömoottori jumissa. Käytä hakua.
eksät
3008 Sport 110 HDi FAP 2Tronic  20102010
+7 edellistä myös Peugeotteja
+9    muuta erimerkkistä Eka auto Fiat 600 vm. 1969

jrautiai

 • Vieras
Toivottavasti se olisi vain tuo ratas kulunut. Jos jollain juurikin tuon kuskin puolen osan vaihtamisesta on kuvia, niin otetaan erittäin mielellään vastaan. On meinaan osan etsiä varmasti yhtä hukassa kuin itse osakin :)

jrautiai

 • Vieras
Kävinpä hetken ihmettelemässä autolla tämän kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut. Osaisiko joku kertoa mikä osa muoveista tulisi irroittaa, että löytäisi tämän rattaan uumenista? Itse vähän kaikkea siellä kävin vääntelemässä ja kääntelemässä, tuntui vain kaikki olevan melko tiukassa tai sitten sille, että purkaa pitäisi melko paljon.

Kuvalla voisi havainnollistaa hyvin tätä?

jrautiai

 • Vieras
Tähän vanhaan ketjuun palatakseni.. talvella ei liiemmin viilennystä tarvitse, mutta jos täksi kesäksi tämän saisi kuntoon :)

Onko tähän löydettävissä ohjetta, kuinka tuota kuskinpuolen keskikonsolia tulisi purkaa, että saisi tarkastettua tuon mahdollisen ratasvian?

starship

 • Käyttäjä
 • ****
 • Viestejä: 302
No tuosta voi varmaan päätellä missä kohtaa mahdollinen ratas on:
http://www.liontamer.net/forums/index.php/topic,133.0.html
307sw 1,6 2004                                                                                                                                                                                                             

starship

 • Käyttäjä
 • ****
 • Viestejä: 302
307sw 1,6 2004                                                                                                                                                                                                             

jrautiai

 • Vieras
Lämpötilan säätöläpän akselin rattaasta katkennut hammas. Korjaussarja 6450 XZ vaan peliin. Ei maksa kuin 15€ ja osat molemmille puolille. Helppo vaihtaa itse, kuskin puolelle 15 min homma.

Vihdoinkin sain aikaseksi tonkia tuolta jalkotilasta riittävän kauan ja todennäköisesti löysin nyt oikean paikan. Mistähän tämän osan 6450 XZ saisi parhaiten tilattua tähän hintaan?