Kirjoittaja Aihe: 207 - Ajoittainen tehottomuus  (Luettu 6998 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

viivvali

  • Vieras
207 - Ajoittainen tehottomuus
« : 12.01.2018, 10:54:55 »
Auto: 2008 207 1,4 (n. 125 000 km).

Kaasupolkimessa tai bensansyötössä vikaa? Hain eilen autoni isommasta korjauksesta: vaihdettiin mm. kytkin, jarrupalat sekä toisen puolen alapallonivel ja tehtiin normaali huolto eli tarkistettiin öljyt, suodattimet jne. Huoltoliike oli käyttänyt auton määräaikaiskatsastuksessa, josta meni läpi.

Eilen ajaessa ei ollut ongelmaa, mutta tänään aamulla, kun lähdin kotipihasta töihin, auto jätti kotitien päähän liikennevaloihin. Ajoin hiljaa ja kun piti kiihdyttää, ei tapahtunut mitään vaikka kaasupoljin pohjassa ja vaihde kakkosella. Vaihdoin ykköselle eikä vieläkään mitään. Jäin sitten hätävilkut päällä tien sivuun lämmittelemään autoa, koska ajattelin sen johtuvan siitä, että moottori on vielä kylmä.

Auto kävi normaalisti tyhjäkäynnillä ja kierrokset nousivat kaasua painettaessa. Kymmenen minuutin lämmittelyn jälkeen lähdin vihdoin ajamaan, ilman ongelmia. Kun pääsin työpaikan risteykseen (eli noin 15km päähän kotoa), auto teki saman: vaihde kakkosella, kaasupoljin pohjassa eikä mitään reaktiota. Vaihdoin taas ykköselle ja muutaman kerran pumppaamisen jälkeen auto lähti yhtäkkiä liikkeelle.

Onko jollain muulla "temppuillut" 207 tällä tavalla? Tai mistä tämä voisi johtua?

Auttakaa neitoa hädässä, kiitos :)