Kirjoittaja Aihe: 407 - Etupään rohina (vetoakselin tukilaakeri)  (Luettu 9008 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kultagal@

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2005 407 SW 1,8 (80 000 km).

Etupäästä enemmänkin oikealta puolelta kuuluu hankaavaa rohinaa välillä aika kovaakin. Liittyy jotenki vetoon, koska jos lyö kytkimen pohjaan ääni loppuu. Isoilla kierroksilla kuuluu vähemmän. Eli ääni syntyy aina, kun jalka kaasulla, vapaalla ei siis mitään.

Vein aluksi auton takaisin liikkeeseen josta hankittu, ei löytynyt mitään. Tosin mekaanikko kuuli äänen ja ihmetteli, että mistähän tulee. Viikonlopun reissun (1500 km) päätteeksi vein auton tutkittavaksi Automaalle ja diagnoosi oli, että etupään oli laakeri rikki. Vein auton takuukorjaukseen liikkeeseen ja laakeri vaihdettiin. Mutta sen jälkeen ääni oli, jos mahdollista, vieläkin kovempi.

Ratkaisu:

Ongelma korjaantui vaihtamalla vetoakseli oikealle puolelle. Myös väljä alapallonivel vaihdettiin. Loppui rohina siihen. Mikäli nyt ihan oikein ymmärsin, niin kannatinlaakeri jumitti syystä tai toisesta oikealla puolella. Koko vetoakseli vaihdettiin, vaikka Peugeot myy myös pelkkää laakeria erikseen (vetoakselin mukana tulee kuitenkin laakeri valmiiksi asennettuna).

AbbaSilli

  • Vieras
Vs: 407 - Etupään rohina (vetoakselin tukilaakeri)
« Vastaus #1 : 12.05.2009, 14:05:00 »
Auto: 2004 407 1,8 Confort (60 000 km).

Sama vika oli täällä. Voimansiirrosta oli jo pidemmän aikaa kuulunut vaimeaa rohinaa veto päällä. Ääni katosi rengasmelun alle. Pajalla diagnosoitiin vetoakselin kannatinlaakerin olevan loppu. Rikkinäinen laakeri oli myös hajottanut laakeripesän, joten sekin meni vaihtoon.