Kirjoittaja Aihe: Partner - Sähkötoimiset lasinnostimet eivät toimi  (Luettu 32529 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Endura-DE

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1999 Partner 1,9 (DW8).

Ongelma on se, että sähkötoimisten etuikkunoiden nostimet ei toimi. Vika on murtuineissa muoviklipsuissa, joilla lasi on kiinni nostimissa. Varaosia saa nettikaupoista helposti:

http://www.okzam.co.uk/92-partner
http://www.mister-auto.fi/fi/lasinnostin-eteen/peugeot-partner-combispace-5f-1-9-d-51kw_v14434_g900003.html

Yritin kokeeksi purkaa mekanismiä, ja sehän olikin helppoa. Mutta kuten yleensä tällaisissä jousiklipsuviritelmissä, kokoonpano oli vaikeaa. Tympääntyneenä jätin osat levälleen oven sisään. Nyt ikkuna on puurimalla kiilattu yläasentoonsa, näitä patentteja näkee autopurkaamoiden pihalla.

Onko kellään kokemuksia ja vinkkejä korjaamiseen? Mietin että ostaisiko Okzam:lta tuollaisen repair kitin (noin 20 euroa per ikkuna) vai Mister-Auto:lta valmiiksi kootun ilman moottoria (noin 60 euroa per ikkuna).

Lisäksi olisiko vinkkejä, miten lasi irrotetaan noista klipsuista? Onko tarkoitus ajaa lasi alas puoliväliin, jotta ne näkee ja sitten käsin painaa klipsut irti?

Ratkaisu:

Ongelma ratkesi tilaamalla nuo lasinnostimet. Vanhasta piti siirtää toimiva moottori ja sen takakansi. Kun lasia laski noin 2/3 alas, olivat klipsut hyvin näkyvillä oven sisällä ja kovaa painamalle ne paukahti auki. Hieman hirvitti, ne tosiaan oli tiukassa...

Huomattavaa:
- Alä ajele nostinta ylös/alas ilman ikkunalasia, lasin kiinnikkeet ei stoppaa mihinkään vaan tulevat liukukiskon päästä läpi.
- Moottorin ja takakannen asennus vaati yhden reiän porauksen uusin varaosanostimiin, kaikki ruuvinreijät ei olleet kohdallaan.