Kirjoittaja Aihe: 405 - Öljynpainevalo palaa  (Luettu 1933 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

405pug

  • Vieras
405 - Öljynpainevalo palaa
« : 18.03.2007, 00:11:57 »
Ongelma:

Auto: 1990 405 1,6i.

Onkohan öljypumppu väsähtämässä vai missä vika, kun oma pösö alkaa noin tunnin ajon jälkeen vilkuttamaan öljyvaloa? Eli tyhjäkäynnillä ja muuten alhaisilla kierroksilla palaa, jos antaa vähän kaasua niin sammuu. Ongelmasta pääsee vähäksi aikaa eroon kun sammuttaa auton vaikka minuutin ajaksi, hetken kuluttua rupee taas välkkymään. Kone ei mitenkään erityisen pahaa ääntä pidä ja öljyäkin löytyy, mut jotenkin ärsyttävää aina liikennevaloissa sitä kaasuu painella...

Ratkaisu:

Anturi tuli vaihdettua ja ilmeisesti jopa auttoi, kun ei valo pala enää.

AUTAP

  • Vieras
Vs: 405 - Öljynpainevalo palaa
« Vastaus #1 : 18.03.2007, 11:02:03 »
Todennäköisesti vika johtuu öljynpaineanturista. Tuohon pumpun vikaan en oikein usko. Tarkasta myös johdon kunto ja kiinnitys anturiin.

Kannattaa kuten, Lexakin mainitsi, vaihtaa ensin ökello, mutta jos paljon ajettu, en sulje myöskään kulunutta öpumppua pois (yhdistettynä kuluneisiin laakereihin), varsinkin jos öjynvaihdot on laiminlyöty. Tällöin kuuma (varsinkin "talviöljy") ei jaksa pitää riittävää painetta yllä. Voitelu silti pelaa, tosin kauimmaiset ja korkeammat kohteet jäävät heikommille. Mitä olen itse koneita purkanut, selvät noinmerkit ongelmasta ovat olleet 250-400 tkm ajetuilla. Merkkikohtaiset erot vanhoissa ovat olleet merkittävät (mutta myös tietenkin huolto ja ajon katkonaisuus vaikuttavat paljon). Itsellä tosta koneesta kokemukset ovat vähäiset mutta seurannan perusteella 400tkm:n saavuttaminen ei pitäisi kulumisen suhteen ongelma olla.

AUTAP

  • Vieras
Vs: 405 - Öljynpainevalo palaa
« Vastaus #2 : 18.03.2007, 18:27:22 »
Joo täytyy koittaa vaihtaa toi anturi, ei nyt suuria kustannuksia aiheuta... Mikäs vehje toi öljynpainekello on ja missä sijaitsee?

309:n kaasari xu5:ssa ainaskin edestä päin katsottuna laturin oikealla puolella lohkossa kiinni kierretty tötsä jonka päästä lähtee johto. Meiän autossa näyttää jo vähän tihkuttavan ölskiä joten mennee vaihtoon. Jos tosa eri kohdassa, hihkaskaa.