Kirjoittaja Aihe: 206 - Kattoluukku ei aina aukea (kattoluukun moottorin ratas)  (Luettu 12762 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jaakkohyy

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1999 206 2,0 GTi (99 kW).

Kattoluukkua avatessa ei lähde aina aukeamaan ollenkaan, rämpyttämällä edes takaisin saa pikkuhiljaa luukun aukeamaan täysin. Kattoluukkua kiinni laittaessa pitää rätisevää ääntä ja liikkuu takerrellen. Kuulostaa siltä että jokin ratas. tms lyö yli, ja mahdollisesti asennontunnistimet ovat ihan pihalla siitä missä kohtaa kattoluukku on menossa.

Elikkä onko kokemusta ja tietoa siitä miten tuota luukkua lähetään purkamaan, ja mikä sieltä on hajalla? Ebaystä saa ainakin liukukiskoihin korjauspaloja, mutta ei vaikuta siltä että kiskossa tuo vika olisi.

Ratkaisu:

Vika korjattu. Aivan kuten epäilin, äänen ja heikon aukeamisen aiheutti kattoluukkua käyttävässä moottorissa oleva ratas joka oli kulunut toisesta reunasta aivan sileäksi.

Kattoluukkua käyttävään moottoriin pääsee melko helposti käsiksi, kun irroittaa aurinkolipat ja kauhukahvat verhoiluista. Tämän jälkeen verhoiluja saa raotettua sen verran edestä että moottorin saa irroitettua. Itse moottori on kiinni vain kolmella pultilla. Ratkaisin vian siten että omatekoisella ulosvetäjällä vedin rattaan pois paikaltaan, ja käänsin sen toisinpäin. Toinen reuna ei ollut yhtä pahasti kulunut. Sitten vaan voiteluainetta väliin ja takaisin kasaan.

Kannattaa olla suhteellisen tarkkana luukun asennon kanssa, tuossa sähkömoottorissa on kiinni kytkin, joka tunnistaa milloin luukku on täysin auki. Se pitää asetella oikeaan kohtaan, muuten luukku yrittää avautua liian auki/ ei suostu aukeamaan täysin auki.

Penguin

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 537
En osaa tuohon purkamiseen vastata, mutta liukumisongelmien estämiseksi noin liukukiskoja ja luisteja pitää rasvata säännöllisesti. Itselläni oli -99 mallisessa 206 XS:ssä kattoluukku ja huomasin sen kanssa, että merkkihuollon suorittamaan määräaikaishuoltoon ei kuulunut lainkaan tuon luukun huoltaminen. Jos liukuja ei ole kenties koskaan rasvailtu, niin luukku varmasti alkaa takertelemaan, kunnes lopulta ei kulje lainkaan.

jaakkohyy

  • Vieras
Liukuja on rasvattu, eikä tunnu auttavan yhtään. Ongelma tuntuu olevan luukun koneistossa. Jokin kuulostaa lyövän yli.

Penguin

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 537
Valmistenumerolla löytyy service boxista ihan tarkkaan mitä tuo luukku ja mekanismi sisältävät. Tällä luukun osat minun entisestä -99 mallisesta 206 XS:stä.