Kirjoittaja Aihe: 307 - Vasemman takajarrun ilmaaminen ei onnistu (opetuspoljin)  (Luettu 5094 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tmex

  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 909
  • 307
Ongelma:

Auto: 2003 307 1,6 (TU5JP4).

Kolmas ilmauskerta on tehty, ilmausrumba alkoi kun vaihdoin vasemalle taakse Brembo jarrusatulan.  Joka ilmauskerta on sama juttu, heti kun ilmausnippaa kiertää auki kuuluu pieni tusaus kun ilma poistuu. Kamu avustaa ja polkee reilusti pedaalia lattiaan, ilmauksen jälkeen pääsee päivän ajamaan ja sitten taas on vasemmalla takana jarrusatulassa ilmaa. Jarru jumittaa hiaman kun siinä on ilmaa ja kun ilman päästää pois jarru ei jumita lainkaan.  Päivän siis  pääsee ja taas on seuraavana aamuna samassa jarrusatulassa ilmaa. Jossakin on siis vuoto. Voiko jarrusylinteri tms päästää ilmaa? Otin auton nyt jarrunestepinnan seurantaan, lätäkköä ei löydy tallinlattialta auton alta. Voihan se olla ettö Brembo pitää sitkeästi ilmaa sisällään, ilmauksesta huolimatta. Eipä ole tullut aikaisimmissa takasatulan vaihdoissa tälläistä vastaan.

Ratkaisu:

Asentamani opetusjarrupoljin oli syynä. Vaihdon toki ensin jarruputken :) Opetusjarrupolkimen vaijeri oli alkanut jumittamaan, jumii vieläkin hieman, mutta sain osittain korjattua ja nyt ratkaisuna polkimen saa nostettua jalan kärjellä ylöspäin. Opetus jarrupolkimen vaijerin reititys tarvis fiksausta.

imaS

  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 663
Ongelma jatkuu edelleen, kymmenen kertaa ilmauksessa runttaisin lattiaan eilen illalla jarrupolkimen. Ennen ilmaamista oli vasen takajarrusatula jumissa, heti kun avaa ko. satulan ilmaruuvin niin jumi poistuu. Ilmaruuvin takana on paine kun sen avaa. Aamulla kun nostin vasemman takapyörän ylös ja koitin pyöräyttää niin jumissahan se oli. Voiko ABS yksikössä olla joku vika joka jättäisi paineen siten että vasemman takajarrusatula pitää paloja kiinni levyssä? Jumi on aika selkeä, se huomaa risteyksissä kun auto vapaalla rullatessaan nytkähtäen pysähtyy.

Voisiko jarruletku olla hajalla? Olen korjannut erään laahaavan jarrun letkunvaihdolla, se oli ilmeisesti sisältä tukossa tai muuten rikki ja toimi takaiskuventtiilinä.
405 Mi16x4 -90, 406 Coupé V6 -01