Kirjoittaja Aihe: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen  (Luettu 7796 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #15 : 10.06.2018, 22:42:31 »
Auto: 2004 406 GW 2,0 HDi.

Elikkä ongelmana on takarenkaiden kohtuuton kuluminen. Viimeiset kolme sarjaa on loppuneet ns käsiin elikkä eturenkaat kuluu normitahilla ja takarenkaat tuntuu sulavan alle. Nyt on alla noin kuukauden vanha sarja josta eturenkaat vielä liki uuden veroiset ja takarenkaat noin milliä vaille kun alkaa sakkorajat tulla vastaan >:( Takarenkaiden kuluminen on siinä mieleen kummallista että koko kulutuspinta on tasaisen kulunut. onko joku kokenut samaa ja mikä on ratkaissut ongelman?
Auto kulkee suoraan ja nelipistesuuntauskin on tehty ok papereilla muutama vuos sitten eikä sen jälkeen ole tarvinnut uusia suuntaukseen isosti vaikuttavia osia. Tämä ongelma on ollut nyt jo ainakin viime kesästä lähtien päällä ja tosiaan kaks kesäsarjaa ja yks talvisarja on loppunut/saanut siipeensä tämän aikana
Paineet ollu 2.5bar tällä uusimmalla sarjalla koko ajan.

Viimeaikoina vian tiimoilta vaihdettuja osia ja samalla haettu korjausta pieneen perän nuljahteluun,

-kaikki jouset ja taakse ne oli taakkamallit.
-taka-iskarit mallia kaasu ja vahvistetulle jouselle tarkotetut
-pitkittäisen tukivarren kaikki puslat molemmin puolin taakse
-Iskarien yläpään kaikki tuet taakse.
-Kallistuksen vakaimen koripuslat(ei liittyne vikaan mutta kolina loppui)
-Todettu alatukivarsien puslat takana niin timakoiks että turha lähteä niitä vaihtamaan mutta osat on hyllyssä odottamassa tarvetta.


Ainoa osa johon en ole vielä takaripustuksessa kajonnut on se poikittainen tuki jonka molemmissa päissä on puslat ja sijaitsee pyörien takana sisäpää varapyöränkoteloa vasten. Pyörä ei enemmälti myötää kun sitä runttaa nuita puslia vasten.  Auto leimattu reilu kuukaus sitten ja pyysin katsuria erikseen hakkaamaan perästä väljiä esille tyyppillisistä ja epätyypillisistäkin kohteista-> ei huomautettavia paikkoja, enkä niitä ole itsekkään löytänyt sitä pitkittäisen puslarevohkaa lukuunottamatta jonka jo tein ennen leimaa..

Jos tämä em poikittainen tukivarsi ois väljä niin eikös se kallistas pyörää ja alkas syömään jompaakumpaa reunaa nopeammin? Onko jollain heittää valistunutta arvausta mikä tässä mättää?? Voiko pyöränsuuntaus olla sillätapaa pielessä että on säilynyt pösömäisen hyvä ajettavuus ja silti takarenkaat jotenkin hieroutuu asfalttia vasten ja kuluvat nopeasti? Takarenkaan pinnan sävy on eri kun etusten kun asfaltilla ajon jälkeen ajaa auton parkkiin.

Eteen odottelee hyllyssä uudet kaasukepit+molemmat tukivarren puslat, joiden jälkeen aion ajella suunnattavaks jollekkin "isommalle" huoltamolle/merkkikorjaamolle+vaihtaa eturenkaat taakse ja seurata alkaako nekin sulaa alle takana suuntauksen jälkeenkin..

TEMP_ARKISTOON

pfaq306

 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #16 : 11.06.2018, 06:27:47 »
Toimiiko iskunvaimennus takana oikeasti myös lyhyessä ylös-alas liikkeessä? Voi toimia hienosti kun kokeilee pitkää liikettä mutta entä oikein lyhyt liike? En osaa sanoa löytyykö tällainen ongelma näillä nykyisillä katsastus asemien testereillä.
Itselläni on käynyt niin että uudet vaimentimet eivät vaimentaneet kai ollenkaan kun oli kyse aivan lyhyestä liikkeestä. Kun auton takapäätä painoi alas lyhyellä terävällä painalluksella niin tuntui suorastaan kolahtavan. Ajossa tuntui jossain tilanteessa tärinää takana. Enimmäkseen yksin ajelin. Renkaat kuluivat takana hyvin nopeasti.

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #17 : 11.06.2018, 19:23:34 »
Tuossa vois olla järkeekin! ongelma oli olemassa jo vanhoillakin iskareilla mutta ne oli jo mallia pohjaavat eli parhaat päivänsä nähneet. Taakkajouset vaihdoin hiukan aiemmin ja ennen sitä oli jo kulumisoiretta.. Voisko nuo taakkajouset yhdessä huonolaatuisten tarvikeiskarien kanssa pahentaa tätä homaa? Muistatko pfaq306 minkä merkkiset iskarit sulla teki ongelmaa?

Nyt paikallaan kyb excel-G kaasukepit. Ei ollu kovin kalliit ja ennen hankintaa koitin vähän täälläki kysyä että mikä merkki ois hyvä mutta sain vastauksia kun olin jo kerenny tilata nuo. Yllättäen kybi sai vähän haukkuja kommenteissa niin ei tuo mahdotonta ois vaikka iskarit+jouset tekis tämän.

Jouset on Lesjöforssin ja tilattu vahvistetun jousen oem numeron perusteella niin ne on varmaankin oikeenlaiset ja minusta tässä farkussa oli justiinsa samanlaiset jo valmiina mutta aika kuolleessa tilassa.. Langan vahvuus, kierteiden lukumäärä ja väritäppä jousessa olivat yhtenevät... Perä on lepotilassa minusta oikella korkeudella eli ei ainakaan silmin-nähden ole väärässä asennossa...

Semmosta pientä pompotusta vois olla havaittavissa perässä sopivissa olosuhteissa ja ei tuo mikään mahdottoman hyvän oloinen ole kun tekee nopean rynkäytyksen vetokoukuun jalalla tai kädellä. Pitkässä liikkeessä tunnostaa hyvälle.


urkki

 • Käyttäjä
 • ****
 • Viestejä: 378
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #18 : 11.06.2018, 19:45:47 »
Mikäs on rengasmerkki?

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #19 : 11.06.2018, 19:58:45 »
Kolme eri merkkiä eli pirelli p7,  Hankook winter i pike rs(R15/65),  ja nyt viimeisin Landsail LS388 205/55 ZR16 94W. 94eli empä usko että olis renkaasta kiinni kun kuitenkin kolmen eri valmistajan renkailla sama ongelma ja aiemmin on kulunu eturenkaat takasia noppeemmin kun puhutaan farkku 406 mallista joita on pari ollu jo ennen tätä viimesintä... Tuo landsaili xl pitäs olla vielä normaalia kantavampi rengas..

pfaq306

 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #20 : 11.06.2018, 20:19:31 »
Kyllä ne jotkut KYBit olivat. Takuuseen sain uudet ja ne olivat kunnossa.

Vaihdon sai tehdä kahteen kertaan. Onneksi oli helppo kun kyseessä oli farmari Sierra.

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #21 : 12.06.2018, 20:30:34 »
Juu tunnustelin vielä iskarihommaa niin ei ne minusta niin huonot ole että täysin selittäs tuota. Kokeilunhalua löytyy sen verran että tilasin marmorille molemmat takimmat poikittaistukivarret joista jo aiemmassa viestissä höpöttelin. Semmonen kutina että oiskoon niissä kuitenkin puslat pehmeenä kun tuo perä vieläki sopivissa oloissa nuljuaa vaikka pitkittäisten puslat, iskarit+ jouset hilkkeineen on jo uusittu. Muita vaihtoehtoja ei oikeastaan enää ole kun aurauksen säätötangot ja alatukivarsi ei myötää vaikka miten murjoo tunkattuna tai renkaat maassa. Tarvikkeena nuita en löytäny suomesta enkä ulkomailta ja maahatuojallakin oli vain 3kpl enää jäljellä niin voi olla hiukan haastetta seuraavalle tarvitsijalle hankkia nuita ::) Eteen vaihdoin eilen iskarit ja ne oli tällä kertaa AL-Kon kaasut. Tuli hiukan lisää ryhtiä keulan toimintaan. Vielä olis eteen tukivarsien puslat x4 hyllyssä niin taidan vaihtaa nekin vielä ja nuo tilatut taakse. Sitten on pyöränsuuntauksen vuoro ja kovaa ajoa niin näkee vieläkö syö rengasta. Mikäli syö niin heitän kybin iskareilla vesilintua ja hommaat jotkut kunnolliset tilalle.. tällä autolla on vasta reilu 340 tkm mittarissa niin ei nämä osavaihdot hukkaan mene...

406

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 800
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #22 : 12.06.2018, 20:58:45 »
Jos vika iskarissa niin se kuluttaa siitä nurkasta renkaan ennemmin laikukkaaksi
Ensimmäinen ajokokemus Fiat 600, sittemmin Lada 1200, Lada 1300 S, Lada 1700 i Combi, Renault 19 1,8 RT, Peugeot 406 1,8 ST, Ford Sierra 2,0 DOHC, Peugeot 406 ST Executive 2,0 silver

Present time Peugeot 607 3,0 V6 Platinum Ivoire ja Peugeot 406 ST Executive 2,0 red

SEL

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 216
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #23 : 13.06.2018, 11:17:14 »
Vie auto nelipyöräsuuntaukseen sellaiseen pajaan jossa suuntaus tehdään alasvedettynä.
Peugeot driver since 1995,
Peugeot 3008 e-HDi 2Tronic 2012.

urkki

 • Käyttäjä
 • ****
 • Viestejä: 378
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #24 : 13.06.2018, 12:25:15 »
Sillä ei ole merkitystä onko se alasvedetty. On kokemusta itsellä.

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #25 : 13.06.2018, 20:24:27 »
Kun on suunnattu tätä autoa niin tähän asti on ollut joka renkaan alla semmonen kelluva levy ja niiden päällä auto ollu vapaalla. Aikasemmissa autoissa ei ole tuolla suuntaustyylillä ollut mtn ongelmia ja tätä samaa pajaa oon käyttäny vuosikaudet tuohon hommaan. En osaa sanoa mikä nyt oikeesti mättää ja luulen että ei se lopultakaan ole suuntausvika vaan jokin joka aiheuttaa suuntauksen muutosta puolelta toiselle ajon aikana koska muuten ei kulutuspinta kuluisti tasaisesti loppuun tai sitten se on nuo uudet kybin laatuiskarit jotka ei korjannukkaan ongelmaa joka alkoi jo vanhojen kuoleentuneiden iskareiden ollessa paikallaan... nämä renkaat on ihan kohta mallia silestonet niin ei ole enää väliks vaikka hiukan tässä kestääkin näiden osien ja pähkäilyjen kanssa. huomenna saan ne tukivarret ja pitänee ruveta varaileen aikaa suuntaukseen niin pääsee osien vaihtojen jälkeen näkemään onko ne kulmat pielessä vaiko eikö.. onko jollain kokemusta kuopion alueella jostain hyvästä suuntauksia tekevästä pajasta vai kannattasko tuo viedä ihan merkkikorjaamolle vaikka ei sekään kyllä takaa sitä että homma tulis tehtyä kunnolla ::) 

SEL

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 216
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #26 : 14.06.2018, 09:59:35 »
Sillä ei ole merkitystä onko se alasvedetty. On kokemusta itsellä.

Riippuu laitteista, vanhemmat ei osaa ottaa "alasvetoa" huomioon kun taas uudemmat osaa sen. Kokemukseni perusteella asialla on eroa tai sitten työn laadussa oli eroa.
Peugeot driver since 1995,
Peugeot 3008 e-HDi 2Tronic 2012.

urkki

 • Käyttäjä
 • ****
 • Viestejä: 378
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #27 : 14.06.2018, 10:13:28 »
Koneen käyttäjästä se homma on kiinni. Sen voi säätää normiasennossa kun tietää mihin arvoihin. Onpa koneita joilla voi säätää vaikka renkaat ilmassa 2 pilarinostimella.

savonhumu

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #28 : 17.06.2018, 12:59:41 »
Empä huomannu että uudet poikittaisvarret muuttas mitään, mutta saas nähdä. suuntauksen jälkeen ollaan viisaampia. renkaat on nyt sakkorajassa reilun 8000km ajun jälkeen ja aikaahan tuohon meni vajaa puoltoista kuukautta :D pikkasen ettäällä ollu yrittäjän työmaat viimeaikoina.. Jos ja luultavasti kun tuolta suuntauksesta ei löydy vikaa niin mistäs sitten lähdetään hakemaan?

tukivarren vaihdon yhteydessä vääntelin pyörän napaa alapuslan mahdollista välystä hakien mutta ei se nyt väljältä tunnosta. Kääntyy kyllä kun antaa voimaa mutta viimeaikaisten puslanvahtojen kokemuksella uusi laatupuslakin antaa tietyn verran periksi kun se saa oikeensuuntasta voimaa. En usko että tuo aiheuttas vikaa. Voisko koko takakelkka heilua runkopusliensa varassa liikaa?
« Viimeksi muokattu: 17.06.2018, 13:05:33, kirjoittanut savonhumu »

fluxpur

 • Käyttäjä
 • ***
 • Viestejä: 299
Vs: 406 - Takarenkaiden nopea kuluminen
« Vastaus #29 : 17.06.2018, 17:14:03 »
Kumma kun säädön jälkeen ei toimi. Itse olen säätänyt säätötangolla montussa kun auto rullaa vapaasti työntämällä, siis rengas 180 astetta. Kun rullaa pari kertaa edestakaisin, tulee niin hyvä tulos ettei ole kuluttanut. Laitoin aavistuksen, ehkä millin aurausta.