Kirjoittaja Aihe: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)  (Luettu 14116 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Peugo

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 2 181
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #60 : 29.10.2017, 21:36:14 »
Ei saa. Minäkin sain "ihmeen kaupalla" koska ei sijaisautoliike (Veho Koivuhaka ja Sixt oli se "hankala" liike) sitä hyväksynyt mutta hinurikuski oli lopulta siinä onnistunut.

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 704
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #61 : 29.10.2017, 23:22:18 »
Ifin asiakaspalvelija kysyi mihin osoitteeseen sijaisauton saa toimittaa ja milloin. Pyysin toimittamaan lasiliikkeen pihaan ja siellä se odotti 45 min soittoni jälkeen. Kai se siitä kiinni mihin palveluun tai vakuutukseen tuo kuuluu ja kuinka poskettomasti siitä maksetaan vuosimaksuja. Itselleni on tärkeää, että matka jatkuu ja sillä on myös hintansa.

Geotpeu

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 47
 • 308 SW
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #62 : 30.10.2017, 05:13:34 »
Runsaan viikon kiukuttelun jälkeen auto hyytyi Porvooseen.

Taas vähän sapettaa. Auto on nyt jossain Porvoolaisessa korjaamossa, vaikka oli edelliseen korjaamoon varattu aika tiistaille, ei olisi onnistunut hinata autoa suoraan sinne muuten kuin minun laskuun.

En odota suuria.
Sinulle on kyllä sattunu todella surkea yksilö ja mikä vielä pahempaa, on se, ettei sitä saada kuntoon.
Kaikissa merkeissä on niitä maanantaipäivän yksilöitä, mutta alkaa tämä tapaus jo mietityttään sivullistakin merkin vaihdon suhteen. Varsinkin kun kävin omaa pari vuotta vanhaa 308 hinnottelemassa. Sillä arvonalennuksella ajaisi jo 20 tonnia kallimmalla cx40 uutuusmallilla kuin kolmenollanollakasilla jos sen liisais ja samalla jäisi se omistamisen tuska/ilo pois.
Peugeot 308 SW BlueHDI 120 Automaatti

ex PSA:  308 1,6 eHDi, 307 SW 2.0 bensa, 406 2,0 bensa, 403 -60 luvulla kyytiläisenä talon eka ha.

308GT20

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 52
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #63 : 30.10.2017, 08:30:51 »
Ifin asiakaspalvelija kysyi mihin osoitteeseen sijaisauton saa toimittaa ja milloin. Pyysin toimittamaan lasiliikkeen pihaan ja siellä se odotti 45 min soittoni jälkeen. Kai se siitä kiinni mihin palveluun tai vakuutukseen tuo kuuluu ja kuinka poskettomasti siitä maksetaan vuosimaksuja. Itselleni on tärkeää, että matka jatkuu ja sillä on myös hintansa.

Kyseessä Peugeot assistancen paketti takuuautoille.

monsteri

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 583
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #64 : 30.10.2017, 11:10:56 »
PEUGEOT järjestää kaiken, jotta voit jatkaa matkaasi auton rikkoutuessa. Autosi korjataan paikan päällä tai hinataan lähimpään PEUGEOT-korjaamoon kellonajasta riippumatta. Palvelu toimii kaikissa Euroopan unionin maissa sekä 14 muussa maassa ja alueella.
Lisäksi PEUGEOT-huoltoliike tarjoaa tiepalveluratkaisua.
Onnettomuus tai rikkoutuminen Suomessa
Peugeot Assistance -tiepalvelu kattaa Suomessa uutena ensi kertaa rekisteröidyt, Maan Auto Oy:n 1.6.1998 jälkeen maahantuomat Peugeot-autot. Palveluun on oikeutettu Peugeot-auton kuljettaja, jonka auto on takuunalainen eli alle kolmen vuoden ikäinen, sekä samassa autossa olevat matkustajat. Ongelmatilanteessa edellä mainitut ehdot täyttävillä Peugeot-auton käyttäjillä on hinauspalvelun lisäksi käytettävissään matkan jatkumis- ja majoittumispalvelut.

Eli nyt en ymmärrä, miten tässä tilanteessa itse tarvii maksaa tai järjestää. Omalla kohdalla aina saanut auton tai korjauksen paikan päälle.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2017, 11:14:22, kirjoittanut monsteri »

tsrautia

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 39
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #65 : 30.10.2017, 13:15:23 »
On kyllä surkea tuuri&yksilö 308GT20:llä. Itsellä olisi mennyt vastaavassa tilanteessa jo täysin maku koko autosta. Olikos tämä uutena ostettu? Ymmärsin viesteistä, että ehkä uudesta lähtien on ollut samaa vikaa, mutta ei ekana kesänä vaan ilmennyt? Saattaisin itse aika voimakkaasti vaatia kaupan purkua...

308GT20

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 52
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #66 : 18.11.2017, 16:42:07 »
Tilannepäivitystä.

Auton sain korjaamolta kuluneella viikolla, kone käy ja kukkuu taas normaalisti. Webastonkin saivat toimimaan.
Rikkoivat korjauksen aikana takapenkin saranoiden peitemuoveja, mutta lupasivat hoitaa muovit kuntoon jälkikäteen. Asiaa ei peitelty vaan kerrottiin heti tiskillä ja jos olisivat jättäneet muovit pois kokonaan niin en varmaan olisi asiaa edes huomannut.

Vaihtoivat ilmeisesti ohjausyksikön jonnekin kojelaudan uumeniin. Oli taas päivämäärät ja kellot väärässä ajassa. Jotenkin käsittämätöntä, miten auto kerta toisensa jälkeen viettää viikkoja pajalla ja palaa takaisin aina päivämäärät ja kello väärässä. Myös muut asetukset olivat oletusarvoissa eli niitäkään ei vaivauduttu kopioimaan.

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 704
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #67 : 20.11.2017, 21:34:07 »
Huollon tiepalvelu on muuten kattavampi kuin Assistance. Jos auto on siis kerrankin käynyt huolto-ohjelman mukaisesti merkkihuollossa, niin siinä on huollon tiepalvelu seuraavat 12 kk voimassa.

SamiK

 • Ylläpitäjä
 • *******
 • Viestejä: 11 355
 • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #68 : 04.01.2018, 19:45:17 »
Kertooko tän yksilön omistaja itse tuliko auto kuntoon vai kerronko minä?
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.

308GT20

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 52
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #69 : 05.01.2018, 14:25:56 »
Voit toki esittää oman näkemyksesi.

Tuossa joulukuun alkupuolella auto hyytyi taas noin viikko Porvoosta saamisen jälkeen. Ei juuri suostunut liikkumaan, röpelsi vain eikä tahtonut käydä tyhjäkäyntiäkään. Hinattiin korjaamolle Järvenpäähän. Järvenpäässä aloittivat tutkimaan ja kertoivat vian olevan moottorinohjausyksikössä jonka tilasivat. Viikko tästä eteenpäin kun auto oli tutkittu, ei osaa ollu vieläkään tilattu vaan ilmeisesti Peugeotilla ei asiaa suostuttu uskomaan. Soitto maahantuojalle sai ilmeisesti vauhtia asiaan ja varaosa ilmestyi korjaamolle. Tästä meni sitten jokunen päivä ja selvisi, ettei uuteen osaan saatu ohjelmoitua oikeita tietoja ja auto ei toiminut edes mitä aikaisemmin. Soitto maahantuojalle josta parin tunnin päästä ilmoitettiin, että auto on kunnossa. Kävin tänään auton hakemassa ja tuntui pelittävän kuten kuuluukin, jopa webasto toimii.

Moottorinohjausyksikkö diagnosoitiin vialliseksi, kylmänä ei suostunut toimimaan juuri yhtään, mutta lämmittämällä esim kuumailmapuhaltimella alkoi toimimaan normaalisti. Toivotaan nyt, että diagnoosi todella oli oikea eikä mikään muu syy ole aiheuttanut yksikön hajoamista tms.

Sitten vielä lupaamani palaute :

Auto ostettiin Mäkelän koneesta jossa myös kevät 2015- kevät 2017 korjausrumba käytiin läpi eli alun ongelman väistelystä ("autossa ei ole vikaa, vähän nykii hiukkaspoltolla") auton hyytymiseen tien laitaan jolloin moottori vaihdettiin. Moottorinvaihdon jälkeen asiaa korjattiin vielä moottorinohjausyksikön päivityksellä 2017 alkukeväästä. Kaikkiaan tietoa tuli aluksi ihan hyvin auton vaiheista, mutta loppua kohden on saanut soitella perään kuulumisia. Mäkelässä vaihdettiin muistaakseni alkuun apulaitehihna ja kiristin (olikohan joku kampanjakin tästä), sitten vaihdettiin moottori ja viimeinä mainittu moottorinohjausyksikön päivitys. Tässä välissä ohjausyksikköä palauteltiin perusasetuksiin, jäljestä päätellen perusasetuksia ajettiin matolaatikoihin joka korjaamolla.

Kesällä 2017 auto nyki jälleen melko pahasti ja meni Länsiauto Vantaalle jossa asia otettiin ainakin naamatusten vakavasti. Autoa korjattiin pitkään ja hartaasti, Peugeotin neuvontapalvelun tahtiin. Vastauksia saivat kuulemma odottaa aina viikonpäivät neuvonnasta. Kuukauden kohdalla otin yhteyttä maahantuojaan joka laittoi asiaan vauhtia, viikon päästä oli auto taas ulkona korjaamolta. Maahantuoja/liikkeet ovat maksaneet vuokra-autot aina korjauksien ajan. Webasto ei toiminut korjauksien jälkeen, asetukset nollaantuneina mediajärjestelmässä jne. Luvattiin jotain raporttia toimittaa, mutta sitä ei koskaan näkynyt. Muistaakseni täälläkin vaihdettiin apulaitehihna ja kiristin, sekä palautettiin useita ohjausyksiköitä perusasetuksiin/päivitettiin.

Syksyllä 2017 auto hyytyi pahemman kerran Porvooseen, eteenpäin päästiin muutama metri moottorin käynnistämisestä sammumiseen, lähimpään parkkiin. Auto hinattiin Porvoon Mega-autoon. Täällä mega-autossa auto ei kovin pitkään viihtynyt, soitin heti ensimmäisenä maahantuojalle ja Mega-autoon jonne kerroin auton surkean historian. Taas oli auto maahantuojan piikkiin joskin minulle tuli jälkikäteen auton siivoamisesta 150e lasku. Oli ihan hyvä tuntipalkka imuroinnista ja parista puhdistuspyyhkeestä. Tämä operaatio meni kohtuu nopeasti. Mega-autosta oltiin kyllä ystävällisiä, kuten Länsiautossakin oltiin ja auto tuli "kuntoon". Takapenkin saranamuovit hajosivat operaatioiden aikana jotka toimittivat sitten jälkikäteen seuraavalle korjaamolle kun eivät minulle asti ehtineet. Mega-autossa vaihtoivat kojelaudan uumenista jonkun virranjakoyksikön. Tämän korjauksen jäljiltä olivat taas asetukset kateissa, joskin webasto toimi.

Noin viikko Mega-auton keikasta auto nykäisi pari kertaa ja parin päivän päästä halvaantui kotipihaan, kun olin juuri matkalla Mega-autoon tuon aikaisemman nykäisyn vuoksi tarkistukseen. Auto hinattiin Mäkelän koneeseen jossa tapahtui tämän viestin alkupään asiat. Nyt oli palvelu ystävällistä, joskin tilannetiedotteita sai itse soitella perään vaikka pyysin kertomaan auton vaiheista.

Kokonaismakuna tästä yksilöstä jäi melkoisen huono vaikutelma. Aktiivimallin vakionopeudensäädin on melko turha kapistus kun ei osaa jarruttaa tai toimi alle 40km/h vauhdissa.
Korjausrupeama taas oli todella pitkä ja käytettiin aikaan nähden saatiin aikaiseksi vähän. Osia vaihdettiin todella kitsaasti vielä siinäkin vaiheessa kun tiedettiin auton historia. Surkuhupaisaa on, että moottorinohjausyksikön vaihtamisesta puhuttiin jo 2017 kesällä Länsiautossa, vaan ei vaihdettu.  Maahantuojaan sai olla useampaan otteeseen yhteydessä, että autolle alkoi tapahtumaan jotain. Tuntui ilman jatkuvaa rutinaa jäävän korjaus johonkin Peugeotin ikuiseen limboon.

En tiedä mikä tuossa tökkii kun asiakkaan pitää olla yhteydessä maahantuojaan, että otetaan isot aseet käyttöön. Luulisi tälläisen maanvaivan olevan moottorinvaihdon jälkeen jo erikoiskäsittelyssä kun ongelma jatkuu. Tuntui alkavan korjaus ns alusta joka kerta ja juuri tuolla älyttömän hitaalla arpomismenetelmällä jossa ei saa vaihtaa osia autoon. Ihan kuin auto tulisi kuntoon kuukausitolkulla liittimiä kiristelemällä ja johtosarjaa aukomalla. Harmillista on myös se, että auto hinattiin aina lähimpään korjaamoon vaikka selitin Peugeot assistanceen, että auto on ollut saman vian vuoksi jo toisella korjaamolla jossa asia tunnetaan entuudestaan.
Myös Mäkelän suhtautuminen asiakkaan vikailmoitukseen tuntui ylimalkaiselta, ei otettu todesta alkuun ja vaikutti siltä, että asia uskottiin oikeasti vasta kun ajoin tyhjäkäyntiä ontuvan ja todella huonosti käyvän auton heidän pihaansa ja näkivät asian itse.

Loppujen lopuksi toivotaan auton nyt vihdoin olevan kunnossa ja mukavia kilometrejä edessä!  8)SamiK

 • Ylläpitäjä
 • *******
 • Viestejä: 11 355
 • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #70 : 05.01.2018, 16:09:18 »
Voit toki esittää oman näkemyksesi.

Ei kyse ollut siitä että tietäisin paremmin, vaan siitä että tarina ei ollut päättynyt vielä. Mulle kerrottiin vain että foorumilla esillä ollut tapaus on nyt korjattu heillä ja mikä osa oli ollut viallinen.
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.

antsu

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 159
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #71 : 05.01.2018, 17:57:22 »
ECU on elektroninen laite ja elektroniset laitteet eivät tykkää lämpötilan vaihteluista. Varmaan ECUt yritetään Continentalilla ja Siemensillä tehdä olosuhteisiin sopiviksi, mutta juotosvikoja tulee ja komponenttien sisäisiä eli ns. bondausvikoja on ollut niin kauan kuin mikropiirejä on ollut olemassa.  Surullisinta on, ettei nykyaikainen korjaamo tunnista viallista komponenttia vaan yritetään vaikka mitä.

buusba

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 2 566
  • CitiX Oy
Vs: 308 - Voimakas nykiminen (HDi)
« Vastaus #72 : 05.01.2018, 22:29:50 »
Tuo on lähes aina iso ongelma jos vikaa tutkittu muualla ja sitten joku toinen alkaa tutkimaan sitä...

Toki jossainvaiheessa on hyvä saada asiaan muita näkemyksiä jos yksi korjaamo junnaa paikoillaan. Tehtaan tekninen tuki kyllä vaihdattaa osia, varsinki ohjainlaitteita hyvinkin herkin perustein.
Nykyisin: Citroen C4 Picasso puretech 130 A -18  /  Peugeot 2008 VTI 82 -13 / Citroen 2CV 0,6 -71 "Suomi 100-edition"

Ex PSA: Citroen Grand C4 Picasso e-THP 165 A -15 / Peugeot 207 SW VTI 120 -08 / Peugeot 308 II SW Puretech 130 -14, Peugeot 306 1,6 -98, Peugeot 308 SW 1,6 HDI -10, Peugeot 406 V6 GW -03, Peugeot 206 1,4 -99 , Citroen Xsara 2,0 HDI -01, Peugeot 406 V6 -98, Peugeot 406 2,0 -97