Kirjoittaja Aihe: 206 - Natisee ja kitisee etupäästä  (Luettu 2227 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

AbbaSilli

  • Vieras
206 - Natisee ja kitisee etupäästä
« : 24.03.2008, 22:10:38 »
Ongelma:

Auto: 2003 206 GTI.

Auto on ruvennut pitämään ihmeellistä hetekän ääntä oikealle käännettäessä sekä töyssyistä ajettaessa. Kuskin puolelta kuulee sillioin tällöin metalli vasten metallia muistuttavaa hetekan kitinää. Viittaisi vissiin jotenkin jousitukseen. Sillä saan äänen joka kerta aikaiseksi kun aja mateluvauhtia kotipihamme yhdestä montusta. Vinkasu tulee nimenomaa kuskinpuolelta.

Kovemmassa vauhdissa ajettaessa ääni kuuluu vain oikealle käännettäessä. Esim loivat, oikealle kääntyvät rampit ovat omiaan äänen esille saamiseksi. Vasemmalle käännettäessä ei ääntä ole tullut. Voisiko jousituksen yläpäässä oleva "kumikuppi", missä kääntölaakerikin makaa olla hajalla?

Löysin topikin, jossa samanlainen ääni oli tullut löysänä olleesta iskarin kiinnitysruuvista. Kiinnitysruuvi on kunnolla kiinni, mutta tämäkin vuoksi voisi jäljet johtaa iskarin yläkiinnitykseen?

Ratkaisu:

Tänään möyrysin auton alla ja huomasin kallistuksenvakaajan poikkitangon siirtyneen noin 15-20 mm vasemmalle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että oikealta (apukuskin puolelta), pyörien ollessa oikeassa asennossa niin tanko otti kiinni apurunkoon. Metalli hankasi metaliin. Siitä hetekan nitinä ja natina.