Kirjoittaja Aihe: 308 - Tehottomuus ja virheilmoitus "Engine fault, Repair needed" (HDi)  (Luettu 1602 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

drinkalot

  • Käyttäjä
  • ***
  • Viestejä: 267
Auto: 2015 308 SW 2,0 BlueHDi GT.

Kävi tuo auto pajalla kun se radion kuuluvuus korjattiin ja samalla tekivät jonkun kampanjan, en tiedä minkä. Sen jälkeen pieniä hikkoja tullut. Pari kertaa starts/stop ei startannut ja pari kertaa on startannut jotenkin viiveellä. Pari kertaa ilmoittanut että pitäisi lisätä öljyä vaikka öljyä on mittatikun mukaan ihan riittävästi.

Nyt tänään yhtäkkiä heitti tuon "engine fault, repair needed" kesken ajon keltaisena (ei siis punaisena niinkuin aloittajalla). Ilmoitus katosi saman tien kuin tulikin ja ilmeistyi uudelleen vähän väliä. Soitin assistanceen ja sanoivat että jos ei ole punainen valo niin voi ajaa kotiin. Parin kilsan jälkeen sammui service valot eikä sen jälkeen syttyneet enää. Pysähdyinkin välillä eikä vikailmoitus uusiutunut. KOkeilin myös kesken ajon check -napilla ja ilmoitti "no fault".

Mikähän ihme tuossakin nyt on? Onko tietoa mitä kamppiksia noilla GT versioilla on ollut ja onko niistä aiheutunut jotain häikkää?

TEMP_ARKISTOON

MTN

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 167
Mulla tuli tuo edellä mainittu virheilmoitus käynnistyksen yhteydessä muutaman kerran viime talven ja kevään aikana. Lisäksi oli pari kertaa kovemmilla pakkasilla kun auto käynnistyi vähän yskien. Keväällä ennen takuun päättymistä vein huoltoon ja totesivat, että akku vaihdettava. Uudella akulla ei toistaiseksi ole kyseistä ilmoa enää tullut. Start/stop toimii myös kylmemmillä keleillä, vanhalla akulla ei toiminut.

Mulle tehtiin keväällä kamppiksena moottoriohjaimen päivitys (tuli kirje kotiin), mutta en ole sen huomannut vaikuttavan mitenkään auton käyttäytymiseen.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2018, 20:23:43, kirjoittanut MTN »
308 SW GT BlueHDi 180 Aut. -15, 306 Cab 2.0i -94 ja Saappi 9-3 SportCombi 2.0t Vector Aut. -06
ex: 308 HB Sport 1.6 HDi -08, 206 HDi -01, 605 SRi -90

drinkalot

  • Käyttäjä
  • ***
  • Viestejä: 267
Tuossa oli vikana kuulema flekti jonka vaihtoivat takuuseen. Ensin sanottiin että vaatii jotain päivitystä koska siinä on joku bugi joka antaa tuon ilmoituksen liian herkästi, mutta päivitys ei auttanut.

Moottoriöljyn vinkuminen johtui siitä, että tuo kuulema alkaa vinkumaan sitä öljyä jo mitta-alueen puolessa välissä. Ei siis kuulema vika vaan ominaisuus.