Kirjoittaja Aihe: 407 - Nakuttava ääni huollon jälkeen (EW10)  (Luettu 594 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tme

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 1
407 - Nakuttava ääni huollon jälkeen (EW10)
« : 22.10.2016, 19:48:19 »
Auto: 2005 407 SW 2,0 (EW10, RFN, automaatti, 206 000 km).

Olisin hieman avun ja tiedon tarpeessa. Sellainen tapaus kyseessä, että auto on ollut juuri huollossa, jossa vaihdettu mm. jakopään hihna ja vesipumppu, sytytystulpat, moniurahihna, moottorin öljyt ja suodatin, vaihteiston öljyt, jarrunesteet, jäähdytysnesteet yms. Huollon jälkeen on alkanut kylmänä käynnistettäessä kuulumaan outoa ja suhteellisen vaimeaa nakutuksen kaltaista ääntä, jota ei ole koskaan aiemmin kuulunut. Olen tehnyt sen verran tutkimustyötä, että ääni loppuu samantien jos laittaa vedon päälle ja takaisin vapaalle, vaikka moottori olisi edelleen kylmänä heti käynnistämisen jälkeen. Myllyssä on sisällä uudet Castrol Magnatec 5W-40 öljyt, jota tässä potilaassa on käytetty jo pidemmän aikaa. Vaikka en paljoa asian päälle ymmärrä, niin mututuntumalta voisi luulla että ääni on oireiden perusteella peräisin vaihteiston suunnalta, koska vaihteen kytkeminen päälle ja pois lopettaa äänen. Löytyisikö täältä viisaammilta tietoa tai kokemuksia asiaan liittyen?

cone

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 2 730
Omistetut pösöttimet: 2006 607 3,0 V6 (ES9A, AM6), 2000 607 2,2 (EW12J4, ZF 4HP20), 1990 405 Mi16 1,9 (XU9J4).

Vasara

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 435
Vs: 407 - Nakuttava ääni huollon jälkeen (EW10)
« Vastaus #2 : 25.10.2016, 21:00:51 »
Tarkistappa ettei moottorin etupään kannake ole jäännyt löysälle jakohihnan vaihtotyön jälkeen.