Kirjoittaja Aihe: 405 - Ohjaus narisee  (Luettu 2254 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kmk

  • Vieras
405 - Ohjaus narisee
« : 14.08.2005, 14:56:44 »
Ongelma:

Auto: 1993 405 2,0 SRi.

Alkuun kuuntelin rattia käännettäessä, että hankauksenomainen kumista tuleva "kitinä/narina" tulisi kenties yläkääntölaakerista. Nyt se ääni on säilynyt vielä ja tarkemmin kuunneltuna se lähtisi aivan ohjauspyörän juuresta. Toki nuo äänet johtuvat akselistoja pitkin toisaalle ja lähtöpaikka (vikakohta) on etäämmällä.

Ratkaisu:

Kyllähän se narinan syy selvisi. Se on se läpivientikumi siinä ohjaustangon akselissa hytin puolella. Selviää sillä, kun raottaa kumia ja kääntelee rattia. Eli mitään ei ole rikki, mutta on se vähän ärsyttävä ääni. Pitäisi voidella.

Benkku

  • Vieras
Vs: 405 - Ohjaus narisee
« Vastaus #1 : 16.08.2005, 01:18:39 »
Ohjausakselin alaristinivelen kunnon voi todeta mm.

- ottamalla ristinivelen jommasta kummasta päästä kiinni ja kääntämällä nivelestä ohjausta edestakaisin - mikäli tuntuu välys -> ristikko tai ohjausakselin alaosa ristikoineen vaihtoon.

- irroittamalla ristinivelen hammastankoon kiinnittävän pultin sekä ohjausakseliin yläosaan kiinnittävän pultin jalkatilasta. Tällöin ristiniveltä pääsee kääntelemään 'nivelkulmien' ympäri jolloin voi mahdollisen välyksellisyyden lisäksi todeta myös takerteleeko nivel käännettäessä. -> Mikäli takertelee eikä välystä tunnu niin useimmiten nivelen rasvaus auttaa.