Kirjoittaja Aihe: 206 - Ajovalojen korkeussäätö  (Luettu 7008 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Peugeot91

  • Vieras
206 - Ajovalojen korkeussäätö
« : 18.02.2012, 21:57:47 »
Ongelma:

Osa 1:

Auto: 1999 206 1,6 XT (8-ventt.).

Eli ajovalot ovat mielestäni suunnattu liian alas, vaikka korkeussäätö onkin 0-asennossa. Korkeussäätömoottorit toimivat ihan normaalisti. Mutta yritin säätää valojen suuntausta ylös säätömoottorin päällä olevasta ruuvista, mutta valot eivät liiku minnekkään.

Osa 2:

Tänään sain ajovaloja liikkumaan alaspäin säätöruuvista, kun laitoin vähän CRC:tä avuksi. Mutta valot eivät nousseet ylöspäin eli ovatko ajovalot nyt siis niin ylhäällä kuin ne saa?

Kokeilin myös säätää suoraan polttimon varresta korkeutta, kun oli tämä kumisuojus pois ja silloin valot sai kyllä näyttämään todella ylöspäin. Säätömoottori ei tuolloin ollut paikalla. Ja säätömoottorin vastakappale lampun sisällä liikkui hyvin, kun väänteli lamppua ylös ja alas.

Ratkaisu:

Säätömoottorin tappi oli kyllä kiinni ajovaloissa, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi. Painon tapin kunnolla kiinni ja nyt ovat valot tarpeeksi ylhäällä. Ihan ylös en säätöruuveista uskaltanut säätää, ettei näytä liian ylös.

Mutta nyt ovat valot 3-asennossa samat kuin ennen säätöä olivat 0-asennossa eli siitä voi jokainen päätellä, miten alas olivat säädettynä.