Kirjoittaja Aihe: Jarrunesteet  (Luettu 7193 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Benkku

  • Vieras
Jarrunesteet
« : 06.07.2006, 13:07:54 »
Voisko joku kertoa mikä jarruneste sopii vuosimallin 1996 406:een, DOT 4 ,5 vai 5.1?

Normaalisti DOT 4 tai hieman korkeamman kiehumispisteen omaava 5.1 'esim. urheilulliseen ratakäyttöön', missään nimessä ei DOT 5 laatua. Nesteen vaihdon jälkeen on jarrut ilmattava (ja mielellään aina pyöräsylinterien sisäänpainamisen jälkeen).

Yep, DOT-5 (silikonipohjainen, väri lila) kannattaa pitää visusti erillään noista muista (glygolipohjaisia, väri kellertävä). Sinänsä kyllä varsin hämäävää DOT-5 ja DOT-5.1 - molemmat täyttävät saman DOT-vaateen, mutta ovat tosiaan eri perusaineesta rakennettuja => ei missään tapauksessa saa sotkea keskenään. Eli homma ei toimi kuin softissa että 5.1 olisi ikäänkuin "update" 5.0:aan ja siten täysin yhteensopiva.

DOT 5 -laatua on myös värittömänä ja mm. ruskean punertavaa eli väri ei välttämättä/useinkaan kerro mitä aine on, sama pätee 5.1-laatuunkin (löytyy ainakin yhdeltä valmistajalta lilan värisenä ja edelleen toiselta värittömänä).

Sekoittamisesta vielä...

DOT 5 -laatua ei saa käyttää täyttönä ABS-järjestelmien kanssa, vaikkei jarrujärjestelmässä olisi koskaan muita laatuja ollutkaan (= lue puhdas uusi vielä täyttämätön jarrujärjestelmä).