Kirjoittaja Aihe: 406 - Ei käynnisty (kampiakselin asentotunnistin)  (Luettu 4728 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SPELLBOUND

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2001 406 1,8 ( EW7J4).

Liikennevaloista lähtiessä ykköseltä kakkoselle vaihdettuani auto hyytyi kuin seinään. Startti pyörittää, nokat pyörii (jakohihna vaihdettu 20 tuhatta sitten), bensaa tulee, ilmeisesti kipinä hukassa. Mikä voisi olla sellainen vika, joka ilman mitään ensioireita tekisi tällaista? Puola, kaksoisrele, lambda, akku, BSI, ajonesto, virtalukonpohja?

Ratkaisu:

Vika löytyi. Kampiakselin asennontunnistin oli rikki. Menee laakista rikki, ei varoitellut millään tavalla.

pesoo406

  • Vieras
Vs: 406 - Ei käynnisty (kampiakselin asentotunnistin)
« Vastaus #1 : 12.08.2010, 07:14:21 »
Tarkista johdotus mm. kampiakselin asentotunnistimelle. Sijaitsee kytkinkopan päällä, kyttää vauhtipyörän liikettä kiinnitys yhdellä ruuvilla, jos se on irti niin ei käynnisty. Tietysti eleensä ottaen johtosarjan kunto hankaumat yms. joudut purkamaan jonkinverran suojausta. Jos sinulla obd testeri katso koodit, tee itse laitteilla -99 ja uudemmat, vanhemmat korjaamolla. Samoin kaikkien muidenkin antureiden liittimet täytyy tarkistaa, katso sellaiset johdot jotka ovat alttiita tärähtelylle ja heilunnalle voisi tienpäällä tullut vika sillä tavoin paikallistua. Toki vaihtoehtoja on runsaasti. Tuttavalla oli vastaava B 406 kun polttoainepumppu tilttaa niin matkan teko kyllä loppuu.

paukka

  • Vieras
Vs: 406 - Ei käynnisty (kampiakselin asentotunnistin)
« Vastaus #2 : 05.02.2015, 20:54:19 »
Ongelma:

Auto: 1997 406 1,8 (XU7JP4, LFY, 78 556 km).

Käynnistinmoottori pyörittää, bensapumppu toimii, sulakkeet tarkistettu ja näppäiltävä ajonesto on kunnossa. Autossa on 30-pinninen testipistoke, josta ei anna lukea koodia (Sagem-boksi). Kaksoisreleen hain Motonetistä, mutta se oli väärä. Puolavika, YKK-anturi, jakohihna hypännyt pykälän vai mikä vaivaa?

Samalla muistelin, että eikö virtalukon asennossa M pitäisi palaa ajovalot ennen starttia (valomuisti)? Nyt ne palaa vasta, kun kääntää viikseä. Saatan tietenkin muistaa väärin, kun on rouvan auto.

Ratkaisu:

Vaihdoin kampiakselin asentotunnistimen ja vika korjaantui.