Kirjoittaja Aihe: Boxer - Savutus käynnistettäessä (venttiilit) (diesel)  (Luettu 3932 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TDBussi

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1997 Boxer 1,9 TD (154 000 km).

Auto lähtee kyllä käyntiin, mutta joskus saa pikkuisen sahata. Käynnistyessään se pölläyttää joskus muhkean savupilven. Olisiko niin, että joku venttiili kantaa ja öljyä pääsee valumaan männän päälle? Venttiilikoneisto ei ääntele yhtään ylimääräistä ja kone käy todella nätisti. Vai onko ehkä vain yksi hehku pois pelistä (tosin hehkun valo toimii normaalisti)?

Ratkaisu:

Nyt on venttiilit säädetty. Kaikki imuventtiilit kantoivat olettamukseni mukaan. Hintaa säädölle tuli 356 e, joten ei sitä huvikseen viitsi tehdä. Kyllä oli mukavaa tänä aamuna jyräyttää auto käyntiin, vaikka ulkona oli vain +6 C. Hehkutuksen jälkeen pärähti heti soimaan, eikä lähitienoota kiusanneesta savupilvestä ollut tietoakaan. Muutenkin toimii nyt paljon paremmin. Uskon, että polttoaineen kulutuskin laskee, kun venttiilit toimivat kuten pitääkin.

Korjaamolla sanoivat, että näitä harvoin joutuu säätämään. Esittivät syyksi sen, että on ajettu liikaa samoilla öljyillä. Autolla on nyt ajettu vasta 156 000 km ja se on ollut minulla vasta kesästä asti, joten tuohon en osannut ottaa kantaa. Tästä eteenpäin öljyt vaihtuvat 10 000 km välein.