Kirjoittaja Aihe: 206 - Ei käynnisty (kampiakselin asentotunnistin)  (Luettu 12618 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

juke

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2006 206 1,4 (TU3, KFW, käyttöönotto 04.04.2006).

Pösö ei ole käynnistynyt ihan laakista enää pitkään. Lähes aina muutaman kerran startatessa kone on hörähtänyt käyntiin, mutta sitten sammunut. Vähän kierroksia antamalla kuitenkin jäänyt aina käyntiin.

Mutta nyt ei onnistu. Akussa on virtaa ja kone pyörii, mutta ei starttaa. Käynnistysyritysten jälkeen tuntuu ihan kuin bensan hajua.

Selailin tätä foorumia ja googlasin ja sen perusteella kokeilin yhtä asiaa. Jos avain on virtalukossa, virrat päällä ja avaa oven, niin ei kuulu mitään. Ohjekirjan ja muistikuvan mukaan pitäisi kuulua hälytysääni. Eli vaikuttaisi kai siltä, että ajonesto on päällä? Keskuslukitus kuitenkin toimii. Toisaalta jos ajonesto on päällä, niin bensan ei kai pitäisi haista?

Mitenhän tätä voisi tutkia tarkemmin? Selailun perusteella kampi- tai nokka-akselin asennontunnistin voisi olla syyllinen myös.

Ratkaisu:

Nyt käynnistyy. Moottorin vikavalo ei palanut, mutta vilkaisin kuitenkin, onko vikakoodeja. Oli koodi P0336 (Crankshaft Position Sensor Range/Performance). Irrotin asennontunnistimen. Anturiosa oli mustan pölyn peitossa, puhdistin sen ja laitoin takaisin. Auto lähti heti käyntiin.

Käynnistys onnistui joka kerran tämän jälkeen, mutta hain varmuudeksi Motonetistä uuden tunnistimen (24,90 e) ja vaihdoin sen.