Kirjoittaja Aihe: 307 - ABS-jarrut aktivoituvat pitävällä pinnalla  (Luettu 15264 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pete71

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2003 307 1,6.

Auto on ruvennut tekemään välillä sellaista, että kun esim. lähtee hissukseen jostain ja jarruttaa hiljaisessa vauhdissa, niin jarrut täristävät niin järjettömästi, että on pakko jalka nostaa pois jarrulta, ettei mikään hajoa enempää. Tekee tätä ehkä kerran kaksi viikossa. Tuntuu jotenkin siltä, että ABS jää jotenkin päälle tai ei oikein toimi oikein. ABS-valo ei pala, joten anturit lienevät ehjät. Tekee tosiaan vain joskus ja hiljaisessa vauhdissa. Joku meinasi, että voisi olla jostain joku ABS-kehä irti tai rikki.

Ratkaisu:

Syy jarrujen ravistukseen selvisi. Oli yhdessä ABS:n tunnistinkehässä likaa niin paljon, että anturi luki omiaan aina välillä. Putsaus auttoi ja taas toimii.

SamiK

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 11 277
  • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 307 - ABS-jarrut aktivoituvat pitävällä pinnalla
« Vastaus #1 : 07.09.2016, 11:14:18 »
Tähän sellanen lisävinkki, että erityisesti 307:n takapään ABS-anturien etäisyys kasvaa hiljalleen ruosteen takia. Vian voi korjata niin helposti, että irrottaa anturin ja puhdistaa sen taustalla olevan metallin ylimääräisestä ruosteesta.

Jotta tuon voisi tehdä, pitää jarrupalat ja -levy irrottaa, jonka jälkeen pääsee käsiksi anturin pulttiin ja sitä kautta anturin saa irti.
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.