Kirjoittaja Aihe: 406 - Ei aina käynnisty (polttoainepumppu)  (Luettu 3352 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

noboru

  • Vieras
406 - Ei aina käynnisty (polttoainepumppu)
« : 17.01.2010, 15:11:56 »
Ongelma:

Auto: 1997 406 GW 2,0 (280 000 km).

Osa 1:

Itsellä on parkkipaikalla liikkumattomana 406, joka ei käynnisty. Viasta ei mitään käryä, eilen auto toimi vielä loistavasti. Moottorin merkkivalo syttyi startatessa ja kymmenen armottoman starttaussekunnin jälkeen myös sammui, mutta auto ei käyntiin hörähtänyt. Mitään bensapumpun surahduksia en ole älynnyt kuunnella.

Pakoputkesta ei tule tupsaustakaan savua startatessa. Releen napsunta kuuluu on-asentoon avainta käännettäessä ja sulakkeetkin näyttivät olevan ehjiä.

Pösö kävi huollossa saamassa kirjaimellisesti valohoitoa. Kotipihassa käynnistymätön auto lähti nimittäin huoltamon hemmojen mukaan käyntiin ensiyrittämällä.

Osa 2:

Käynnistymätön huollossa käynnistynyt autoni on taas parkkipaikalla käynnistymättömänä. Huollossa lukivat vikakoodit, latasivat akun ja jotain muuta vielä mittailivat. Mittausten perusteella kaiken pitäisi olla kunnossa ja vikakoodejakaan ei löytynyt. Jos ongelma olisi esimerkiksi kampiakselin asentotunnistimessa, eikö sen pitäisi vaikuttaa myös käyntiin ja vikakoodeihin? Enää tulee mieleen joku vesihelmiäinen jossain päin polttoainelinjaa, jonka takia auto ei käynnistyisi. Entä voisiko huollossa lataamista varten irroitettu akku "nollata jotain"?

Ratkaisu:

Auto käynnistyy taas. Syyksi auton osoittautui viallinen polttoainepumppu. Kyllä taas kelpaa kuunnella pumpun surahdusta ennen starttausta. Ainoa mikä jäi mietityttämään on, että miten bensapumppu voi hajota sillä lailla vähän, että se välillä toimii, mutta tarpeen yllättäessä ei...

PL

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 519
Vs: 406 - Ei aina käynnisty (polttoainepumppu)
« Vastaus #1 : 19.01.2010, 09:29:01 »
Ensin yleinen kysymys, jos ajonesto on päällä niin pyörittääkö Pösö silloin starttia vai katkeaako virta sieltäkin?

Koita käynnistää painamalla kaasu pohjaan ja sitten starttia. Itellä lähtee siten käyntiin, jos on tietyssä tilanteessa muuten juonitellut.

Oisko näistä mitään apuja

http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=7463.45
http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=32819.15
http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=10738.0

Ainakin '98 mallinen ilman näppäiltävää ajonestoa pyörittää konetta, vaikka ajonesto on päällä. Omassa on virtalukon antennin takia myös joskus temppuilua koneen käynnistymisen kanssa. Ratkaisu on kuitenkin aina niinkin yksinkertainen, kuin virtojen laittaminen päälle uudestaan tai kääntää avain toisin päin. Ajoneston päällä olemisen näkee suoraan moottorin vikavalosta: jos virrat päälle laitettaessa vilkahtaa kerran, ei käynnisty - jos taas vilkahtaa kahdesti on kaikki OK.
Peugeot 607 3.0 manual '01

MJ

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 4 505
Vs: 406 - Ei aina käynnisty (polttoainepumppu)
« Vastaus #2 : 30.01.2010, 14:10:19 »
Ainoa mikä jäi mietityttämään on, että miten bensapumppu voi hajota sillä lailla vähän, että se välillä toimii, mutta tarpeen yllättäessä ei...

Pumpun moottorin kommutaattorin ja/tai hiilien kuluminen aiheuttaa kosketushäiriöitä. Jos avaat vanhan pumpun niin näet tilanteen.

noboru

  • Vieras
Vs: 406 - Ei aina käynnisty (polttoainepumppu)
« Vastaus #3 : 01.02.2010, 07:41:32 »
Paljonko oli ajettu autollasi, kun bensapumppu irtisanoutui? Oliko muuta vaivaa (pumpun kovempi ääni), kuin jokotai käynnistyi?

Autolla on rullattu karvan alle 280000km. Täällä Joensuussa oli pumpunhajoamisviikolla aina jatkuvasti lähemmäs -30°C pakkasta, joten en osaa luotettavasti yhdistää muita talviautoilun iloja juuri tuohon pumpun leviämiseen.