Kirjoittaja Aihe: 607 - Peruutusvalot eivät toimi (automaattivaihteisto)  (Luettu 6626 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Vasara

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 494
Ongelma:

Auto: 2003 607 2,2 HDi (automaatti).

Ilmeisesti peruutusvalon kytkin sanoi palveluksensa irti. Ei syty valot takana, ei toimi pakkitutkat, eikä peilit käänny alas kun asettaa pakin päälle.

- Onko tietoa missä kohtaa kyseinen kytkin asustaa? Onko laatikon multiswitchin yhteydessä?
- Onko multiswitchin liittimen kytkentäkuvaa, josta voisi lähteä mittailemaan?

Pikkutestailujen jälkeen löytyi että pakkivalot jne asiaan liittyvät toiminnot toimivat, mutta eivät aivan siinä kohdassa mihin vaihdekahva peruutusasennossa itsensä parkkeeraa. Onko kenelläkään tietoa mistä vaihteenvalitsimen positiota säädetään?

Ratkaisu:

Ongelma ratkaistu. Parin intensiivisen konepellin alla vietetyn illan jälkeen alkaa 607:n salat selviämään. Vaihdevivuston positiota säädetään automaattilaatikon päästä. Heti laatikosta tulevan valitsinvivun pallonivelen vastakappaleessa on siirtovivusto kiinni ns pikaliitos hammastuksella. Hammastus vapautetaan panamalla pyöreää jousitettua noin 10 mm halkaisialtaan olevaa muovitötteröä. Hammastus on kohtalaisen tiheä, joten oikea ja tyylikäs kepin kulkeminen kulissiaan on hienosti saavutettavissa.

Pakkivalokytkin taas sijaitsee laatikon ulkopuolella samaisen valitsinvivun juuressa. Kyseinen mötikkä hoitanee myös muut vaihteiden tunnistukset, mutta ainakin minun yksilössä ainoastaan pakkivalon asento tuntui tarkalta kohdistaa. Koko paketti kääntyy noin 10-15 astetta kiinnitysruuviensa varassa. Periaatteessa asento on lukittu ohjauspinnillä, joka on ilmeisesti "perussäädetty" tähän automalliin. Itselläni riitti kun löysäsin kiinnitysruuvit jonka jälkeen mötikkä kääntyi ohjauspinnistä huolimatta riittävät 2 astetta ja pakkivalot+tutka toimivat taas vaihteenvalitsin R-asennossa. Vika oli siis tuossa säädössä.