Kirjoittaja Aihe: Kirjoitusohje - Lue ensin  (Luettu 47686 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

AnttiF

  • Vieras
Kirjoitusohje - Lue ensin
« : 08.03.2007, 04:03:24 »
Alueen tarkoitus

Käyttökokemukset-alueelle on tarkoitus kerätä käyttäjien omakohtaisia kokemuksia ja niihin perustuvia mielipiteitä eri Peugeot-malleista helpottamaan auton hankintapäätöstä. Lukijan on syytä huomioida, että kyseessä ovat yksittäisten ihmisten omat mielipiteet ja kokemukset, jotka on yleensä muodostettu yhden autoyksilön pohjalta. Ne eivät siis ole ehdottomia totuuksia, joiden perusteella voisi varmuudella sanoa, millainen jokin tietty automalli on. Hankintaa tehdessään jokainen pitää kuitenkin mielessään omat tarpeensa ja ne ominaisuudet, joita autossa arvostaa.

Pääpaino on tuotannossa olevissa malleissa tai juuri poistuneissa malleissa, mutta myös vanhempien autojen omistajat voivat kirjoittaa käyttökokemuksistaan.

Alueelle kirjoittaminen

Kirjoita vain omakohtaisia kokemuksia ajamastasi Peugeot-mallista. Yleiset käyttökokemuksiin perustamattomat huhut, mielipiteet ja kaverien jutut eivät kuulu tänne. Autolehtien tai muiden medioiden koajoraporteista voi myös tehdä tiivistelmiä, kunhan ei kopioi suoraan tekstiä tai muullakaan tavalla riko tekijänoikeuksia. Käyttökokemuksia voi luetella esim. plussina ja miinuksina listattuna omien kokemuksien ja niihin perustuvien mielipiteiden mukaan tai niistä voi kirjoittaa vaikkapa lyhyen artikkelin. Perusteluiden esittäminen tuo mielipiteille lisäarvoa. Pääasia on, että omista kokemuksista olisi jotain hyötyä ko. automallin hankintaa suunnittelevalle.

Muiden mielipiteiden kritisointi ja niistä väitteleminen tai muutkaan jatkokeskustelut eivät kuulu tälle alueelle. Älä siis kirjoita tänne vastausta toisen käyttäjän viestiin, vaan tee se alueella Yleistä Peugeoteista. Selkeyden säilyttämiseksi aiheeseen kuulumaton tai muulla tavoin asiaton keskustelu poistetaan tai siirretään muualle ilman erillistä ilmoitusta.

Huolto- ja myyntiorganisaation toiminnasta voit antaa palautetta alueella Kokemukset huoltopalveluista, kirjoita tänne siis vain itse autosta.

Kirjoita yhteen viestiin mielellään vain yhdestä autoyksilöstä. Jos haluat kertoa kokemuksia useammasta samaa mallia olevasta autosta, kirjoita niistä jokaisesta oma viestinsä. Toki voit yhdessäkin viestissä viitata automallin yleisiin ominaisuuksiin, jotka olet havainnut monen auton kokemuksella.

Viestissä tulee ilmoittaa ainakin seuraavat asiat:

- automalli (esim. 206 tai 206 SW)
- korimalli (esim. sedan, farmari, viistoperä, coupe)
- vuosimalli (jollet tiedä autosi vuosimallia, voit ilmoittaa vaikka käyttöönottopäivän)
- varustelutaso (esim. ST, Premium tai Sport)
- polttoaine (bensiini vai diesel)
- vaihteisto (automaatti vai manuaali)
- moottori (esim. moottorin tilavuus ja moottorikoodi, jos sen tiedät)
- mihin kokemukset perustuvat (esim. koeajo, omalla tai laina-autolla ajaminen)
- ajomäärä (mittarilukema ja kuinka paljon olet itse ajanut, esim. 10 km, 30 000 km tai säännöllinen ajo tms.)

Perustietojen listaamisessa on suositeltavaa käyttää apuna jokaisen mallikohtaisen viestiketjun alussa olevaa "mallipohjaa", jonka voi täyttää niin hyvin kuin osaa. Jollet tiedä jotain teknistä tietoa, niin voit jättää sen pois tai kysyä apua muilta. Ylläpito täydentää puuttuvia tietoja tarvittaessa mahdollisuuksien mukaan.

Esimerkki:

Automalli: 306
Korimalli: sedan
Vuosimalli: 1996
Varustelutaso: ST
Polttoaine: bensiini
Vaihteisto: manuaali
Moottori: 1,8, XU7JP
Mihin kokemukset perustuvat: oma auto
Ajomäärä: 130 000 km, itse ajettu 80 0000 kmOle hyvä ja tutustu huolellisesti myös yleiseen kirjoitusohjeeseen ennen viestin jättämistä:

Kirjoitusohje

Seuraa yllä olevaa linkkiä siirtyäksesi ohjeeseen.