Kirjoittaja Aihe: 206 - Jarrut vinkuvat  (Luettu 12656 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Koo Pee

  • Vieras
206 - Jarrut vinkuvat
« : 29.10.2012, 19:42:24 »
Ongelma:

Auto: 2005 206 1,4 Trendline (85 000 km).

Jarrut vinkuvat kaartaessa oikealle. Olisiko sama kuin 850 Volvossa aikoinaan? Jarrumännät oli vain hiukan jumittuneet. (Ei ollut nesteitä vaihdettu 2 v välein.)

Ei laahanneet tai jääneet jarrut  päälle, mutta vannetta ,kun hissukseen pyöritteli johan resonoi, kuten parkkiruutuun kurvatessa tämäkin kulkine tekee. Laakereissa ei välystä ollut ja äänikin kurvaillessa normaalin oloista, ei jurise tai vollota. Pikakorjaus olisi runkata mäntiä kymmenkunta kertaa sisään ja ulos ja tietenkin se nesteiden vaihto siinä samalla. Ainakin volle tuosta tokeni ja ääntely loppui. Olisiko sitten näissä ranskan autoteollisuuden helmissä samaa oiretta jarruissa kuin vollessakin oli? Osat on mallia original.

Ratkaisu:

Vika paikallistettu. Jarrupala sisempi ja ulompi etupyörä vas. puoli, olivat lian ja suolan seurauksena jumittuneet liikkumattomaan tilaan. Jarrumäntä ja liukukiskot vielä liikkuivat normaalisti.

Laittelin männät sisään (kuskin ja repsikan puolelta, eestä ja takkaa) +  uudet nesteet. Männät taas uuden nesteen kera sisään ulos muutaman kerran kaikista nurkista sekä teräsharjalla palojen liukupinnat puhtoseksi aseöljyn kera ja taas pelittää näköjään.