Kirjoittaja Aihe: 308 - Navigaattorin/musiikkisoittimen ongelmat ja päivitykset (SMEG+)  (Luettu 12160 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TC

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 59
Auto: 2015 308 SW 1,2 PureTech 130 Allure.

Ulkomaisia foorumeita olen aiheesta kahlaillut, koska omassa 308:ssa on ollut pienoisia ongelmia, laite tuppaa kaatuilemaan silloin tällöin. Erityisen ikävää se on jos se tapahtuu kesken navigoinnin, koska kestää ainakin pari minuuttia ennen kuin navi on taas kartalla. Tiivistän tähän mitä olen saanut selvitettyä, olisi kiva jos joku tietää aiheesta enemmänkin. Paljon muitakin ongelmia laitteessa näyttää ihmisillä olevan, yksi on tietysti lievä "lägääminen", eli voisihan tuo nopeamminkin välillä painalluksiin reagoida.

Laite on siis nimeltään SMEG+, valmistajasta ei varmaa tietoa minulla ole, mutta samaa vekotinta käytetään siis useissa PSA:n autoissa. Firmware-version voi tarkistaa painamalla pitkään rattaiden kuvaa näytön oikeassa yläreunassa. Omassa oli versio 5.2.C.R1 / CD: 26050 jonka päivitin versioon 5.4.B.R8 / CD: 26378 ja tämän uudempaa versiota en ole löytänyt. Päivitys sinänsä on hyvin helppoa, kopioidaan vain päivityspaketin sisältämä SMEG_PLUS_UPG kansio sisältöineen tyhjän FAT32 tiedostojärjestelmän omaavan muistitikun juureen (en laita mitään latauslinkkejä tänne, etsivä kyllä löytää). Sitten vain tikku tökätään auton käynnissä ollessa USB-porttiin, hyväksytään päivitys ja pidetään auto käynnissä koko prosessin ajan, että virta ei varmasti sammu kesken asennuksen. Päivitys kesti kaiken kaikkiaan n. 20min. Tässä on ihan yhtä epävirallisesta lähteestä kuin itse päivityskin peräisin oleva lista ko. version sisältämistä korjauksista:

FW patches 5.4.B.R8 :

- Vehicle Symbol for parking assist has changed
- Speed Cameras warning in red instead of white
- Faster screen response
- Better image of rear camera
- Adaptive Speed reacts now smoother and more regular
- Passing parameters for the system have been adjusted - Denon
- The system is not blocked while driving
- Faster system boot
- Improved & faster browser
- Administrative Jukebox is faster
- Adaptive cruise control switched off

Voin allekirjoittaa ainakin tuon kolmannen kohdan, peruutuskameraa tai parkkiassistenttia minulla ei ole. Speed camera warningia en ole älynnyt katsoa oliko väri tosiaan muuttunut... Myös faster system boot pitää paikkansa ja siitä onkin hyötyä, koska kaatuilu ei hävinnyt mihinkään. Foorumeilta löytyy myös muita käyttäjiä, joilla systeemi kippailee. Kippailu liittyy omankin kokemuksen perusteella USB-porttien käyttöön, erityisesti i-puhelimen kytkentä aiheuttaa kaatumisen. Sinänsä iPod-tuki on monelle turha, mutta hakkaa kyllä äänen laadussa bluetoothin, ainakin kun on tuo parempi äänentoisto (Denon). Myös i-laitteen sisältöä on kätevämpi selailla näin ratin nappuloista ja levyjen kansikuvat näkyy myös, kuten USB-tikultakin (USB-tikulle on vain hankalampi ladata suoratoistopalveluista musiikkia offline-käyttöön). Ja kun USB-liittimiä on kaksi, näin niitä voi käyttää yhtäaikaa kun toinen laite on i-laite, silloin ne näkyvät eri sourcena.

Jatkossa aion kokeilla käyttää laitetta niin, että kytken Lightning/USB-kaapelin kiinni ennen auton käynnistystä. Näin se ei ole vielä kaatunut, vain lennosta kytkettäessä. Systeemi on kaatunut myös n. 5 kertaa niin, että vain USB-tikku on kytkettynä, kertaakaan ei niin että USB-liittimet ovat tyhjänä, mutta näin sitä ei ole kovin pitkiä aikoja käytetty.

Jos joku haluaa (omalla vastuullaan tietenkin) päivittää SMEGin, kannattaa huomioida, että päivitys vaikuttaa myös adaptiivisen vakkarin toimintaan. Ja jos jotain menee pieleen, en tiedä voiko ilmastointia tai kovin monia muitakaan asioita enää säätää.

BTW: Kuinka monella löytyi autosta tehtaalta tullessa Jukebox? Minulla sellainen on vaikka ei pitänyt ja se sisältää ainakin ranskalaista teknohumppaa. Tämä tietysti liittyy enemmän tuonne varustetasokeskusteluun...
308 SW Allure PureTech 130 man. 2015

Aksu

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 718
Onko mahdollisuutta kokeilla toisella i-laitteella, kaapelilla ja USB-tikulla, jotta tuon ulkopuolisen laitteen mahdollisen vikaantumisen ja sen takia kaatumisen voisi sulkea pois listalta?
308 SW GT HDi -17
ex. 508 Allure HDi 163 -11, 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

TC

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 59
Tottakai olen kokeillut useammalla USB-tikulla, toisella puhelimellakin. Mutta testaamista vaikeuttaa se, että tulokset eivät ole heti nähtävissä, kun se ei välttämättä kaatuile muutamaan viikkoonkaan. Jos keksisin miten sen saa tapahtumaan silloin kun haluan, voisin huollossa näyttää / kuvata videolle.
308 SW Allure PureTech 130 man. 2015

P107

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 25
Auto: 2015 308 SW 1,6 THP 205 GT.

BTW: Kuinka monella löytyi autosta tehtaalta tullessa Jukebox?

Täältä löytyy.
Nykyiset: Renault Megane III CC dCi 110 EDC -12 & Peugeot 207 CC VTi 120 A -07
Entiset: Peugeot 308 SW GT THP 205 -15, Peugeot 208 GTi THP 200 -13, Peugeot 208 Allure VTi 120 -12, Peugeot 3008 Sport HDI 110 FAP -10, Peugeot 407 SW 2.0 Confort -05

3nolla8

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Auto: 2015 308 SW 1,2 Puretech 130 Allure.

BTW: Kuinka monella löytyi autosta tehtaalta tullessa Jukebox?

Täältä myös.
Turvallisuus on tunne, joka sinulla on, ennen kuin olet tajunnut tilanteen.
2015 Peugeot 308 SW Allure 1.2 puretech 130

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 514
Kannattaa huomata kirjoituksissa, että SMEG, SMEG+ ja SMEG+ evo ovat kolme eri laitetta (eri rauta) ja eri softaa. SMEG on ollut käytössä Peugeoteista 208:ssa ja 2008:ssa ja päivittyi myös niissä SMEG+:ksi sen jälkeen kun 308 esiteltiin. Tuoreimmat ovat sitten evo-versiota.  Eri rautaversiot tunnistaa softan versiosta:
SMEG          versiot 3.x asti
SMEG+        4.x ja 5.x
SMEG+ evo  6.x

Päivitysprosessi on näissä kaikissa todella huonosti suunniteltu ja siinä on useita tilanteita joiden vuoksi päivitys voi keskeytyä ja laitteesta tulee tiiliskivi. Jopa pelkkä karttapäivitys voi tehdä SMEG/SMEG+/evo:sta tiiliskiven ja kalliin sellaisen. Sikäli kun autossa ei ole enää takuu voimassa, niin kannattaa purkaa laite esiin ja ottaa softat sisältävästä microsd-kortista kopio ennen päivitysyritystä. Takuunalaisessa taas tätä ei kannata tehdä, sillä kortti on sinetöity ja sinetin rikkominen päättää laitteen takuun.

Osa jumittamisista ja kaatumisista johtuu ilmeisesti tuosta microsd-kortista, jonka nopeus ei riitä kaikissa tilanteissa. Tässäkin kohtaa on pitänyt säästää, kun 50 snt kalliimmalla olisi saanut nopeamman kortin. Jukeboksillisen mallin "levytila" on tuolla samalla microsd-kortilla ja taas säästämisestä johtuen onnettoman pieni. Jostain ranskankieliseltä Citroen-foorumilta löytyy kirjoitus siinä miten tuonne vaihdetaan suurempi (ja nopeampi) kortti alkuperäisen tilalle. Toisaalta kun USB-tikkuja on saa sellaisia, jotka eivät 2-3 mm enempää tule portista ulos ja niihin saa enemmän kapasiteettia, niin koko jukeboksi on aika turha.

Lukuunottamatta varhaisimpia SMEG-versioita, ainakin SMEG/SMEG+ kärsivät molemmat siitä, että eivät satunnaisesti lähde lainkaan käyntiin. Mikä reset ei auta, vaan auto pitää sammuttaa, odottaa että SMEG/SMEG+:lta kytkeytyy virrat pois ja käynnistää uudelleen. Toinen ongelma mikä tuossa uusimmassa softaversiossa SMEG:iä on, niin se unohtaa täysin satunnaisesti kaikki paritetut bluetooth-laitteet. No siihen ajettiin softat kaksi viikkoa sitten uudelleen, joten sen jälkeen ei ole vielä kokemusta, onko ongelma korjaantunut. Aika näyttää.

Kaatumiseen kesken navigoinnin en ole ainakaan SMEGissä törmännyt, vaikka sitä on aika paljon käytetty ja autossa on tuorein versio tuosta laitteesta softasta. SMEG+:aa olen käyttänyt sen verran vähemmän, että voi olla ihan sattumaakin ettei ole ollut mitään ongelmaa. Olet hyvin havainnoinut, että missä tilanteissa laite kaatuilee ja missä ei, mutta oletko kiinnittänyt huomiota siihen kuinka paljon käynnistyksen jälkeen kytket sen i-laitteen kiinni? Ehtiikö SMEG+ käynnistymään kokonaan, sehän kestää toisinaan pidempään ja toisinaan vähemmän aikaa? Voisin kuvitella, että jos lisälaitteita kytketään kiinni ennen kuin laite on kokonaan käynnistynyt, niin se voi alkaa lagaamaan tai kaatua jopa tuossa tilanteessa. Tietenkään hyvin tehdyn laitteen ei pitäisi kaatua, mutta autojen integroidut navit eivät ole hyvin tehtyjä, vaan hirveitä virityksiä.

JPL

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 4 177
 • 407 3.0 V6 Sport
Hyvä juttu. Puhelimen peilaus olisi paras. Nokia on Symbianillaan Alpinen kanssa diilissa, mutta liian varhain. Parrotti pesee tuon SMEGin. Harmi, kun 2-DIN asennus ei onnistu enää. Tuo laitteen jumittuminen tapahtuu usein silloin, kun laite päivittää osoitekirjaa. Silloin pitäisi malttaa odotella. Ranskalaisessa (suunniteltu) Parrotissakin on tuota samaa. Olisivatko suunnitelleet tuon SMEGin? ;)
- nautiskellen nyt tästä, on pakko vilkaista vielä kerran, kun pysäköin -

Premium

 • Vieras

TC

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 59
Päivitysprosessi on näissä kaikissa todella huonosti suunniteltu ja siinä on useita tilanteita joiden vuoksi päivitys voi keskeytyä ja laitteesta tulee tiiliskivi. Jopa pelkkä karttapäivitys voi tehdä SMEG/SMEG+/evo:sta tiiliskiven ja kalliin sellaisen...

Osa jumittamisista ja kaatumisista johtuu ilmeisesti tuosta microsd-kortista, jonka nopeus ei riitä kaikissa tilanteissa. Tässäkin kohtaa on pitänyt säästää, kun 50 snt kalliimmalla olisi saanut nopeamman kortin. Jukeboksillisen mallin "levytila" on tuolla samalla microsd-kortilla ja taas säästämisestä johtuen onnettoman pieni. Jostain ranskankieliseltä Citroen-foorumilta löytyy kirjoitus siinä miten tuonne vaihdetaan suurempi (ja nopeampi) kortti alkuperäisen tilalle. Toisaalta kun USB-tikkuja on saa sellaisia, jotka eivät 2-3 mm enempää tule portista ulos ja niihin saa enemmän kapasiteettia, niin koko jukeboksi on aika turha.
...

Kaatumiseen kesken navigoinnin en ole ainakaan SMEGissä törmännyt, vaikka sitä on aika paljon käytetty ja autossa on tuorein versio tuosta laitteesta softasta. SMEG+:aa olen käyttänyt sen verran vähemmän, että voi olla ihan sattumaakin ettei ole ollut mitään ongelmaa. Olet hyvin havainnoinut, että missä tilanteissa laite kaatuilee ja missä ei, mutta oletko kiinnittänyt huomiota siihen kuinka paljon käynnistyksen jälkeen kytket sen i-laitteen kiinni? Ehtiikö SMEG+ käynnistymään kokonaan, sehän kestää toisinaan pidempään ja toisinaan vähemmän aikaa? Voisin kuvitella, että jos lisälaitteita kytketään kiinni ennen kuin laite on kokonaan käynnistynyt, niin se voi alkaa lagaamaan tai kaatua jopa tuossa tilanteessa. Tietenkään hyvin tehdyn laitteen ei pitäisi kaatua, mutta autojen integroidut navit eivät ole hyvin tehtyjä, vaan hirveitä virityksiä.

Hyvää ja mielenkiintoista infoa. Aika monesta laitteesta voi tulla tiiliskivi käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä, jos huono tuuri sattuu kohdalle. Karttapäivityksen ei tietysti niin pitäisi edes voida tehdä. Jukebox on todellakin turha, varsinkin kun hanskalokeroon mahtuu pidempikin tikku tai vaikka kovalevy. Siksi en sellaista naurettavan pientä lisävarusteena tilannutkaan ja siksi ihmettelin kun sellainen löytyi.

Vaikea sanoa milloin laite on täysin käynnistynyt, mutta on se kaatunut kesken ainakin tunnin ajon jälkeen kun on kuunnellut musiikkia USB-tikulta.

Hirveitä virityksiähän ne integroidut monesti on, mutta täytyy sanoa että Renaultien intengroidut TomTomit ovat kyllä toimivia, kartat päivittyy 4 kertaa vuodessa edullisesti ja kameravaroitukset toimii. Myös Live-liikennetietopalvelu toimii niissä Suomessakin.
308 SW Allure PureTech 130 man. 2015

empee

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 95
Auto: 2014 308 1,2 PureTech 130 Allure (automaatti).

Navigaattorissa ongelmaa. Härvelin tiedot: Softaversio SMEG5.1.F.R4 CD25583 21-02-14
- Ei tallenna määränpäätä muistiin ennakkoon. Tallentaa, jos lähtee ajamaan heti.
- Ei halua päivittää karttoja tikulta. (Ladattu virallista tietä netistä). Sanoo "Checking compatibility...", mutta ei sitten muuta.
- Laskee saapumisajan määränpäähän väärin ja toimii muutenkin kummallisesti.

Auttaako ohjelmistopäivitys- /päivitykset huollossa?
3008 II PureTech 130 Allure autom. 2017
Exät: Peugeot 308 II 1,2 Puretech 130 autom. 2014, 308SW Sport THP 156 autom. 2010 + 3xPösö, 8xCitikka, 1xNissan, 2xFord, 1xMazda, 3xFiat, 1xSimca, 4xRenault, 1xGoggomobil, 1xMesserschmitt, 1xDyna Panhard

TC

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 59
Varmaksi ei voi sanoa auttaako päivitys, mutta ainakaan minulla ei tuommoisia ongelmia ole ollut ja minulla on ollut uudemmat versiot käytössä kuin sinulla. Kannattaa yrittää ensin huollon kautta päivitystä, vähän jännittäisi tehdä itse tikulta jos tuo karttapäivityskään ei onnistu.

Oletko kokeillut useammalla tikulla ja onko niissä FAT32 tiedostojärjestelmä? Itsellä ainakin oli vaikeuksia päivittää karttoja kun tikku ei ollut formatoitu Windows-koneella FAT32:ksi.
308 SW Allure PureTech 130 man. 2015

empee

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 95
Joo kyllä tikku on FAT 32 -formatoitu tyhjäksi. Latasin päivityksen verkosta kahteen kertaan, kun epäilin matkalla tapahtuneen virheen, mutta sama ongelma. TC: Koska sulla ei noita ongelmia ole, voisi kuvitella, että ohjelmistopäivitys auttaa. Eiku huoltoa tilaamaan. 8)
3008 II PureTech 130 Allure autom. 2017
Exät: Peugeot 308 II 1,2 Puretech 130 autom. 2014, 308SW Sport THP 156 autom. 2010 + 3xPösö, 8xCitikka, 1xNissan, 2xFord, 1xMazda, 3xFiat, 1xSimca, 4xRenault, 1xGoggomobil, 1xMesserschmitt, 1xDyna Panhard

empee

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 95
SMEG+:n laiteversio on nyt päivitetty versiosta SMEG5.1.F.R4 CD25583 21-02-14   versioon SMEG5.4.B.R8  CD:26378 01-12-15.

Karttapäivitys ei vaan onnistu!

Tässä näkyy, että auto ja karttapäivitys (pohjoismaat) on naitettu yhteen:
https://onedrive.live.com/redir?resid=FB72267775C77F07!19691&authkey=!AHGAsijbxfm891Y&v=3&ithint=photo%2cJPG

PC:lle tuli tiedosto 41843.zip, joka purettuna näyttää tältä:
https://onedrive.live.com/redir?resid=FB72267775C77F07!19692&authkey=!ACfQjDWJKzrq_EU&v=3&ithint=photo%2cJPG

Kopioin tiedostot USB-tikulle (FAT32) ja auton käydessä työnsin tikun USB-liitimeen. Näyttössä luki hetken "Checking compatibility...". Sitten ei tapahtunutkaan muuta  :(
Kokeilin vielä toistakin 8 Gt:n tikkua, mutta ei auttanut.

Mikähän meni pieleen?
3008 II PureTech 130 Allure autom. 2017
Exät: Peugeot 308 II 1,2 Puretech 130 autom. 2014, 308SW Sport THP 156 autom. 2010 + 3xPösö, 8xCitikka, 1xNissan, 2xFord, 1xMazda, 3xFiat, 1xSimca, 4xRenault, 1xGoggomobil, 1xMesserschmitt, 1xDyna Panhard

3nolla8

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Jos vie auton huoltoon ja pyytää päivittään navigaattorin niin mitä kustantaa vai meneekö takuun/good will piikkiin? Mitään vikaa ei omassa autossa ole mut joskus on vihjaillut että päivitys olisi paikallaan.
Turvallisuus on tunne, joka sinulla on, ennen kuin olet tajunnut tilanteen.
2015 Peugeot 308 SW Allure 1.2 puretech 130

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 514
Tikulla on jokin tiedosto liikaa tai puuttu tai tikulla ei ole tarpeeksi tyhjää tilaa. Tarkista myös tiedostojen attribuutit ja että tikulle pystyy kirjoittamaan.

Varmuuden vuoksi mikä tänä virallinen lähde on?

Pakko myöntää, että ohjeet niihin päivityksiin on aivan luokattoman huonoja.