Kirjoittaja Aihe: 208 - Virheilmoitus "Brake system fault"  (Luettu 8671 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Alfissimo

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 336
  • TurboFiat ja V6-Alfoja. Ehkä taas joskus pösö.
208 - Virheilmoitus "Brake system fault"
« : 03.10.2017, 12:31:51 »
Auto: 2013 208 1,2 VTi 82 Active+.

Otsikon mukainen ilmoitus 'Brake system fault' tuli isolla piippauksella ja STOP-valojen kera. Oikealle kääntyessä ja saman aikaisesti jarruttaessa, kuten ilmeisesti myös keväällä sama ilmoitus, mutten ehtinyt siinä tilanteessa näkemään viestiä, kun tilanne vaati enemmän ajamiseen keskittymistä. Nyt kun viestin näin ja liittyi jarruihin, niin luonnollisesti kaiken tarkistus ja kaikki toimii. Yks plus yksi pähkäily tuotti luonnollisen päätelmän, että kuluneiden jarruhilujen vuoksi nestepinta alhaalla ja pellin alla tarkistus tuotti päätelmän mukaisen lopputuloksen. Nesteen lisäys ja jarruhilppeiden vaihdolle aikaa suunnittelemaan. Osat on ollut jo jonkin aikaa odottamassa vaihdolle sopivaa hetkeä.

Mielestäni tuon voisi kuskille selkeämminkin ilmaista sen sijaan, että nyt ilmoitus vaan kertoo jarrujen olevan rikki. Tiedoksi siis muillekin, mikäli tulee aiheeseen liittyvää piippausta. Hätä ei ole yhtä iso, kuin mitä auto antaa ymmärtää.
Älä tee tänään sitä, minkä voit jättää vielä huomennakin tekemättä.

Alfissimo

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 336
  • TurboFiat ja V6-Alfoja. Ehkä taas joskus pösö.
Vs: 208 - Virheilmoitus "Brake system fault"
« Vastaus #1 : 03.10.2017, 22:25:19 »
Laitetaan tähän vielä auton kilometrit. Tällä hetkellä mittarissa 82tkm ja melko kulahtaneet olivat jo 70tkm nurkalla. Näissä tietty vaikuttaa paljon ajotapaerot. Auto viettänyt ekat kolme vuotta ennen minulle tuloa PK-seudulla, joten varmasti syönyt jarruja. Oma ajotyyli on melko reipas ja jarrut on tehty käytettäväksi. Joku voi ajaa 100tkm ilman ongelmaa, jos käyttää jarrua hellemmin.
Älä tee tänään sitä, minkä voit jättää vielä huomennakin tekemättä.

urban208

  • Vieras
Vs: 208 - Virheilmoitus "Brake system fault"
« Vastaus #2 : 03.10.2017, 23:16:44 »
Omassa kulkupelissä tullut U-virhekoodi ettei saada yhteyttä Abs-yksikköön ja kun nollaa ei ole enää tuota tullut. Itse vaihdoin Remsa-jarrupalat "TM-testissä hyvät"  ja missään autossani ei ole koskaan ollut nyt näin tehokkaita jarruja. Saa oikein varoa kun hipaisee.

Koeajoin vielä esittelyauton jossa jarrut eivät läheskään näin tehokkaat. Myös nesteet kannattaa vaihtaa Peugeot Dot4+ ostettu marmorilta ja tyytyväinen lopputulokseen.