Kirjoittaja Aihe: 505 - Moottorinvaihto (GRD)  (Luettu 7315 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vhanhisuanto

  • Vieras
505 - Moottorinvaihto (GRD)
« : 31.05.2005, 10:17:32 »
Projekti edessä, pihassa on 505 GRD sedan sekä farmari. Molemmissa on samanlaiset kiisselikoneet, farmarista se on valitettavasti hieman palanut. Ajattelinkin vaihtaa sedanista koneen farkkuun, jotta saan sen leimattua 2 hlön pakuksi ja työ/kakkosautoksi.

Millainen homma tuo koneen vaihto on, onko jotain erityistä huomioitavaa? Jos joku jaksaa kirjoitella ohjeita vaiheittain (ainakin suurinpiirtein) niin olisin suuresti kiitollinen.

vhanhisuanto

  • Vieras
Vs: 505 - Moottorinvaihto (GRD)
« Vastaus #1 : 31.08.2005, 11:09:29 »
Nooh, nyt kun projekti alkaa olla hyvällä mallillaan, täytyy sanoa että melko helppo homma - noin loppujen lopuksi. Tilaa on paljon enemmän kuin 405:sen koneenvaihdossa, ainoa "ongelma" on se että konetta pitää nostaa hemmetin paljon enemmän kuin 405:sessa.

- Akku ja teline irti, samoin maadoitusjohto joko lohkosta tai korista
- Jäähdytysnesteet ulos, syyläri ja flekti irti
- Ilmanpuhdistin ja letkut irti
- Polttoaineletkut irti
- Muutama liitin irti ja piuhasarja vaikka koneen päälle elbaamaan
- Kone taljan varaan
- imu- ja pakosarja irti (ei ehkä pakollista, mutta otin irti että saan ohjaustehostimen pumpun vaihdettua ja enemmän tilaa pakoputken irrotukseen)
- pakoputki irti pakosarjasta
- Moottorin kannakkeet (2 kpl) irti
- Kytkikotelon suojalevyt irti
- Motti irti vaihteistosta (3 pulttia + startissa 3)
- Moottori pois

Tilaa on, varsinkin kun tuon syylärin flektin ottaa irti. Harmi kun on satanut joka päivä, ei ole päässyt hommiin, mutta ei puutu enää kuin kasaus, testaus ja katsastus, jonka jälkeen paljon halpaa ajoa.

Niin ja tuohon alkuperäiseen kysymykseen, kone on vain leimahtanut, mitkään johdot ei edes sulaneet. Sammutusaine on vain hapettanut ja ruostuttanut sen aika pahaan kuntoon. Jotain siellä on myös jumissa, edellinen omistaja veikkasi että jakopää on korkannut. Startti ei jaksanut pyörittää konetta yhtään. Kun saan tuon koneen purettua, niin sitten selviää enemmän mutta epäilen ettei sitä enää kannata alkaa korjaamaan.