Kirjoittaja Aihe: 308 - Kääntyvät sivupeilit ja pakkasongelmat  (Luettu 16042 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Penguin

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 534
Vs: 308 - Kääntyvät sivupeilit ja pakkasongelmat
« Vastaus #45 : 16.01.2014, 03:19:50 »
Minulla kävi 307 XSI vm 2001 kanssa noin useinkin, kun auto seisoi aina ulkona kelien armoilla. Muistelisin, että väänsin sen vain kohdalleen auki asennossa, kun se oli kääntyneenä etummaisessa asennossa peili ulospäin. Aika tiukka kynnys siinä oli mikä piti ylittää, mutta lukittui sitten normaaliasentoon kun väänsi kynnyksen yli ja oikeaan asentoonsa. Näin siis 12 vuotta sitten, 308:n peilien kanssa ei koskaan tullut tuollaista tilannetta vastaan 3,5 vuoden aikana.

Salmiakkipatonki

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 83
  • Ranskalaiskausi päättynyt
Vs: 308 - Kääntyvät sivupeilit ja pakkasongelmat
« Vastaus #46 : 16.01.2014, 12:03:51 »
Mikähän vikana pökötissäni kun ovipeilit ovien lukitusta avattaessa kääntyvät kyllä esiin, mutta kuskin puoleinen ei pysähdy normaaliin asentoonsa vaan jatkaa eteenpäin niin pitkälle kuin pääsee. -- Kenelläkään kokemuksia vastaavasta?

308:n kanssa ei, mutta C5 II:n kanssa kyllä. Pariin otteeseen toinen peili olisi varmaan pyörähtänyt ympäri, jos se vain olisi mahtunut pyörimään :D  Toiminta palautui normaaliksi kun keli lämpeni ja peilin sai aina käsin käännettyä haluamaansa asentoon.
Mekanismi tuntuu olevan aivan sama kaikissa PSA:n taittuvapeilisissä vekottimissa, ohjelmointilogiikassa tuntuu olevan mallikohtaisia eroja. 308:n toinen sivupeili on nytkin jäässä ja kuskin ovi ei mene lukkoon. Peilit temppuilevat joka talvi, mutta enpä ole tuosta päänsärkyä itselleni ottanut. Hyvin tuntuu suojausjärjestelmä toimivan, kun aina kelin lämmettyä tai parkkihallissa käynnin jälkeen toiminta palaa taas normaaliksi. Toleranssia pakkasvaivoille on näiden ranskisten kanssa oltava...