Kirjoittaja Aihe: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi  (Luettu 1690 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kamaz

  • Vieras
Auto: 2000 406 2,0.

Autossa on ollut jo vuosia niin, että lämmönsäätö ei oikein ole toiminut oikein. Nyt sitten se sanoi sopimuksen irti. Kun on säädetty 30 asteeseen, niin lämpöä ei tule kuin lehmän henkäys. Moottorin lämmöt 90 C. Sisään tulevat alumiiniset putket ovat niin kuumat, että sormi paloi, kun kokeilin. Se säädin on elektroninen eli siellä on varmasti joku moottori, joka säätää lämpöjä. Kylmää kyllä tulee, muttei lämmintä.

Onko paha fixata? Kyselin yhdestä pajasta, niin sanoivat, että kojelauta kokonaan purkuun, koko päivän homma, mutta ne eivät kyllä halua enää tehdä sellaisia hommia. Sanoivat, että siellä olisi näitä läppiä, jotka halkeavat ja sitten eivät enää vehkeet toimi.

kamaz

  • Vieras
Vs: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi
« Vastaus #1 : 09.03.2012, 16:06:53 »
Torstaina teki tällaisen jutun noin 2min käynnistyksestä ja noin 500m ajon jälkeen stop valo vilkku ja ilmoitus: Coolant fluid level to high
Tänään taas kuin käynnistin auton iltapäivällä stop valo vilkku taas ja ilmoitus: Coolant fluid temperature to high. Lämmöt max 5C,  Peugeot huolossa olivat lisänyt 0,5l nestettä.


505 tbo

  • Vieras
Vs: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi
« Vastaus #2 : 09.03.2012, 20:09:51 »
Ne säätömoottorit on kahta puolen sitä pakettia. Apukuskin jalkatilan puolella oleviin pääsee vähän helpommin käsiks mutta kuskin puoleiseen on tosi ahdasta...   Vika voi olla sen paketin sisällä jolloin moottorin vaihto ei auta mitään.  Omassa on tökkiny tää ylös-kojelauta-alas säätö koko auton mulla oloajan...  Mulla ei ole tietoa että mikä näistä moottoreista hoitaa lämmön säädön, joku varmasti osaa tämän kertoa...

Lasse Laitonen

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Vs: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi
« Vastaus #3 : 01.04.2018, 21:40:33 »
Auto: 1999 406 2,0 SV (16-ventt., automaatti-ilmastointi).

Elikkäs ongelmana on että automaatti-ilmastointi puhaltaa ainoastaan 19°C ja 18°C asteista ilmaa. Lämmönsäätimen moottorit kääntävät läppiä siis ainoastaan kyseisillä lämpötiloilla. Muilla lämpötiloilla moottorit ovat aivan mykät. Mistä lähtisi vikaa paikantamaan? Onko mahdollista että läppien moottorit rikki, vaiko ohjauspuolella vikaa?

antsu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 022
Vs: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi
« Vastaus #4 : 02.04.2018, 10:59:31 »
Jos vain noilla asetuksilla toimii, niin VEIKKAISIN ohjauspuolen ongelmaa.

Capricorn

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 117
Vs: 406 - Lämmityslaitteen lämmönsäätö ei toimi
« Vastaus #5 : 02.04.2018, 19:14:52 »
Veikkaisin sisälämpötila-anturia ongelmaksi. Uudemmissa anturi löytyy sisävalon vierestä. Pari kertaa itse joutunut putsaamaan, kun ei ole puhaltanut kuin kuumaa tai kylmää.