Kirjoittaja Aihe: 306 - Juriseva ääni edestä (pyöränlaakeri)  (Luettu 1940 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pj_heippa

  • Vieras
Ongelma:

306 HDI -99/00 n. 320 tkm ajettu. Alkoi kuulumaan semmoista nopeuden mukaan jurinaa oikealta edestä. Kun antoi auton rullata vauhdilla ja kokeilin sitä oikea/vasen niin ääni muuttui vähän. Sen jälkeen autotallille ja tarkistettiin auton kaikki nurkat.  Etupään väliyksissä ei niitä löytynyt. Mulla oli selvä laakerivika edellisessä pösössä että rengas heilui oikein kunnolla. Kaikki paitsi laakerit on vaihdettu alustassa, huomenna täytyy hakee uusi laakeri nähtävästi. kun tuo meteli vaan kovenee hissukseen (niin toisella autolla).

Oikean vetoakselin tukilaakeri on vaihdettu 3 vuotta sitten. Sen homma oli että eräs pulju teki vaihdon ja kun ajoin himaan päin, kävin kaupassa, kun palasin autolle niin alla oli kunnon öljylätäkkö. Olivat jättäneet tukilaakerin pultit kiristämättä. Öljyt ulos, tukilaakeri sökö, vaihteiston stefa hajalla. Sen jälkeen hinattiin auto hyvinkään pösöpajalle ja uudet osat edellisen korjaamon piikkiin.

Ratkaisu:

Laakerivika se oli.  Sisemmän laakerin koolissa oli ruoste syönyt pintaa hissukseen, piste syöpymää useasta eri kohdasta. Ulompi laakeri oli ihan ehjä. Molemmin puolin kuulissa ei mitään näkyvää vikaa. Oli muuten jurnuttanu noin ehkä pari vuotta kun erittäin hiljaa, mutta viime torstaina se aloitti konsertin, joten vaihdoin ja vika poistui.

Jallupoika

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 195
Vs: 306 - Juriseva ääni edestä (pyöränlaakeri)
« Vastaus #1 : 29.09.2008, 19:57:00 »
Mulla aikoinaan 405:ssä jurisi etupää ja toisessa pyörässä selvä välys. Vaihdettiin laakeri ja ääni jatkui, se ääni tuli siitä pyörästä, jossa klappia ei ollut. Hassu juttu, se "parempi" laakeri oli selvästi saanut pistesyöpymää ja siitä se ääni tuli, vaikkei välystä vielä ollutkaan. Kumma vaan että se väljempi laakeri oli aivan hiljainen!
Entiset: 405, 406 GW. Nykyinen: 207 RC