Kirjoittaja Aihe: 307 - Ulkolämpömittari näyttää liian paljon ja tuulilasi huurustuu  (Luettu 3136 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

1844

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2005 307 SW 2,0 (197 000 km).

Kun lähdin ajelemaan kotiin päin töistä, näytti ulkolämpömittari normaalia 22 astetta ja nousi hiljalleen tuonne n. 60:een asteeseen. Ilmastointi oli tietenkin päällä ja tovin kuluttua koko etulasi veti täysin huuruun. Aikani leikittyä sain selville, että ilmastointi toimi vain kylmimmällä asetuksella lämpötilasäädöstä riippumatta vetäen lasin huuruun. Vain asetus HI rupesi antamaan lämmintä ilmaa. Kun ilmastointi oli pois päältä, niin lämpöä tuli silloinkin vain tuolla HI-säädöllä ja kaikki muut lämpötilat tuottivat ulkoilmaa sellaisenaan. Voiko tuo ulkolämpötila-anturin sekoaminen vaikuttaa tuollalailla vai onko kyseessä muitakin ongelmia?

Ratkaisu:

Anturin vaihto ratkaisi pulman. Kun tutkin ohjeita siitä, kuinka vaihto onnistuu, niin ainakin itsellä 2. mallisarjan autossa anturi sijaitsee peilin varressa lähes ovessa ja vaihto (juotos tai puristusliitin) onnistuu irrottamalla varren alaosan peitemuovin,  jonka lukitus näkyy, kun peilin kääntää niskoilleen. Ei tarvitse irrotella peilejä ja muuta, mitä itse yritin aluksi.

sulo2604

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 95
Juurikin noin siinä käy, kun auto luulee, että ulkoilma on saunalukemissa. Uusi anturi paikoilleen, helppo vaihtaa. Sijaitsee oikeassa sivupeilissä.