Kirjoittaja Aihe: 406 - Suuntavilkku toimii itsekseen (viiksikytkin)  (Luettu 2351 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tuge

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2001 406 2,2 Sport.

Vilkku alkoi omia aikojaan naputtaan oikealle vaikka viikseen ei koske. Huomasin että kun viikseä painaa puoli milliä alaspäin niin se lopettaa. Oireet alkoivat oikeastaan jo syksyllä kun satunnaisesti oikean puolen vilkku vilkahti pari kertaa kun autoa käynnisti. Tuntuu tuo vika esiintyvän enemmänkin kostealla kelillä.

Voiko tuota viiksipakettia purkaa ja koskettimia puhdistaa? Vai ostanko suosiolla uuden? Vakionopeussäätimen viiksessä oli aikaisemmin hiukan saman tyylinen vika, auto alkoi itsestään kiihdytellä. Sen sain korjattua purkamalla sen viiksen ja puhdistamalla kontaktipinnat.

Ratkaisu:

Vika oli todella helppo korjata. Otin viiksen irti ja aukaisin sen kotelon, vaati hiukan meisselillä vääntelyä mutta aukesi ehjänä. Vilkun kosketin on pyöreä tappi joka kulkee urassa, tapin pää oli kulunut ja painui uraan niin syvälle että kytki vilkun päälle. Korjaus tapahtui niin että pyöräytin sitä tappia 90 astetta että kulunut pää ei enää mene uraan niin syvälle.

*DieselPower*

  • Vieras
Vs: 406 - Suuntavilkku toimii itsekseen (viiksikytkin)
« Vastaus #1 : 27.03.2010, 16:58:26 »
Vilkku alkoi omia aikojaan naputtaan oikealle vaikka viikseen ei koske. Huomasin että kun viikseä painaa puoli milliä alaspäin niin se lopettaa. Oireet alkoivat oikeastaan jo syksyllä kun satunnaisesti oikean puolen vilkku vilkahti pari kertaa kun autoa käynnisti.

Auto: 1998 406 1,9 TD.

Mulla ollut samaa vikaa. Vilkun rele naksuu mutta vilkku ei silti syty. Purin ja kasasin viiksen ja vika lähti.