Kirjoittaja Aihe: 807 - Ajonesto  (Luettu 950 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pjanski

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
807 - Ajonesto
« : 19.05.2018, 17:11:39 »
Auto: 2005 807 2,0 (EW10, RFN, 100 kW, VF3EBRFNC13219618, käyttöönotto 08/2005).

Hei, nyt tuli autoon virhe, Engine immobiliser fault.

Ongelma alkoi siitä, kun yritin katsoa sulakkeita, kun auton mielestä minulla on virhe P0410 (Antipollution fault). Yhden kerran ongelma ratkesi sillä tavalla, että vaihdoin sulakkeen. Vika ilmaantui uudestaan ja päätin tarkista sulakkeet.

Irrotin suurimman osan sulakkeita, ja ne, mitä irrotin, olivat ok. Kaikkia en kerennyt käymään. Suljin konepellin, yritin käynnistää auton, mutta se ilmoitti Engine Immobiliser Fault, eli ei käynnistynyt. Yritti startata kovasti, mutta käynnistyksenestolaite harasi vastaan. Ainut, mikä tuli mieleen on se, että en muistanut ottaa akkun kenkää irti, kun irroittelin sulakkeita.

Olen kokeillut sittemmin seuraavia ohjeita onnistumatta.
http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=37086.0

Olisikohan kenellä Service Box tai Lexiaa Espoon alueella, jotta voisi lukaista auton aivot.

TEMP_ARKISTOON

mixu_71

  • Moderaattori
  • *******
  • Viestejä: 1 396
  • 'Ko itte teköö ni saa semmosen ko siitä tuloo'
Vs: 807 - Ajonesto
« Vastaus #1 : 20.05.2018, 12:38:40 »
Meidän C8 tehnyt noin pariin otteeseen. Molemmilla kerroilla oli akku irroitettu väärin. Tuossa irrottamisen tekee inhottavan se, että se on auton sisällä. Vika korjaantui kun auto lukittiin kaukosäädintä käyttämällä ja hetken päästä avattiin. Immobilizer hälyn ollessa päällä moottori pyörii startilla, mutta ei käynnisty. Kyseessä V6.
* 605 SV 3.0 + 2x SR 3.0 + SRi, 307 cc Sport -04, 607 Ivoire -02, Citroën C8 -04, 406 coupé V6 -02, 2008 VTi 82 Allure, 106 XR -95,
* Projekti tai varaosa: 405 SRi -90, 205 XR -89 (jääautona), 404 -63 & -70 break, 605 2 x SV & 2 x SLi

pjanski

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
Vs: 807 - Ajonesto
« Vastaus #2 : 20.05.2018, 13:39:21 »
Kiitos mixu_71, kokeilen ehdottamasi keinoa.

pjanski

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
Vs: 807 - Ajonesto
« Vastaus #3 : 20.05.2018, 15:04:40 »
mixu_71 ja muut arvon lukijat
edellinen ehdotus
Lainaus
Vika korjaantui kun auto lukittiin kaukosäädintä käyttämällä ja hetken päästä avattiin
ei valitettavasti toiminut.
Vaihdoin kaikki sulakkeet

  • moottorihuoneessa olevassa boksissa (pissapoikien täyttökaulan kupeessa)
  • sisätilassa olevat

Kaikki sulakkeet olivat ehjiä, mutta suurimmassa osassa oli jotakin pinttymää/karstaa.
Tämän jälkeen kokeili käynnistää, sama ongelma, eli startti laulaa, mutta ei starttaa.
Sitten ajattelin kokeilla uudestaan ensimmäisessä viestissäni olevan linkin takana olevaa keinoa, eli

Lainaus
1) Sulje kuljettajan ovi.
2) Kytke sytytysvirta päälle. (älä käynnistä)
3) Odota 15 sekuntia.
4) Katkaise sytytysvirta ja ota avain pois virtalukosta.
5) Avaa kuljettajan ovi. (itse odotin 20 sec tässä vaiheessa)
6) Sulje kuljettajan ovi.
7) Odota 20 sekuntia.
8) Käynnistä moottori.

and Bob's ur unckle  ;)

Auto käynnistyi jopa toisen kokeilukerran jälkeenkin