Kirjoittaja Aihe: 406 - Pitkien päälle kytkeminen sytyttää oikean puolen kaikki vilkut  (Luettu 770 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hirvikolaripoesoe

 • Vieras
Auto: 1997 406 2,0 (porrasperä).

Terve, tosiaan aiheen mukaisesti, kun pitkät laittaa päälle niin syttyy kaikki oikean puolen vilkut himmeänä palamaan. Oikean puolen pitkä ei toimi, vaikka itse polttimo on kunnossa (testattu myös kahdella eri polttimolla). Vilkut toimivat silti edelleen normaalisti, olivat pitkät päällä tai eivät.

Pimeässä pitkät päälle laittaessa oikean puolen polttimossa näkyy himmeänä punainen sähkövirran hehku, eli se ei ole täysin ilman sähköjä. Vaikuttaa, että oikean puolen vilkut vievät kaiken oikean puolen pitkän virran?

Ongelma esiintyi sen jälkeen, kun katsastuksessa oikean puolen parkkivalo ei suostunut toimimaan ja lähdin sitä vaihtamaan (h*lvetti mikä ruljanssi vaihtaa parkkivalopolttimo, kun siitä on vaihdettu huollossa perinteinen varrellinen liitin pois). Vilkkujen polttimot on myös juuri vaihdettu katsastusmiehen pyynnöstä ja kuten sanoin toimivat normaalisti.

Mikähän tässä voisi olla ongelmana? Olen tarkastanut polttimoiden kunnon sekä katsonut konetilan sekä sisätilan sulakkeet hajonneiden varalta, mutta niitäkään ei ollut.  :-\

406

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 800
Jostain menee virtaa väärään paikkaan. Onko johtoja litistynyt mihinkään ja johtoja ei ole poikki, onko lamppujen kannat oikeat ja lamput oikein paikalleen asennetut ja saavat kontaktin, onko parkkipolttimon kanta ehjä eikä anna tai ota kosketusta ristiin ja maadoitukset onko kunnossa?
Ensimmäinen ajokokemus Fiat 600, sittemmin Lada 1200, Lada 1300 S, Lada 1700 i Combi, Renault 19 1,8 RT, Peugeot 406 1,8 ST, Ford Sierra 2,0 DOHC, Peugeot 406 ST Executive 2,0 silver

Present time Peugeot 607 3,0 V6 Platinum Ivoire ja Peugeot 406 ST Executive 2,0 red

hirvikolaripoesoe

 • Vieras
Johdoista vaikea sanoa. Päälipuolin näyttäisivät kaikki olevan kunnossa, mutta tuo työskentelytila on niin pieni että sinne hädintuskin näkee sisälle. Koko lampun umpion avaamista on koitettu, mutta vanha pösö ja huono työkaluvarustus eivät tähän taipuneet ilman kiinnikkeiden hajoamista ja luovuttamista. ;D

Umpio on siis hirven töytäisyn jäljiltä vaihdettu aiemman omistajan toimesta, ja samalla parkkipolttimon kanta oli vaihdettu alkuperäisestä johonkin toiseen. Hankin uuden helpommin uudelleen asennettavan kannan parkkivalolle ja sain sen asennettua oikein. Parkkivalo toimii nyt normaalisti. Vilkkuongelma esiintyi kuitenkin vasta tämän parkkivalohärdellin jälkeen, joten jotain on jossain mennyt vikaan.

Parkkivalon toiminnalla en siis ole nähnyt vaikutusta vilkkuihin, sillä parkkivalon puuttuminen tai toimiminen ei ole vaikuttanut vilkkujen syttymiseen, vaan syypäänä on ollut juurikin oikea etukaukovalo, joka toimi normaalisti ennen parkkivalon irroittamista ja vaihtamista.

Oikean puolen etuvilkun olen tarkistanut, että on varmasti oikein kiinni. Johtojahan näihin ei näytä päälipuolin menevän ollenkaan, joten oma tietämykseni loppui vilkun kannan irroittamiseen, polttimon kiinnityksen varmistamiseen sekä tarkkaan uudelleenkiinnitykseen. Olen myös vertaillut koko asetelmaa vasemman puolen vastaavaan, ja kaikki näyttäisi olevan juuri samalla tavalla kiinnitetty.

Polttimoista itsestään en osaa sanoa tarkemmin kuin että Motonetistä hain ohjekirjan mukaisilla arvoilla, ja tähän asti ovat toimineet niin kuin pitääkin.

Mitenkä tuon ristiin kosketuksen testaan? Mistä tuon maadoituksen tarkistaisin?

Aloitusviestistä lisätietona jäi vielä uupumaan, että jos oikean puolen pitkän valon polttimon ottaa irti, eivät vilkut enää pala pitkät päällä ollessa.

Kiitos avusta!

Capricorn

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 134
Mites jos koittais ottaa sen parkkipolttimon irti kannasta? Kattois hävisikö vilkun hehkuminen.

hirvikolaripoesoe

 • Vieras
Koitettu on, ja oli minullakin ensimmäisenä ideana, mutta ei vaikutusta. Kuten tuossa aiemmassa viestissä mainitsin, "parkkivalon puuttuminen tai toimiminen ei ole vaikuttanut vilkkujen syttymiseen, vaan syypäänä on ollut juurikin oikea etukaukovalo".  :)

Eli näitä on siis testattu:

1. Ilman parkkivalon polttimoa, pitkä valo liitettynä (vilkku hehkuu)
2. Ilman parkkivalon polttimoa ja kantaa, pitkä valo liitettynä (vilkku hehkuu)
3. Parkkivalo liitettynä, pitkä valo liitettynä (vilkku hehkuu)
4. Parkkivalo liitettynä, pitkä valo ei liitettynä (vilkun hehku häviää)

Nyt en muista koitinko myös ilman oikean puolen vilkkua. Tällöinhän vilkut eivät tietenkään vilkuta oikein, vaan hirveää vauhtia. Saatoin testata tätä eilen kaiken vääntämisen lopuksi, mutta en ole varma.

Capricorn

 • Käyttäjä
 • **
 • Viestejä: 134
Voisin epäillä, että valon johtosarjassa ois rispaantuneita johtoja. Nyt kun heiluttelit asennuksen aikana johtosarjaa ni piuhat rupesi ottaa kontaktia toisiinsa.

hirvikolaripoesoe

 • Vieras
Joo tätä minäkin vähän pelkään. Keinoja tämän korjaamiseen ei taida itseltäni löytyä, kun korjaaminen tapahtuu lähinnä parkkipaikalla pakkasessa.

Parhaassa tapauksessahan tämä selviäisi pienellä johtojen liikuttelulla, josko siellä olisikin joku kosketushäiriö.

Mitenkäs tuo maadoituksen tarkastus ja kosketusten ristiin meno?