Kirjoittaja Aihe: 405 - Epätasainen kiihtyminen (polttoainepumppu)  (Luettu 1978 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ChainX

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1989 405 Mi16 (XU9J4, Motronic ML4.1, ei katalysaattoria, ei erillistä virranjakajaa (vain kansi ja pyörijä), ajettu 225 000 km).

Voiko ilmamäärämittaria pitää ehjänä, jos luistin kosketus on joka kohdassa hyvä (ei katkoksia virrankulussa), läppä liikkuu hyvin ja ilmanlämpötila-anturikistakin menee virta läpi?

Itse ongelmana nimittäin on Mi:n hetkittäinen puutuminen ja pehmeä nykiminen kiihdytyksessä ja vedättäessä/rasitettaessa isolla vaihteella. Tyhjäkäynnissä ei ole ongelmia eikä auto ole myöskään sammuillut kertaakaan kesken ajon. Ongelma ilmeni parisen viikkoa sitten. Ennen kiihtyi/toimi normaalisti. Koko sytytyspuoli (sytytysyksiköstä->tulppiin) on uusittu eikä sillä ollut vikaan minkäänlaista vaikutusta. Vika on ilmeisesti antureissa tai/ja bensansyöttö puolella?

Ratkaisu:

Kyllä, bensapumppu oli riki. Auto rupes pari päivää sitten hyytymään ja sitten sammumaan ihan yhtäkkiä 2-3 minuutin ajon jälkeen. Bensapumppu vaihdettiin niin johan rupes taas pelaamaan. Tuntuu toimivan jopa paremmin kuin ennen. Kuumanakin lähtee nyt käyntiin ilman kaasua.