Kirjoittaja Aihe: 309 - Käynnistysongelma  (Luettu 1800 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TVH

  • Vieras
309 - Käynnistysongelma
« : 22.09.2005, 16:47:26 »
Ongelma:

Auto: 309 1,9 GRD (diesel).

Tarttisin sähkökaavion 309 GRD:n lataus, hehku, valo ja starttijärjestelmistä. Ongelma on se, että joskus auto menee moodiin, jossa se ei hehkuta, ei starttaa (ei edes solenoidi naksu) eikä päivävalot syty. valot saattaa myös räpsiä, ml. mittariston valot. Ongelman voi toistaa milloin vain ottamalla startin herätejohdon irti. Olis vaan kiva tuntea sähköt paremmin tästäkin autosta.

Ratkaisu:

Tältä erää ongelmat tuli korjattua, valot räpsyi koska päivälaon releen kanta oli hapettunut ja startin herätejohdon pää startissa oli samoin hapettunut. Relekannan puhdistin ja herätejohtoon laitoin uuden abikon ja taas on toiminut niinkuin pitää.

SamiK

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 11 113
  • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 309 - Käynnistysongelma
« Vastaus #1 : 23.09.2005, 06:24:41 »
309:ssä ei ole juuri muuta eroa apulaite virta ja sytytysvirta asentojen välillä:

- startin heräte johdosta lähtee kaksi johtoa, toinen menee päivävaloille ja toinen virta lukolle, idea on siinä että päivävalot eivät pala kun startataan
- Kun laitat "sytytys virran päälle hehkurele saa syötön, rele on käytännössä vain aika rele, heräte jää päälle mutta rele katkaiseen jonkun ajan päästä
- sammutus solenoidi saa muistaakseni virtansa samaa johtoa pitkin

Mietin vaan että miten noi kaikki viat voi liittyä yhteen, ehkä siinä onkin kaksi vikaa... Tarkista nyt ainakin ne päivävalo releet, niillä on tapana joskus sulaa huonon kosketuksen takia. 12VDC järjestelmä on pirullinen, virta voi käytännössä kiertää melkein mistä tahansa. Sinuna rajoittaisin vian niin että kun vika on päällä irroittelet sieltä osia kunnes systeemi palautuu.

Osittaiset sähkökuvat löytyy alfamerin XUD/7XUD9 korjausoppaasta, mulla on ainakin ollut jossain päivävalojen kaavio, sain sen ihan kysymällä merkkiliikkeestä.
« Viimeksi muokattu: 04.07.2009, 23:04:04, kirjoittanut Tonilind »
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.